Treball Sabadell

824 views
701 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
824
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
278
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Treball Sabadell

 1. 1. Lorena Gómez – 12 8/10/2012SISTEMA SOLARUn observatori astronòmic sutilitza per observar i estudiar els planetes, els meteorits,astres, estrelles … Tots els astres de lespai.A lany 1956-1957 van enviar el primer animal a lespai, una gossa la Laika, però va morirdesprés dunes hores dhaber-la enviada a lespai.Més endavant van provar denviar altres animals com conills, serps, aranyes … I molts mésanimals.Un meteosat és un satèl·lit que envien els astrònoms, per poder estudiar millor lespai.El Sol, va néixer fa uns 5 bilions danys, en una nebulosa (bola de gas). Dins el Sol fa uns 15bilions de graus, i quant la Lluna és posa davant del Sol es diu eclipsi. (Lluna, satèl·it de laTerra).8 planetes giren al votant del Sol: Mercuri, Venus, Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i Neptú.Aquests planetes tenen anells prims i grans, amb volcans i cràters dimpacte, muntanyes,oceans, rius … I molt més.També hi han planetes nans com per exemple: Ceres, Plutó , Eiris, Makemake, Haumea ...
 2. 2. BERNAT NOGUERO 6-10-2012L’AGRUPACIÓ ASTRONÒMICA DE SABADELLEl dimecres 26 de Setembre del 2012, els nens i nenes de 6è vamfer una excursió a l’agrupació astronòmica de Sabadell. Alarribar, el monitor, ens va ensenyar un vídeo sobre el sistemasolar: els planetes i el Sol, i moltes coses més. També ens va dircom es formen les estrelles: es creen amb una nebulosa, aquestadesprèn uns gasos i es va creant l’estrella, però aquest procésdura milions d’anys.Desprès de tot això ens va dur al laboratori, que es on estudienels astres que descobreixen. Ens va ensenyar que tots elsastrònoms tenen una hora igual per a ells i que es diferent de laque fem servir nosaltres. I finalment varem poder observar elSol amb un telescopi format per quatre telescopis. NEBULOSA
 3. 3. Visita a la AgrupacióEstronomica de SabadellEl dia 26 de setembre vam anar a la a la agrupació estronomica a Sabadell, quan vamentrar ens van ensenyar un power point, i allà sortia que les nebuloses neixendestrelles, que la lluna el primer esser homà va ser una gossa, però per mala sortnomes va durar 3 hores. També ens van explicar que l ordre dels planetes mes apropdel sol són: Mercuri, Venus, La Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú, també hi haplanetes nans com per exemple: Plutó, Ceres, Lleris, Makemake, Maumea.Desprès de veure el power point vam anar a una sala a dalt de tot a veure per untelescopi molt gran!
 4. 4. Alex Bogerd Esteve – 4El sistema solarEl primer en trepitjar la lluna :El primer en trepitjar la lluna va ser Neil Amstrong,junt amb uns quants companys que l’acompanyaven.El sol nucli del sistema solar :Com totes les estrelles el sol va néixer de una nebulosa, que éscom una gran extensió de fum i de llum.El sol tè una capa exterior que és diu “fotospera”, que és d’unatemperatura d’uns 6.000 graus.El planeta Venus :Una curiositat de Venus és que les parts més brillants del planetasón muntanyes.El planeta mart :El volcà de Mart és un dels més grans del sistema solar.Una curiositat de Mart és que s’assembla als deserts de la terra.Abans Mart tenia oceans i la temp. era més alta.La lluna el satél.lit de la terra :La lluna és el satél.lit de la terra. Està plé de cràters d’impacte,que són els forats que són creats pels meteorits.Jupiter el gran planeta :
 5. 5. Alex Bogerd Esteve – 4Una curiositat de Jupiter és que te un anell igual que Saturn peròés tan prim que gairebé no és veu.Saturn :Saturn es un planeta força fred, i és emboltat per un anell que ésformat per asteróides.Urà :Urà te un satél.lit que es diu Miranda.Neptú :La atmosfera de Neptú és activaEls planetes nans :Els tres planets nans del sistema solar són : Plutó, Eris iCeres.
