Mongara Csn kiruna temadag 111125 Anders Lindh

470 views

Published on

Kortseminarium för callcenter personal kring medarbetarskap och värderingar.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
470
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Fördomar och trender
 • Fördomar och trender
 • Ålder är också mångfald! I en rapport som kom i början av 2010 från IFAU (Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering. Lena Hensvik Chefer använder, informella kontakter, via vänner, anställda, släktingar.
 • De växte upp när den svenska välfärden var på topp. De var de första att tillhöra en ungdomskultur och inte genast bli en kopia av sina föräldrar. De var unga när studielånet kom, vilket gav större möjlighet för alla att studera. De var politiskt orienterade och visste att revoltera, de tillhör ju inte bara 40-talet utan också 68-generationen. Under åren har efterkommande generationer gröna av avund betraktat det 40-talisterna fick. Senaste angreppet gjorde finansministern och 60-talisten Pär Nuder: "Detta liksom köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska liksom föda - det är en realitet att försörjningskvoten riskerar att bli ett problem",
 • Jämställdhet, och bull mamma?, SIA – skolans inre arbete. Under de första 15 efterkrigsåren kommer i genomsnitt 25.000 människor varje år. Under 60-talet ökar invandringen ytterligare för att nå nära 80.000 1970."
 • Hur jobbar ni med CSR ? Varför finns det inte rättvisemärkt kaffe på kontoret? Ja, men i november kan vi ju inte lägga projektet, då tänkte jag åka till Kambodja. Klart vi borde skriva en insändare, eller ännu hellre börja twittra! Ni kan väl inte skicka ut tryckta nyhetsbrev , har ni inte hört talas om regnskogen? Jag tänkte nog jobba här ganska länge faktiskt, minst 1 år, sedan skall jag läsa praktisk filosofi. Jag skriver om detta på min blogg.
 • 1200 ingenjörer svarar följande. Speglar en vilja till att påverka!
 • En socialt hopplös student blev världens yngste mångmiljardär genom att skapa Facebook, som nu har 500 miljoner användare, han heter Mark Zuckerberg. född 14 maj 1984
 • Vägskäl Det går fort nu. Mycket händer på nätet som vi inte har full koll på - men du har inte råd att låta bli.
 • Intro till kommunikation!
 • POS
 • Mobila plattformar för enklare interaktion typ tester som säljs som appar, detta är en svensk leverantör, och det är billigt !
 • Nätverket, har jag behov av kompetens så är jag bara ett klick eller ett telefonsamtal ifrån. Ja, som exempel bara så är detta det sociala nätverket runt Jesus, faktiskt!
 • För mindre än 3 år sedan fick Kalle inte använda wikipedia i skolan, trots att det är världens mest spridda uppslagsverk? Skolan ser framtidens lärande som att använda IT? Läroplan 2011 – entrepenörskap i förskolan Vi skall skall avslutningsvis stanna till vid utbildningsfrågan, vad kan vi tänka på?
 • Tekniska utveckling dubbleras vart annat år för en elev som då går en 4 årig teknisk utbildning så innebär det att 50% av det han lärde sig första året inte är aktuell information under hans tredje är av studier
 • Mongara Csn kiruna temadag 111125 Anders Lindh

