PUNA EKIPORE SI BAZE PER LIDERSHIP     Mr.Sc.Drita Krasniqi
-Nevoja per pune ekipore- Puna ekipore –domosdoshmeri Ekip i mire-pergjigje e mire ne sfidat e bizneseve Por nuk qendro...
…  Natyra e problemit qe duhet te zgjidhet  Personaiteti i anetareve te grupit  Mjedisi dhe situata ekzistuse ne ate...
Natyra e problemit qe duhet zgjidh  A kemi ne te vertet nevoje qe nje grup i njerezve ta  kryejne kete  A mund ky gr...
Personaliteti i anetarev te ekipit A jane njerezit e motivuar? A ka personalitet te forta qe hezitojne te punojn me te ...
Mjedisi dhe situata A favorizon kultura organizative kulturen ekipore? A   eshte sistmi shperblyes perkrahes i perfo...
Faktori kohe-Eshte me rendesi te shqyrtohet koha para se te formohet ekipi A duhet levizes me shpejt (nese je ne situate...
Profili i liderit  Udheheq ekipin pa pas njohuri se cili eshte problemi-  zgjidhja  Ndan fuqine me anetaret e ekipit...
Ekipi perkunder grupit  Puna ekipore eshte nje proces ne te cilin nje  grup i njerezve tenton te perdor ne menyre  s...
…  Procesi :eshte i vazhdushem,i gjalle dhe dinamik  Grupi i njerezve  Tentojne te perdorin  Ne menyre sistematike...
Lidershipi ekipor Lidershpi ekipor eshte nje proces me ane te cilit lideri ka mundesi qe te maksimizoj angazhimin e tale...
…  Njohuri e talentit ekzistues  Aftesia qe te sjell ne siperfaqe taletntin e tille dhta  angazhoj ne menyre te duhu...
Sfidat e reja per ekipet“Ekipi efektiv eshte ai ekip qe mund te prodhoj ate qe anetaret individual te ekipit nuk mund ta ...
…  Ndikimii teknologjive te reja te informimit dhe  komuniki mit  Rritja e interesave kultureore ne boten e bizneit,...
…-Transformimet kryesore qe ndikojne te anetaret e ekipit dhe profili i tyre: Pritje te reja –ata duan pune atraktive,sh...
Ekipet arrijne sukses se:  Anetaret e ekipeve ndjekin dhe ndajne vizionin e  perbashket  Komunikojn mes vete  Perc...
Ekpet deshtojne se:  Individet dhe anetaret e gr,kan planeprogr. dhe  qellime te ndryshme  Largohen dhe nuk ndjekin ...
  www.Biznesi.net
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Puna ekipore si baze per lidership

3,553
-1

Published on

0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
3,553
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
86
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Puna ekipore si baze per lidership