 6. 6. EL SISTEMA SOLAREl sistema solar està format per millons i millons de nebulosas, astres, meteorits,cometes, estrelles, forats negres, etc…, de les nebulosas, que son un conjunt degasos, formen les estrelles, per això el sol és una estrella, perqué va néixer dinsd’una nebulosa. El sol va néixer fa 5.000 anys o mes. Mercuri és el planeta quemés aprop està del sol. Els craters de la lluna que es van omplir de lava,s’anomenan mars.-Venus, hi han volcans.-Mart, s’assembla a la terra, té gegants volcans, la temperatura mitjana és de 5graus sota cero. Mart és fred i sec, però fa uns anys no era fred i sec.-Júpiter, té 4 sàtel.lits: Io, Europa, Garimedes, Kallisto.-Saturn, té mil.lers d’anells prims i agrupats, formats per petites pedres.-Els planetes nans són:-CERES-PLUTÓ Tots aquests planetes nans estàn dins del cinturó de qüiper.-ERIS-MAKEMAKE-HAUMEAEl Cometa Habey, és un famós cometa.Haumea i Makemake son noms de déus hawaians.
 7. 7. Laura Martín-15 3/10/2012 El sistema solar està format per un conjunt dastres al voltant del Sol. Hi ha 8 planetes: Mercuri, Venus, Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i Neptú. També hi ha planetes nans com: Plutó, Eris, Ceres, Makemake i Havmea. Plutó, al 2009, ja no va ser considerat planeta i ara és un dels nans. Els planetes nans Makemake i Havmea van ser localitzats fa poc a Hawaii. També hi ha molts asteroides, meteorits i cometes que giren al voltant del Sol, el centre del sistema Solar.-Planetes: El planeta Mercuri és el més proper al Sol, desprès de Mercuri hi ha Venus, Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i l’últim, Neptú.-Quina és la lluna més gran en el Sistema Solar? Una de les llunes de Júpiter, Ganímede, és la lluna més gran del sistema solar. Ganímede té un diàmetre de 5.262 km i és més gran que els planetes Mercuri i Plutó. Té un nucli rocós envoltat dun mantell de gel aquós i alhora cobert per una escorça de gel rocós. Ganímede té muntanyes, valls, cràters i antigues corrents de lava.-Estrelles, cometes i satèl·lits: - Una nebulosa és un núvol de gas molt gros. Dins es formen estrelles i el procés dura molts anys. - Un cometa és un cos celeste sòlid semblant als asteroides però amb diferent composició. Un dels més coneguts és el cometa Halley. L’última vegada que va passar a prop de la Terra va ser l’any 1986, i tornarà a passar a l’any 2064.
 8. 8. Laura Martín-15 3/10/2012 - Un satèl·lit és un cos que gira al voltant d’un planeta. A la Terra tenim la Lluna, el nostre satèl·lit. Com no té atmosfera quan es veu amb un telescopi es poden veure craters enormes des de la Terra.-On és la muntanya més alta en el nostre sistema solar? La muntanya i volcà més alt en el sistema solar està al planeta Mart. És anomenada Muntanya Olimp i té 27 km daltura, tres vegades més alt que l’Everest. A més de ser molt alt, és també molt ample i cobreix una àrea més gran que la cadena sencera de les illes hawaianes. La Muntanya Olimp és una muntanya molt plana la qual té una inclinació de només 2 a 5 graus. És un volcà format per erupcions de lava.-Com van obtenir els planetes seus noms? Tots els planetes, excepte la Terra, van ser nomenats en honor als déus i deeses grecs i romans. Júpiter, Saturn, Mart, Venus i Mercuri van rebre els seus noms fa milers danys. Els altres planetes no van ser descoberts fins molt més tard, quan els telescopis van ser inventats. La tradició de nomenar els planetes en honor als déus i deesses grecs i romans va ser continuada amb els últims tres planetes descoberts. Mercuri va ser nomenat en honor al déu romà viatger. Venus va ser nomenat en honor a la deesa romana de lamor i la bellesa. Mart era el déu romà de la guerra. Júpiter era el rei dels déus romans i Saturn era el déu romà de lagricultura. Urà va ser nomenat en honor dun antic rei grec dels déus. Neptú era el déu romà del mar.-Anècdotes: Júpiter és el planeta més gran de tot el sistema solar i el segon es Saturn. Saturn es el planeta que més anells té entre els quatre que hi tenen: - Júpiter - Saturn - Urà - Neptú.