  1. 1. pappa, (morfar), 50% ölänning, 50%smålänning, 25% östgöte, 75%stockholmare, entreprenör, estradör, vd,säljare, coach, mentor, affärsutvecklare,mc-åkare, anglofil och utbildare inomledarskap och försäljning.
  2. 2. ”Dom kommer inte att komma ihågvad du sa, men däremot kommerdom att komma ihåg den känslasom du gav.”
  3. 3. http://anderslindh.wordpress.com www.mongara.se
  4. 4. Personlig utveckling Medarbetarskap Feedback Kommunikation Goda samtal 80-talister Service 60-talister Förändring Kompetens
  5. 5. FörändringsviljaAnsvarstagandeTillitÖppenhet
  6. 6. Kundorientering Vi lyssnar, förstår och agerar professionellt för att tillfredsställa kundernas nuvarande och framtida behov. Vi är en pålitlig och proaktiv partner som bidrar till att utveckla våra kunders verksamhet.Tillsammans Med delaktighet, lagkänsla och respekt för individen arbetar vi tillsammans med våra kunder, medarbetare, partners och ägare.Miljöhänsyn Vi arbetar aktivt för hållbar utveckling genom minskad resursförbrukning och ökat bussresande.Trygghet För oss kommer alltid tryggheten och säkerheten i första hand. Det gäller i lika hög grad för våra resenärer som medarbetare.
  7. 7. ORD, RÖST, KROPPSSPRÅK 10,30,60%
  8. 8. Det godasamtalet
  9. 9. Källa; www.novamind.com
  10. 10. FEEDBACK
  11. 11. ”Jag känner mig såintelligent när jagprata med dig?”
  12. 12. Varför då?• Ger möjlighet att ändra något innan det är för sent.• Kan skapa förändring.• Att ge varandra en ärlig chans.• Skapar tillit om det görs på rätt sätt.• Förstärker bra beteenden och kan förhindra motsatsen.
  13. 13. FIKA ochÖVNING
  14. 14. 80-talisternas intåg- dynamik eller härdsmälta?
  15. 15. 100 tusen företag
  16. 16. 40-talisten
  17. 17. Plikttrogna, lojala, självgoda, hårt arbetande, samhällssbärare
  18. 18. Göran Persson, Amelia Adamo, Stig Malm, Gudrun Schyman
  19. 19. »Nej, vi kommer alla att bli 40-talister till slut... Vårtbeteende förändras så sakteliga när vi blir äldre. Närförsta barnet kommer kanske man inte har sammainställning längre, inte samma tro på att hela världenligger för ens fötter. Då ändras också inställningen tillarbetslivet.«cit, Jesper Kärrbrink, fd Vd, Svenska Spel och Eniro
  20. 20. 60-talisten
  21. 21. Barack Obama, Henrik Schyffert, Carola, Gunde Svan, Lena Philipsson
  22. 22. 80-talisten
  23. 23. Prinsessan Madeleine, CarolinaKlüft, Darin, Gustaf Skarsgård och Gustav Fridolin
  24. 24. http://it-talang.se/SKILL
  25. 25. Cit. Johan Wanloohttp://johanwanloo.blogspot.com/2007_10_01_archive.html
  26. 26. 200 miljoner människor somanvänder Facebook , 95 miljonermänniskor använder Twitter,Youtube har idag 300 miljonermänniskor som besöker denna sidavarje dag. Vi har idag drygt 4miljoner svenska som harFacebook.
  27. 27. WOW, GTA, HALO, CS, COD
  28. 28. SNAFU - läget är normalt, allt är åt helvete also = Alltså. asg = Asgarv.LAB&TYD - livet är ett helvet och sedan dör man bsdv = Bara Så Du Vet.NC - inga kommentarer cs! = Vi ses!NFI - ingen jävla aning d = Du/dig/din/det.NO1 - ingen dta = Detta. dt = Det.NRN - inget svar behövs e = Är.R - är eg = Egentligen.OIC - jaha, jag förstår fr = Från. f1 = Fett. Ett plusord ungefär som jätte-.RU - är du H! = Hej!SO - viktig person i mitt liv, t ex pojkvän, flickvän eller hare! = Ha det! eller Ha det bra! hunden iaf = I alla fall.TTUL - vi hörs senare iofs = I och för sig.U2 - du också ivf = I varje fall. lixom = Liksom.X - puss lr = Eller.:-X - stor blöt kyss mkt = Mycket.4 - för ngn = Någon.- gäspar ngt = Något. o = Och.:-C - jag är skitsur också = Också.*L* - jag är dyngrak pok = Puss och kram.%*@;-( - jag har världens baksmälla p&k = Puss och kram.ow - ljuger ql = Kul. r = Är.:-$ - lev som du lär SBS = Betyder "Skit Bakom Spakarna" och antyder attOO - läs genast ett problem är användarens eget fel.:-)-8 - jag är en stor flicka 7k = Sjuk.:-Q - jag är rökare 3vligt = Trevligt. tkr = Tycker.:-[ - jag är en vampyr&-P - jag är en cool kille:-O - jag är inte döv (tala lite tystare)
  29. 29. 80-talisten, på jobbet
  30. 30. Ca 60%
  31. 31. ”MÅSTE” HA ROLIGT.”MÅSTE” GILLA VISIONER OCH VÄRDERINGAR.KRÄVER VETTIGA FÖRKLARINGAR.FÖLJER MINSTA MOTSTÅNDETS LAG.
  32. 32. FörändringsviljaAnsvarstagandeTillitÖppenhet
  33. 33. Personligutveckling
  34. 34. Tekniks utveckling x 2/år
  35. 35. Framtidens utbildning måste innehålla mer Innovation, Kreativitet, Entrepenörskap
  36. 36. Värderingar - Uveckla en värdegrundsstyrd företagskulturLärandet – Forum och processer för lärarande interntEntrepenörsskap – anställa fler entreprenörer i verksamheten
  37. 37. Kommunikation Feedback Goda samtal
  38. 38. Goda samtal FeedbackKommunikation
  39. 39. http://anderslindh.wordpress.com www.mongara.se

  ×