Parapagimet

746
-1

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
746
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Parapagimet

  1. 1. REGJISTRIMET KRYESORE TË SHTYRJEVE ( DEFERRALS)PARAPAGIMET ( SHPENZIMET E PARAPAGUARA) 1. Më 1 shkurt 2005, kemi parapaguar pagat për muajin shkurt në vlerë 1.200 €. 2. Më 1 mars 2005, kemi paguar qiranë për periudhën njëvjeçare në shumën 6.500 €. 3. Më 1 prill 2005, paguam 2.200 € për sigurimin e pronës. Sigurimi është për 12 muaj. 4. Më 1 maj 2005, kemi blerë polisën e sigurimit për periudhën njëvjeçare për kamionin tonë, për të cilin kemi paguar 850 €. 5. Më 28 shkurt 2006, keni marrë një zyrë me qira për tre muaj dhe për të cilën keni parapaguar qiranë në shumën 3.000 €. Zyrën do të filloni ta shfrtëzoni ditën e nesërme, do të thotë më 1 mars 2006. Si do të ishin regjistrimet në kontabilitetin tuaj ditën e parapagimit të qirasë dhe në fund të secilit muaj të shfrytëzimit të zyrës së marrë me qira ? 6. Më 1 qershor 2005, kemi parapaguar 3.600 € për qiranë vjetore (duke mbledhur periudhën 1 qershor 2005 – 31 maj 2006). Më 31 dhjetor nevojiten rregullimi i llogarive. Cfarë regjistrimesh rregulluese janë të nevojshme ? 7. Supozojmë se ju keni parapaguar polisën e sigurimit më 1 mars 2006, për periudhën njëvjeçare në shumën 900 €. Cfarë do të ishin regjistrimet më 1 mars dhe çfarë më 31 dhjetor 2006 ? 8. Më 15 dhjetor, kemi blerë furnizime në shumën 3.500 €. Gjatë periudhës 15- ditore janë shfrytëzuar 1.250 € nga këto furnizime të blera.SHPENZIMET E SHTYRA 1. Më 31 dhjetor të vitit 2005, kompania “Ardi” ka llogaritur pagat e punëtorve në shumën 3.500 €, por ato nuk ka mundur t’i paguaj brenda këtij muaji, mirpo është detyruar që këtë ta bëjë në fillim të janarit të vitit 2006. 2. Kompanisë “Ardi” i është caktuar taksa në pronë për vitin 2005 në shumën 1.300 €, por që pagesën nuk do ta kryejë deri më 5 janar 2006.TE ARDHURAT E SHTYRA ( TE ARDHURAT E PAFITUARA) 1. Më 1 dhjetor, konsumatori ka paguar 2.250 € për shërbime tremujore të dizajnimit të një pamjeje oborri.Projektuesi regjistron këto transaksione? Më 31 dhjetor, projektuesi regjistron të ardhurat e realizuara për muajin dhjetor. 2. Më 1 shtator 2005, një botues revistash pranoi nga një konsumator një pagesë prej 1.440 € në avans nga një klient, për një abonim dyvjeçar të revistës.Cfare do të jenë regjistrimet? 3. Eshtë marrë depozita në vlerë 10.000 € për shërbimet që do të ofrohen në periudhën e ardhshme kontabël. Cfarë regjistrimesh do të kemi? Ndërsa në momentin e ofrimit të shërbimeve, qfarë regjistrimesh do të kemi?Asistente: Samire Kastrati

×