 9. 9. EL SISTEMA SOLAREl 26 de setembre vam anar a l’agrupació estronomica de Sabadell. Al arrivar ens vanposar un video que parlava del sistema solar: ens van explicar que un planeta i unaestrella es forman per un núvol gegant de gasos toxics que es diu nebulosa, també ensvan explicar que cada planeta te els seus satelits espesialmen saturn i que hi havia 3planetas nans i un de ells es diu plutó que al 2006 es va declarar com a planeta nan,també ens van explicar tots el animals que la NASA va enviar a la lluna com perexemple gossos, monos, avelles i altres animals, i que estaban envian satelits a altresplanetes que arrivaran a 2015 i van ser enviats a 2002.Després de veure el video que va durar 1 hora, vam anar al telescopi a veure el sol,cosa que no vam puder veure molt per culpa del núvols.
 10. 10. Naiara Campos Román 10/10/2012 EL SISTEMA SOLAREl sistema solar està format per vuit planetes: Mercuri, Venus, Mart, Júpiter, Saturn,Úra i Neptú, cadascun amb les seves característiques pròpies, a mes hi ha tota menad’asteroides, meteorits, cometes, satèl·lits, planetes nans...Mercuri s’assembla bastant a la lluna i te molts craters. Es el planeta mes proper al sol,el mes lent i la temperatura es 10 vegades la de la Terra.Venus es ple de craters i volcans i la seva atmosfera esta coberta d’àcid sulfúric quecrea d’impressió de tenir bonics colors. La temperatura es de 4000 graus.La Terra, el nostre planeta es l’únic que compleix amb les condicions necessàries perpoder sobreviure. La Lluna, el seu satèl·lit es nomes 3 vegades mes petita que el seuplaneta i esta plena de craters.Mart es mes petit que la terra. Te uns canyons i uns volcans enormes i un paisatgevermellós i desèrtic, tot i que abans no era així. Te 2 satèl·lits Fabus i Deimos.Entre Mart i Júpiter hi ha un cinturo d’asteroides, tot i que hauria d’haver-hi unplaneta que no va arribar a formar-se.Júpiter te 4 satèl·lits de la mida de la lluna: Io, Europa, Galimedes i Calisto. A mes unanell que costa veure.Saturn te molts anells, classificats en A, B i C, que poden reflectir colors diversos sobreel planeta. Alguns d’ells son: Mimes, Rea, Tedis, Gebet, Guionet, Encelade, Feme,Prometeu, Pandora, Ora, Elesta... i el mes curiós, Tita amb rius i llacs de metall líquid.Urà gira assegut sobre la seva orbita, te anells i satèl·lits curiosos, com Miranda que esva destruir i reconstruir tot sol.Neptú s’assembla bastant a Urà. A la seva atmosfera surten i marxen taques. També tesatèl·lits i l’escorça terrestre la te coberta de nitrogen congelat.Els planetes Nans del sistema solar son: Ceres, entre Mart i Júpiter, Plutó, acontinuació de Neptú i Eris al doble de distancia de Plutó.
 11. 11. Pol Prat EL SISTEMA SOLAREl dia 26 de setembre varem anar a l’Agrupació Astronòmica de Sabadellper conèixer una mica més de l’Univers.Varem començar la visita amb un audiovisual que ens explicava lescaracterístiques del nostre Sistema Solar. Vam aprendre que el nostreSistema Solar està format per vuit planetes: Mercuri, Venus, Terra, Mart,Júpiter, Saturn, Urà i Neptú. I cinc planetes nans: Ceres, Plutó, Eris,Makemake, Haumea.Després de conèixer les característiques més importants, de cada planetadel nostre Sistema Solar, varem pujar a l’observatori per poder veure ambun telescopi molt gran, l’estrella del nostre Sistema Solar: el Sol. Vam podergaudir d’un espectacle impressionant.
