10G Timmermans: Hoofdstuk 2.11.1: Liefdesprikkels

374 views
305 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
374
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
93
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G Timmermans: Hoofdstuk 2.11.1: Liefdesprikkels

 1. 1. „Wat vooraf ging‟- Casper vertelde dat Dave niet lang meer te leven had.- Emma was teruggekeerd en werd geconfronteerd met Cisko.- Lisa kon het niet geloven dat haar vader dood ging.- Emma legde alles over de 10G uit aan Felix en ze vertelde ook haar problemen aan hem.- Uiteindelijk was het tijd voor Dave om te sterven.- Maxim groeide op naar peuter.- Sam en Luna kregen het slechte nieuws te horen.- Julia groeide op als kind.- Lisa werd opnieuw zwanger.- Nick en Sophie maakten ruzie.- Sam groeide op naar tiener en koos de romantiekwens met als levenswens: Ojaa met 20 verschillende sims.- Cisko troostte Emma en zoende haar daarna…
 2. 2. Legacy-Place 1Het is 3 uur „s nachts maar Karin kan absoluut niet slapen. Ze denkt altijd maar terugaan de mooiste momenten die zij en Dave hebben beleefd. Waarom kan ze Dave nietloslaten? Ze weet dat ze verder moet met haar leven, als het nog zin heeft…
 3. 3. … “Hallo, ik ben Dave Timmermans en wie ben jij?”“Oh, hey, ik ben Karin van Straaten…”
 4. 4. … Dave haalt een doosje uit zijn zak. “Karin van Straaten, wil je met mij trouwen? Karinverslikt zich bijna in haar boterham. “D… Dave, ja natuurlijk wil ik met je trouwen!”…
 5. 5. “Van slapen zou er toch niet veel meer komen,” denkt Karin, “Het is beter dat ik opsta.”Karin duwt zich af vanop haar bed om recht te komen. De laatste tijd heeft ze er watmoeite mee om op te staan. Daarna strompelt ze naar de deur om naar beneden tegaan.
 6. 6. Legacy-Place 4Het irritante gepiep van Emma‟s wekker is te horen door heel haar kamer. Nog halfslapend zet ze het af. Emma merkt dat ze rilt, ze heeft het behoorlijk koud. Haar blikvalt op de kledingstukken die over de kamer verspreid liggen. Daarom heeft ze het koudwant ze heeft amper iets aan. Maar van wie zijn die andere kledingstukken? Plots voeltze de adem in van iemand in haar rug. Ze wilt het bijna uitgillen als ze Cisko naast haarziet liggen. Heeft ze met Cisko geslapen? Dan kan ze zich alles herinneren van de vorigeavond.
 7. 7. De kus met Cisko werd meer dan een kus. Emma en Cisko vielen op de trap maar datbelette hen niet om verder te zoenen. Op haar kamer zoenden ze verder. Ze haddenalleen aandacht voor elkaar. Ze trokken in kleren uit en hun nacht duurde nog lang…
 8. 8. Emma gaat rechtop zitten en ze zucht. Ze kan het niet geloven dat ze met Ciskogeslapen heeft. Emma houdt helemaal niet van hem, maar hoe kan ze het hemvertellen? “Sorry, Cisko, maar ik wist niet wat ik deed en ik voelde me ellendig omdatm‟n vader dood is en ik wou gewoon alles vergeten.” Dat klinkt ronduit belachelijk. Sneltrekt ze haar slaapkleedje aan en gaat ze naar beneden voordat Cisko wakker word.
 9. 9. Katherine is zoals gewoonlijk al vroeg wakker en heeft het ontbijt klaargemaakt. Na een“goede ochtend” gezegd te hebben tegen Katherine, begint Emma te eten van haarhavermoutpap. Het smaakt haar niet. Normaal vindt ze havermoutpap erg lekker, maarnu krijgt ze niets binnen. Ze denkt steeds na over wat er gebeurd is tussen haar enCisko.
