Presentació ruta pel roine

618 views
552 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
618
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
183
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentació ruta pel roine

 1. 1. Ruta pel Llenguadoc i la Provença del 4 al 7 de desembre de 2010
 2. 2. Passejant per la vall del Roine …
 3. 3. … una terra de vinyes, oliveres, espígol i … mistral!!!
 4. 4. SÈTE, … la venècia francesa
 5. 5. MontSaint Clair
 6. 6. Seguim les passes dels romans per la Gàl·lia, a través dels seus monuments!!!
 7. 7. ORANGETeatre antic romà: Patrimoni de la Humanitat per la Unesco
 8. 8. Teatre romà construït sota el regnat de Cèsar August en el S. I, és undels més ben conservats del món, perquè encara disposa del mur del’escena. La seva capacitat és d’unes 10.000 places. Mim, pantomima,lectures poètiques eren les representacions predominants queduraven tot el dia, on hi podia accedir tothom i era gratuït. Desprésde la caiguda de l’imperi romà el teatre fou abandonat i en el segleXVI fou el refugi per la població durant les guerres de religió i no foufins el segle XIX que es començà la seva recuperació.
 9. 9. AVIGNONciutat banyada pel Roine i fou la residència papal en el segle XIV
 10. 10. Palais des PapesPatrimoni de la Humanitat per la Unesco
 11. 11. És la construcció gòtica més gran de l’Edat Mitjana.
 12. 12. Pont St-Bénézet d’AvignonPatrimoni de la Humanitat per la Unesco
 13. 13. Pont medieval sobre el riu Roine. Segons la llegenda la seva construcciófou inspirada per sant Bénézet, un nen pastor al qual els àngels manarenconstruir un pont sobre el riu. En un principi fou ridiculitzat però vademostrar la seva inspiració divina aixecant miraculosament una enormepedra. Fou enterrat en la capella que trobem en un dels pilars del pont.
 14. 14. Inicialment el pont tenia 22 arcs però ha patit diversos despreniments degut a les crescudes del riu i actualment només en queden 4.Capella de Sant Bénézet o de Sant Nicolau
 15. 15. Fort Saint André de Villeneuve-lès-Avignon
 16. 16. PONT DU GARD Patrimoni de la Humanitat per la UnescoAqüeducte romà perportar aigua aNimes i construïtper Agripa.
 17. 17. ARLES, fou una de les primeres colònies romanes fora d’Itàlia.Té 8 monuments que són Patrimoni de la Humanitat per la Unesco
 18. 18. Les Arènes d’Arles, amfiteatre romà
 19. 19. Fou construït el S. I i té una capacitat de25.000 espectadors. Aquí lluitaven elsgladiadors. Després de la caiguda de l’imperiromà fou transformat en una espècie defortalesa urbana amb més de 200 vivendes idos capelles. Aquesta funció residencialperdurà fins al segle XIX, quan es tranformàen un espai de “corridas” de toros.
 20. 20. Les termes de Constantí
 21. 21. Termes romanes del segle IV. Les restes quees conserven són del caldarium, amb pisosde calefacció suspesos i una bonica piscinaamb àbside semicircular .
 22. 22. Els Criptopòrtics Són galeries subterrànies romanes sota el forum del segle I a.C.
 23. 23. Teatre antic romà d’Arles
 24. 24. Teatre construït a finals del S. I a.C, amb unacapacitat de 10.000 espectadors. Després de lacaiguda de l’imperi romà serví de cantera per laconstrucció d’una basílica cristiana, i segles posteriorses construeixen en el seu interior palauets. El segleXIX començà a recuperar-se.
 25. 25. LES BAUX-DE-PROVENCE
 26. 26. Château des Baux
 27. 27. Durant els segles XII i XIII, les Baux-de-Provence fou un important emplaçamenton convergia la cultura trobadoresca amb la política francesa medieval. El segleXVII es desmantellat. La família Grimaldi foren els últims en habitar el castell iencara conserven el títol de marquesos de Baux.
 28. 28. TARASCON
 29. 29. BEAUCAIRE
 30. 30. NÎMES Els veterans de l’exèrcit de Cèsar August que fundaren la ciutat de Nimes provenien d’Egipte i per celebrar la fundació d’aquesta ciutat feren encunyar una moneda de bronze amb un cocodril encadenat a una palmera com a símbol de la submissió d’Egipte.
 31. 31. Jardins de la Fontaine
 32. 32. Temple de Diana
 33. 33. Temple situat en els Jardins de la Fountain. Monument galoromà datat el segle II a.C.Es desconeix el motiu de la sevaconstrucció i això el fa molt enigmàtic,alhora que arquitectònicament téinfluències orientals. Es troba en un estatbastant lamentable.
 34. 34. Tour Magna
 35. 35. Panoràmica de Nimes des de la Tour Magna
 36. 36. Les Arènes de Nîmes, amfiteatre romà del S. I a.CA principi del segle VIII, els vescomtes de Nîmes es construïren el seu palau-fortalesa dins l’amfiteatre, i més tard, es desenvolupà tot un barri en el seu interioramb més de 100 vivendes i amb més de 700 persones vivint-hi. Actualment sicelebren “corridas” de toros des del segle XIX.
 37. 37. Maison Carrée Temple consagrat al culte imperial que data del S. I a.C. És d’ordre corinti i fet de marbre.
 38. 38. Museu d’art contemporani
 39. 39. Le Pré Galoffre, route de Générac

×