 12. 12. EL SISTEMA SOLARLes estrelles neixen d’un núvol de gas i tarda 1.000.000d’any per néixer.A l’espai hi han 6 planetes, més plutó que han descobertque és un planeta nan Eris i Croaquec també, handescobert més planetes nans, Make Make i Haumea.Mercuri és el que està més a prop del sol. Mart té dossatèl·lits molt petit. Júpiter té 4 satèl·lits molt important.La terra el nostre planeta és molt petit. Saturn té milionsd’anells formats en 3 part: A,B i C. Urà se sembra a plutó ité molts satèl·lits.
 13. 13. Jordi del Castillo 4/10/12 lastronomiaLastronomia comença amb les nebuloses que triguen molt de temps a formar els astres,en hi ha una que li diuen el núvol dor.Els dos planetes mes propers al sol sempre passen de fred a calent, la terra “el planetablau”és per nosaltres el planeta mes important, la lluna, el nostre satèl·lit es tres vegadesmes petit que la terra.Mart es la meitat de gran que la terra,te dos satèl·lits fobos i deimos.Júpiter el planeta mes gran te un anell molt prim de roques te 4 satèl·lits importants:IoEuropaGanimedesCalistoSaturn els seus anells tenen 3 zones tots plens de satèl·lits alguns son:Pandora,Mimes,Prometeu,Dione ... aquests son dalguns entre els altres.Ura es un planeta que gira ajagut sobre la seva orbita.Neptú també es blau té anells prims i irregulars.El cometa haley passara lany 2062.PLANETES NANS:Ceres.Plutó.Make Make.Emis.Aumea.I això es la historia de la via lactea.
 14. 14. Gemma arcas4/10/12 LA VIA LACTEALes estrelles triguen un milió danys a crear-se. Això ho sabem gracies a queels observatoris, amb els quals es pot veure el que ni ha més enllà de la capaatmosfèrica tant de nit com de dia. També es poden veure alguns planetes aull nu, però sha de saber on mirar, ja que estan molt lluny. Des de la terra aplutó (lultim planeta del sistema solar) hi ha nou anys de viatge. Plutó va serdeclarat planeta nan lany 2006, juntament amb Ceres, Eris, Makemake iHaumea.Al sistema solar també hi ha planetes grans. Són 8: SISTEMA SOLARSOL MERCURI VENUS TERRA MART CINTURÓ JUPITER SATURN URÂ NEPTÚEs una estrela Hi ha vida DASTEROIDES 4 satèl·lits: anells molts satelitsTé 5.000.000 1 satèl·lit: Milers Ió 15 satèl·lits: anys Lluna dasteroides Europa Nimes Ganimedes Rea Calisto Tetir Janet Dione Encelade Febe Pandora Tilesto Palica Jeanus Epimeteus Prometeu Tità
 15. 15. Jorge Espejo López 4-10-2012 EL SISTEMA SOLAREl Sol és un estel o també anomenat Estrella, les estrelles neixen d’una nebulosa, latemperatura del centre del sol és de 15.000.000 graus.Venus és gran, si fa no fa, com la terra, amb un aire calent ple de gasos mortals, latemperatura de Venus a la superficie és de 450 graus.La Terra és l’únic planeta on hi ha vida: plantes, animals i éssers humans, té una LLuna,aquesta és unes 3 vegades més petita que la Terra.Mart té 4 volcans, el més gran és l’Olimpus. En aquest planeta també es produeixenremolins i rep el nom de Planeta Vermell, té 2 Llunes que no son rodones. La sevatemperatura mitjana és de -55 graus.Júpiter està embolcallat de gas. És el planeta més gran del Sistema Solar, podríacontenir més de 1.000 planetes Terra, 16 Llunes giren entorn seu. També té 4 satèl.lits:Io, Europa, Calisto, Gnímedes.Saturn té milers d’anells molt prims fets de pedres, també és un planeta molt granembolcallat de gas. A l’entorn seu l’acompanyen 18 Llunes.Urà té molts satèl.lits, per exemple Miranda, també, com molts planetes, està compostde gas, és d’un bonic color blauverd, té anells molt fins.Neptú és el planeta més fred del sistema Solar, està compost de gas, és blau i moltsemblant a Urà. Té 8 Llunes a l’entorn seu. La temperatura de la superficie de Neptú estroba a -230 graus.Planetes nans:Cede, Pandora, Pario, Janus, Prometeus, Tità, Rea… I ara s’han descobert 2 planetesnous: Makemake i Haumea.