 1. 1. PUNA EKIPORE SI BAZE PER LIDERSHIP Mr.Sc.Drita Krasniqi
 2. 2. -Nevoja per pune ekipore- Puna ekipore –domosdoshmeri Ekip i mire-pergjigje e mire ne sfidat e bizneseve Por nuk qendron ne tersi kjo per faktin se keqeperdorimi i ekipeve ka disa implikime te thella si:demotivimi,konflikti ne mes anetareve etj. Arsyshmeria per nje gjykim te tille mbeshtetet ne disa faktore:
 3. 3. … Natyra e problemit qe duhet te zgjidhet Personaiteti i anetareve te grupit Mjedisi dhe situata ekzistuse ne ate kohe Faktori kohe Profili i liderit etj
 4. 4. Natyra e problemit qe duhet zgjidh A kemi ne te vertet nevoje qe nje grup i njerezve ta kryejne kete A mund ky grup i njerezve te krijojn nje sinergji permes bashkepunimit efektiv dhe kreativ A kerkon detyra e caktuar llojllojsmeri te njohurive dhe shkathtesive te cilat mund te gjenden vetem ne nje grup te njerezve
 5. 5. Personaliteti i anetarev te ekipit A jane njerezit e motivuar? A ka personalitet te forta qe hezitojne te punojn me te tjeret ? A jane njerezt me njohuri dhe shkathtesi te duhur per ta kryer punene caktuar?
 6. 6. Mjedisi dhe situata A favorizon kultura organizative kulturen ekipore? A eshte sistmi shperblyes perkrahes i performanses individuale apo ekipore? A eshte situata ekzistuese ne krize apo jo?-Pergjigja ne keto pytje do te ket ndikim ne krijimin dhe organizimin e ekipeve
 7. 7. Faktori kohe-Eshte me rendesi te shqyrtohet koha para se te formohet ekipi A duhet levizes me shpejt (nese je ne situate krize) A eshte afati i caktuar A ke kohe te angazhosh ekipin
 8. 8. Profili i liderit Udheheq ekipin pa pas njohuri se cili eshte problemi- zgjidhja Ndan fuqine me anetaret e ekipit te cilet dijne si ta menaxhojne situaten dhe sfdat qe dalin nga kjo Fokusohet ne procesin e ekipite jo ne permbajtjen qe mund ti lihet anetareve te grupit
 9. 9. Ekipi perkunder grupit Puna ekipore eshte nje proces ne te cilin nje grup i njerezve tenton te perdor ne menyre sistematike talentin e anetareve te ekipit ne menyre qe te arrijne objektivat e caktuara ne menyre me te mire te mundeshme.
 10. 10. … Procesi :eshte i vazhdushem,i gjalle dhe dinamik Grupi i njerezve Tentojne te perdorin Ne menyre sistematike Talenti individual i anetaree te ekipit Arritja e objektivave te caktuara Ne menyre me te mire te mundshme
 11. 11. Lidershipi ekipor Lidershpi ekipor eshte nje proces me ane te cilit lideri ka mundesi qe te maksimizoj angazhimin e talentit individual –qe objektivat e percaktuara jane arritur permes angazhimit ekipor.-Nje gje e tille kerkon disa shkathtesi kritike te ldershipit nga ana e liderit te ekipit:
 12. 12. … Njohuri e talentit ekzistues Aftesia qe te sjell ne siperfaqe taletntin e tille dhta angazhoj ne menyre te duhur Kapacitetite menaxhoj nderlidhjen ne mes te njerezve te ndryshem qe kane talent ,qe nuk eshte domosdoshmeri dhe perputhshmeri Aftesia per te zhvillu njerezit dhe ti beje ata te zhvillohen Kuptimi i dinamikes se ekipit
 13. 13. Sfidat e reja per ekipet“Ekipi efektiv eshte ai ekip qe mund te prodhoj ate qe anetaret individual te ekipit nuk mund ta prodhojne vetem”-sinergjia-eshte vler e shtuar qe arsyeton ekzistencen dhe perdorimin e ekipeveSfidat :
 14. 14. … Ndikimii teknologjive te reja te informimit dhe komuniki mit Rritja e interesave kultureore ne boten e bizneit,puna ne ekipe multikulturore ,zhv.i biznesit ne kultura te ndryshme Shpejtesia e ndrysimit ngjarjet shpalosen me nje shpejtesi te madhe ne boten e biznesit Perparesit e kohes ,asgje nuk eshte e sigurt me bota eshte me perplote kontradita
 15. 15. …-Transformimet kryesore qe ndikojne te anetaret e ekipit dhe profili i tyre: Pritje te reja –ata duan pune atraktive,shpresojne te mesojne,zhvillohen nga puna ekipore Qendrime te reja-nuk friksohen nga perparesit, kotradiat dhe dilemat Sjellje te reja-shqyrtojne alternativat e reja,deshirojne te ken nohje direkte dhe shperblim per suksesein
 16. 16. Ekipet arrijne sukses se: Anetaret e ekipeve ndjekin dhe ndajne vizionin e perbashket Komunikojn mes vete Percjellin udheheqesin e grupt Ndajn detyrat dhe
 17. 17. Ekpet deshtojne se: Individet dhe anetaret e gr,kan planeprogr. dhe qellime te ndryshme Largohen dhe nuk ndjekin veprime te perbashkete Udheheqesia jo e mirenuk jane te gatshem te pranojne sakrificen e nevojshme qe te behet nje pune e mire etj.
 18. 18.  www.Biznesi.net
 1. A particular slide catching your eye?

  Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

×