 10. 10. Niet veel later komt Cisko de trap afgelopen. “Goedemorgen Kath,” zegt hij. “Lekkergeslapen, schoonheid?” Hij wilt Emma een zoen geven, maar Emma draait haar gezichtde andere kant op. “Waarom begrijpt hij het niet?” denkt ze, “Ik kan niet van hemhouden! Ik ben een romantieksim. En Cisko is bi want hij had mijn broer gekust. Ook alwas het door mijn toedoen.”
 11. 11. Katherine glimlacht. Ze lijkt net een tienermeisje dat ontdekt heeft dat haar bestevriendin samen is met de knapste jongen van de school. “Is dit wat ik denk dat het is?”vraagt ze. Emma kijkt Katherine vuil aan. Daarna loopt ze wenend naar boven.
 12. 12. Als Emma het bed aan het opdekken is, staat Katherine in het deurgat. Vertel,” zegt zemet een grote glimlach. “Wat?” vraagt Emma. “Je weet goed genoeg waarover ik hetheb,” zegt Katherine met nog steeds een grote glimlach. Katherine kijkt Emma smekendaan. “Oké, het is al goed,” geeft Emma toe. “Vertel me alle details!” zegt Katherineopgewonden. “Alle?” vraagt Emma. “Oké, houd er sommigen dan achterwegen.”
 13. 13. Dan begint Emma met haar verhaal: “Dus Cisko kwam naast me zitten en hij probeerdemij te troosten.” Pretlichtjes verschijnen in Katherine ‟s ogen. “Troosten, hé…” Emmazucht. “Kath, als je wilt dat ik je de meeste details wil geven, zwijg dan even.” Katherineknikt maar de dezelfde glimlach is nog steeds te zien op haar gezicht. “Dus hij begonmij te troosten,” vervolgt ze, “We zaten steeds dichter bij elkaar en plots zoende hij mij.Het kon me toen eigenlijk allemaal niet schelen.
 14. 14. We zoenden verder we vielen op de trap waardoor ik op hem lag. Maar we blevenzoenen, we belandden op m‟n kamer en dan… hoef je het niet meer te weten.”Katherine ‟s glimlach wordt nog breder en Emma begint zich eraan te ergeren. “Dus erbloeit iets?” vraagt ze. “Nee tuurlijk niet!” zegt Emma, “Het was gewoon… ik wist nietecht wat ik deed.”
 15. 15. “Gewoon een pleziertje?” vraagt Katherine. “Dat klinkt zo grof.” Katherine rolt met haarogen. “Ik weet dat jij je leven wilt beteren, maar je moet ook niet het heilig boontjeuithangen.” Ze port in haar buik. “Ach, je hebt gelijk,” zegt Emma, “En beter 10 mannenom me heen dan 1 voor altijd.” Katherine twijfelt toch een beetje aan wat Emma zegt,maar toch ze klopt op haar schouder om te doen alsof ze haar begrepen heeft. “Zo kenik je weer!” Beiden glimlachen ze. “Maar je moet hem wel vertellen dat er eigenlijk nietsis tussen jullie,” zegt Katherine. “Ik weet het, maar ik wil hem niet kwetsen.” Katherinekijkt bedenkelijk. “Ach, het komt wel goed.” Daarna geeft ze Emma een knuffel.
 16. 16. “Zeg, wat dacht je van om vanavond een avondje uit te gaan, naar een leuke club?”vraagt Katherine. “Daar kan ik geen nee tegen zeggen!”
 17. 17. Legacy-Place 3“O, Sam, je bent zo lief!” zegt Tosca. “Het was erg leuk ,Tosca, ik zou bij jou wil blijven,”zegt Sam. Tosca bloost. “Maar ik moet spijtig genoeg gaan. Anders worden mijn oudersmisschien ongerust.”“Oké, ik zie je vanavond,” zegt Sam.