 16. 16. María de Haro 3-10-12ASTRONOMÍANebuloses: les nebuloses es on neixen les estrelles i esta formada per gas iaire. Fa 5.000.000.000.000 es va formar el solRadiant : es on neixen les estrelles fogassesCometes: son formats per gas i pols. Hi ha cometes que son atraguts per elsol.Taques solars:4000 grausMercuri: Aquest planeta s’assembla a la lluna, també el sol canvia de sentit.Venus: Aquest esta envoltat per una capa de gas, te taques brillants(anomenades muntanyes), i te volcans. Esta a 450 graus.Terra: la terra es l’únic planeta que te vida, o al menys això es el que sabem.L’illa mes gran de la terra es Austràlia. La lluna es l’únic satèl·lit de la terra,hi ha una part de la lluna que te molts craters que es van omplir de lava.Mart: s’assembla a la lluna, hi ha volcans petits, també te gel com la terra.Un dels seus satèl·lits es diu Delios.Júpiter: Te 4 satèl·lits: Yo, Europa, Enimedas i Calisto. Júpiter te un anellque no es veu perquè es molt prim.Saturn: Els seus anells son de menys de 1 Km de gruixut, en te milers d’ells.També te molts satèl·lits.Urà: Urà gira sobre la seva orbita i te molts satèl·lits.Neptú: La seva atmosfera es molt activa i te un satèl·lit anomenat tritóPlanetes nans: Ceres, Plutó, Eris, MakeMake i Haumea . Els noms delsplanetes els van crear els Grecs i els Romans. Dintre de 3 anys sabrem comes plutóEl primer esser viu que va viatjar a la lluna va ser la gossa Laica.
 17. 17. Miriam Garcia 10-10-2012RESUM OBSERVATORI ASTRONÒMIC DE SABADELL El dimecres, dia 27 de setembre, vam anar en tren a lobservatori astronòmic de Sabadell. Allà un noi ens va posar un video sobre despai i el vam veure. Deia que a lespai hi ha planetes,estrelles, satèl·lits, esteròides, astres, meteorits... Els cientìfics diuen que tardaràn 80.000 anys en arribar a la próxima estrella. La primera gossa que va anar a la Lluna es deia Laica, però també han enviat altres animals a lespai, com micos... També vam escoltar que el sol, es va formar ara fa 5.000.000.000 danys. A Mercuri, el sol es veu 3 vegades mes gran i escalfa 10 vegades més que a la Terra. Venus està envoltat per una gran capa de gassos i hi ha enormes volcans. Mart té dos satèl·lits: el més llarg es de 22 km. i el més curt és de només 15 km. Mart es un planeta fred i sec. Júpiter te quatre satèl·lits importants del tamany de la lluna, i Júpiter també té un anell. El globus de Saturn es com el de Júpiter. Els seus anells son molt prims només d1 km. i nhi ha milers danells. Saturn té molts satèl·lits: Apimateo, Tetis, Pandora... i el més gran que és Titec. Neptú és un globus de color blavós i té diversos satèl·lits. Els que ja no es consideren planetes són: Ceres, Plutó, Eris, Make Make i Haumeo. La Lluna es lúnic satèl·lit de la Terra.
