Irina Shumadieva - Protection of children’s privacy on the internet - How do we do it?
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Irina Shumadieva - Protection of children’s privacy on the internet - How do we do it?

on

 • 687 views

Presentation at the conference Freedom and privacy on the Internet (FPI), 2012, Skopje, Macedonia

Presentation at the conference Freedom and privacy on the Internet (FPI), 2012, Skopje, Macedonia

Statistics

Views

Total Views
687
Slideshare-icon Views on SlideShare
687
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

CC Attribution-NonCommercial-ShareAlike LicenseCC Attribution-NonCommercial-ShareAlike LicenseCC Attribution-NonCommercial-ShareAlike License

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Irina Shumadieva - Protection of children’s privacy on the internet - How do we do it? Irina Shumadieva - Protection of children’s privacy on the internet - How do we do it? Presentation Transcript

  • Заштита на приватноста на децата на интернет Како го правиме тоа? Ирина Шумадиева Метаморфозисwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • Вмрежување Метаморфозис училишта НВОwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • Вмрежување медиуми државни институциикултурни центри општини училишта Метаморфозис НВОwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • Веб-сајт: crisp.org.mkwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • Едукација  комуникацијаwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • Истражувања• 517 ученици на 9-14 год. од 8 градови – 93% од децата имаат интернет дома, при што на 65% компјутерот им е во детската соба – 91% од децата, имаат свој мобилен телефон, преку којшто 50% користат интернет – При изработка на училишни задачи, 63% од децата копираат текст и слики од интернет – При креирање на лозинките, дури 77% не ги вклучуваат бројките од датумот на раѓањеwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • Изданија за децаwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • Изданија за децаwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • …за возрасниwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • Мултимедијаwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • Мултимедијаwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • (Социјални) медиуми• Youtube: 83.362 прегледи за 1 година• Телевизии: 36 локални и национални• Гостувања, изјави, ставови...www.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • Промоцијаwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12
  • Благодарам за вниманиетоwww.metamorphosis.org.mk/fpi #fpi12