 18. 18. “Wacht even,” zegt Sam als Tosca wilt vertrekken. Hij neemt Tosca‟s hand vast trekthaar naar zich toe en hij kust haar. Ze glimlachen. “Nog eentje,” zegt Sam. Die zoenduurt al wat langer dan de vorige. Uiteindelijk slagen ze erin om elkaar los te laten endan gaat Tosca naar huis.
 19. 19. Sam gaat naar binnen en ziet Kevin in de woonkamer zitten. “Pap, ik wil iets vragen,”zegt Sam. “Tuurlijk, vraag maar, Sam.”“Zou ik vanavond met enkele vrienden van school uit mogen gaan?” vraagt hij. “Nee,”antwoordt Kevin. “Maar waarom?” zucht Sam, “het is vrijdagavond en ik moet morgenniet naar school!”
 20. 20. “‟s Avonds is het niet veilig in de stadsbuurt en ik kan het weten,” antwoordt Kevin. “Wegaan in groep uit, dus wie zal er ons iets aandoen?” Kevin zucht. “Luister Sam, als ik zegdat je niet ga, dan ga je niet! Begrepen?”
 21. 21. “Ik begrijp het al!,” roept Sam, “Het zal weer een saaie avond worden!” Stampvoetendloopt hij de trap op. Kevin zucht. Misschien is hij toch wat te hard geweest? Maar Kevinkent Sam want als hij iets wilt bereiken zal hij het hoe dan ook willen bereiken. Eigenlijkis daar niets mis mee, maar Kevin maakt zich zorgen. Is het wel goed om zo vroeg alaan die levenswens te beginnen? Hoe dan ook hij zal er op toezien dat er niets ergsgebeurd.
 22. 22. Legacy-Place 2“Remco!” schettert Vanessa‟s stem als ze hem ziet, “lang geleden! Hoe is het?” Remcogeeft haar een knuffel en hij zegt: “Best goed, ik zit nu in m‟n 4de jaar dus ben ik bijnaafgestudeerd.” Hij laat haar los. “En met jou? Ook alles oké?” Vanessa zucht. “Hangt ervanaf hoe je het bekijkt,” zegt ze.
 23. 23. “Al die toestanden met Sophie,” legt Vanessa uit, “Felix is behoorlijk kwaad op haar.”Remco knikt. “Ik heb er van gehoord,” zegt Remco, “vader heeft uitgebreid verslaggedaan via de telefoon. En Nick, hoe neemt hij het op?”“Hij is weggelopen maar wij, behalve Sophie, weten dat hij logeert bij vrienden in destad. Ik vraag me af wat er eigenlijk met dat wijf scheelt.” Remco haalt zijn schouders.“Dat zal helaas moeilijk te doorgronden zijn,” zegt hij. “Je kunt, als je afgestudeerdbent, haar misschien genezen,” grapt Vanessa.
 24. 24. “Ik studeer voor dokter niet voor psychiater,” zegt Remco, “En vaak hebben psychiatersook een vijs kwijt en dat heb ik niet.”“Zeker?” vraagt Vanessa plagerig. Remco steekt zijn tong uit. “Maar goed, ik en Felixhebben besloten om te verhuizen zodra ik volwassen ben,” zegt ze. Remco denkt evenna. “Nu ik eraan denk,” begint Remco, “Wat als ik, jij, Felix en Maxim nu eens samengaan wonen? Het is financieel vele praktischer voor ons allen en zo hoef ik niet alleen tebeginnen.”“Geweldig! Ik zal het met Felix erover hebben en dan laat ik je iets weten.”