 18. 18. Monica PalominoCorreas 10-10-12EL SISTEMA SOLAREn la nevulosa neixen les estrelles.Els planetes brillants es veuen de dia , com Júpiter iMercuri.Fa 35 anys van enviar un robot i ara esta al final del sistema solar. Nosaltres tardariamuns 80.000 anys a anar a una estrella, mes o menys. Parlan de la terra, la primera gossa que hi va anar a donar voltes a la terra només va aguantar 2 hores i es va murirofegada de calor.Aixo no només es va fer amb gossos, tambè es va feramb mes verietats de animals.Mercuri se sembla molt a la lluna i Venus es envoltat per una capa de gas. Al voltant dela Terra hi ha 4 satel·lits , entre un dells la lluna. La lluna es 3 vegades mes gran que la terra, encara que Mart se senbla molt . Mart te 2 satel·lits pero molt petits ies pot veure remolins .El sistema solar tenia que haber-hi un altre planetapero no es va formar per culpa de que Júpiter es molt gran. Júpiter te 4 satel·lits i el seusatel·lit més gran es Tita Els planetas nans són :HAUMEAPLUTÓCERESERISEls noms dels planetas nans venen de deús i alguns són de Hawaii.
 19. 19. Visita a l’agrupació astronómica deSabadellEl dimecres dia 26 de setembre vam anar a l’agrupacióastronòmica de Sabadell. On ens varen ensenyar un audiovisualsobre els planetes que explicava el sistema solar (encara queno ho vaig poder apuntar tots els planetes) aquí teniu un resum:Una estel, neix a una nebulosa es a dir el sol va néixer a unanebulosa i vosaltres sabíeu que el sol fa 5.000.000 anys que vanéixer ????Mercuri: Mercuri te craters com la lluna el sol escalfa 10vegades més que ell.Mart: Mart es lameitat de la terra,els seus satèl·litssón Fobos y Deimos ,a Mart fa milionsd’anys hi haviaaigua.La lluna: te craters ies el satèl·lit de la TerraSaturn: La joia els seus anells tenen més de un kilde de gruix,es el segon planeta més gran de el sistema solar.Neptú: globus blavós té uns anells prims i irregulars tritó es undels seus satèl·lits .Planetes nans: Plutó,Ceres i Eris, a poc van descubrir aMakemake i Haumea
 20. 20. Alicia Avilés 3/10/12 SISTEMA SOLAREl sistema solar, està format per moltes coses de l’espai. El més important sónels planetes:Mercuri, que s’assembla a la Lluna, a Mercuri fa uns milers de milions d’anysvan caure meteorits.Venus, té l’atmosfera molt plana, però és veuen unes quantes muntanyes i fanuns 450 graus.Terra, és el nostre planeta i l’illa més gran és Australia, la seva atmosfera ésuna mena de boira. El satèl·lit de la Terra és la lluna que gira al voltant delnostre planeta.Mart, l’atmosfera de Mart no és gaire important. Mart té molts craters d’impacte,alguns volcans i poques muntanyes, la muntanya més gran té un diàmetre de70km i 25km d’alçada.Júpiter, té 4 satèl·lits, Jong, Europa, Jenimedes i Calisto.Saturn, és semblant a Júpiter, té milers d’anells molt prims que quan estan enhoritzontal no és veuen.Ura, gira ajagut sobre la seva orbita, té molts satèl·lits, hi ha agut moltsimpactes però no s’ha trencat del tot.Neptú, és blau i també té molts satèl·lits.Hi han 5 planetes nans: Ceres, Plutó, Eris, Makemake i Haumea.Entre Mart i Júpiter, hi ha un munt d’asteroides girant que no van arribar aajuntar-se i tampoc van arribar a formar un planeta.A l’espai, també hi han estrelles, que estan creades per Nebuloses, és tardauns 80.000 anys en formar-se’n una.
 21. 21. EL SISTEMA SOLAREl dia 26 del 9 varem anar a la agrupació astronòmica de Sabadell i ens vanexplicar que.El sistema solar està format per un conjunt dastres en òrbita al voltantdel Sol lligats per la força de gravetat, a quest astres que envolten el sol,son els planetes Mercuri, Venus Terra, Mart, Júpiter , Saturn, Urà i Neptú.Que es lordere on estan situats.Apart de planetes a l’ univers hi ha moltes coses més galàxies, asteroides,planetes nans, satèl·lits etc. Les estrelles que veien a la nit tarden molt enformar-se, neixen en les nebuloses i tarden aproximadament uns mil anys.Entre Mart i Júpiter es troba el cinturo d’ asteroides, si els asteroides queel formen aguesin arribat a ajuntar-se ara mateix seria un altre planetaexactament el cinquè al ordre dels planetes.

×