 25. 25. Sip zit Sophie in de zetel. “Last van een slecht geweten?” vraagt Angelina. Sophie doetalsof ze die opmerking niet gehoord heeft. Maar na een korte stilte begint ze toch tepraten. “Ik mis Nick zo erg,” zegt ze. “Dat heb je dan ook aan je zelf te danken,”antwoordt Angelina. “Gewoon om dat ik een droom heb?” vraagt Sophie gepikeerd.“Een droom?” vraagt Angelina verwonderd, “Je zorgt ervoor dat anderen hun droomkunnen opgeven zodat jij die van jou kunt bereiken!”
 26. 26. “Ik heb wel een droom opgegeven, m‟n bakkerij,” zegt ze geïrriteerd, “zodat jullie plaatskregen om jullie dromen waar te maken.”“Och, houd daarmee op Sophie! Je bent alleen maar op geld uit! Iedereen merkt dat.”Boos loopt Sophie naar boven en gooit de slaapkamerdeur hevig dicht.
 27. 27. Fluitend komt Casper thuis van zijn werk. “Jij bent precies goedgezind,” zegt Angelina.“Dat is ook zo want ik heb zeer goed nieuws!” zegt Casper enthousiast. “Vertel!” zegtAngelina nieuwsgierig. “Ze willen hier in Legacy-Place een ziekenhuis bouwen en zehebben gevraagd of ik daarvan Chef de clinique wil worden!”
 28. 28. “Je hebt toch ja gezegd?” vraagt Angelina. “Uiteraard!” Angelina is dolblij en springt inCaspers armen.
 29. 29. Legacy-Place 1De avond begint feestelijk, want Rosalie wordt peuter. “Je bent zo mooi als je mama!”zegt Rick. “Charmeur,” zegt Lisa blozend.
 30. 30. Rick komt samen met Rosalie uit de badkamer omdat hij haar kapsel veranderd heeft.“Jij moet maar eens naar bed hé, kleine meid,” zegt Rick, wanneer Rosalie moe tegenzijn schouder leunt. Rosalie lijkt het niet te horen wanneer ze indommelt.
 31. 31. “Bezorgd ziet Rick zijn vrouw in de slaapkamer staan. “Hé, wat is er?” vraagt hij. “Ikmaak me zorgen over mam,” zegt Lisa, “sinds dat pap dood is, is ze niet meer hetzelfde.Ze eet nog amper want ze is de laatste tijd erg vermagerd, ze slaapt amper want ik ziehet aan haar wallen. Ze moet zich dringend herpakken want anders…” Lisa‟s ogenworden rood en vochtig.
 32. 32. “Je moeder is ook niet meer één van de jongste,” zegt Rick, “ misschien is aan hetwachten totdat ze terug bij je vader kan zijn.” Lisa omhelst hem. “Je hebt misschien welgelijk en daarna wordt ze misschien gelukkiger.”“Ros‟lie moe!” roept Rosalie plots. Rick en Lisa laten elkaar en Rick pakt haar op. “Danzal je moeten gaan slapen,” zegt Rick.
 33. 33. Legacy-Place 3Kevin, Olaf en Luna liggen alle drie bed. Sam sluipt dan naar beneden. Stilletjes toetsthij de nummers op het telefoontoestel in. Hij moet en zal vanavond naar die fuif gaan.“Hé, Tosca,” fluistert hij, “Ik mag van m‟n pa niet komen, maar wil je me komen halen?”“Oké, ik ben er over een halfuurtje,” klinkt het aan de andere kant van de lijn. “Tot zo,”fluistert Sam en hij hangt op.
 34. 34. Een halfuur later staat er een limousine voor het huis. Tosca heeft rijke ouders en voorhaar verjaardag heeft ze een limo gekregen. Sam sluipt het huis uit en stapt delimousine in.
 35. 35. De uren vliegen voorbij en niemand heeft gemerkt dat Sam uit het huis is. Enkele urenvoor het daglicht, komt Sam sluipend aan bij zijn huis. Hij heeft een leuke nacht gehadmet Tosca en de anderen en hij is opgelucht dat niemand hem betrapt heeft.

×