Marketingu Per Bizneset E Vogla

7,084 views

Published on

Published in: Education, Travel, Business
0 Comments
5 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
7,084
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
68
Actions
Shares
0
Downloads
118
Comments
0
Likes
5
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Marketingu Per Bizneset E Vogla

 1. 1. MARKETINGU PER BIZNESET E VOGLA
 2. 2. Peter Drucker <ul><li>Dy funksionet baze qe ka biznesi, me qellim qe te krijoje konsumatoret,jane: </li></ul><ul><li>Marketingu </li></ul><ul><li>Novacioni </li></ul>
 3. 3. Cfare eshte MARKETINGU? <ul><li>” Marketingu lidh konsumatoret me produktet” </li></ul>“ Marketingu perfshin te gjitha aktivitetet e orientuara drejt kenaqjes se nevojave ose deshirave te konsumatoreve nepermjet shkembimit te mallrave dhe sherbimeve”
 4. 4. Vendimet Baze te Marketingut <ul><li>Cfare do te ofrojme? </li></ul><ul><li>Kujt do t’ia ofrojme? </li></ul><ul><li>Me cfare cmimi? </li></ul><ul><li>Si ta fitojme tregun? </li></ul><ul><li>Si te organizojme ekipet e shitjes? </li></ul>
 5. 5. Fokusi te konsumatoret eshte DOMOSDOSHMERI ! <ul><li>Ne tregun e lire, konsumatori eshte Mbret </li></ul><ul><li>Viheni veten tuaj ne pozicionin e konsumatorit </li></ul><ul><li>Shisni bazuar ne nevojat e konsumatorit, dhe jo ne vecorite e produktit tuaj </li></ul><ul><li>Kenaqesia vjen si rezultat i plotesimit te nevojave </li></ul>
 6. 6. Nga Metoda e Prodhimit & Shitjeve drejt Metodes se Marketingut ! <ul><li>Metoda e shitjes </li></ul><ul><li>Synon ne kenaqjen e nevojave te shitesit </li></ul><ul><li>Metoda e prodhimit </li></ul><ul><li>Synon shitjen e asaj cka mund te prodhohet. </li></ul><ul><li>Metoda e produktit </li></ul><ul><li>Synon ne permiresimin e produktit. </li></ul><ul><li>Metoda e Marketingut </li></ul><ul><li>Synon ne kenaqjen </li></ul><ul><li>e nevojave te konsumatorit </li></ul><ul><li>Synon prodhimin e asaj </li></ul><ul><li>cka mund te shitet </li></ul><ul><li>Synon ne permiresimin </li></ul><ul><li>e mjeteve per te kenaqur </li></ul><ul><li>nevojat e konsumatorit </li></ul>
 7. 7. Supozime te marketingut <ul><li>Cilet jane konsumatoret tane ekzistues / potenciale? </li></ul><ul><li>Cilat jane nevojat e tyre aktuale / te ardhme? </li></ul><ul><li>Si mund t’i kenaqim keto nevoja? </li></ul><ul><ul><ul><li>A mund te ofrojme nje produkt / sherbim qe konsumatoret do ta vleresonin? </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>A mund te komunikojme me konsumatoret tane? </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>A mund te japim nje produkt sherbimi konkurues? </li></ul></ul></ul><ul><li>Pse blejne konsumatoret nga ne? </li></ul>
 8. 8. Koncepti marketing <ul><li>Zgjedhja dhe synimi i klienteve te pershtatshem </li></ul><ul><li>Pozicionimi i ofertes suaj </li></ul><ul><li>Nderveprimi me keta kliente </li></ul><ul><li>Kontrolli i forcave te tregut </li></ul><ul><li>Vazhdimesia e performances </li></ul>
 9. 9. Procesi i manaxhimit te Marketingut <ul><li>Analiza/Auditimi - ku jemi tani? </li></ul><ul><li>Objektivat - ku duam te jemi? </li></ul><ul><li>Strategjite - cila menyre eshte me e mira? </li></ul><ul><li>Taktikat - si do te arrijme aty ku duam? </li></ul><ul><li>(Zbatimi - Te arrijme atje ku duam!) </li></ul><ul><li>Kontrolli - Te sigurohemi qe kemi arritur ku duam </li></ul>
 10. 10. Cfare ben Marketingu? <ul><li>Mat pulsin e tregut </li></ul><ul><li>Pergatit plane veprimi te qendrueshme </li></ul><ul><li>Zbaton dhe meson gjate rruges…. </li></ul><ul><li>Perserit cdo gje nga e para! </li></ul>
 11. 11. Cfare eshte Tregu? <ul><li>Njerezit qe kane nevoja te cilat duhen plotesuar, qe kane mundesi te perballojne plotesimin e ketyre nevojave dhe qe kane deshiren te shpenzojne para per ta realizuar kete! </li></ul><ul><li>Tregjet jane ato vende ku shitesit takohen me bleresit dhe realizojne shkembime </li></ul>
 12. 12. Segmentimi i tregut <ul><li>Segmentimi gjeografik </li></ul><ul><li>Segmentimi demografik </li></ul><ul><ul><li>Mosha </li></ul></ul><ul><ul><li>Gjinia </li></ul></ul><ul><ul><li>Te ardhurat </li></ul></ul><ul><li>Segmentimi psikografik </li></ul><ul><ul><li>Preferencat e klases sociale </li></ul></ul><ul><ul><li>Menyra e jeteses </li></ul></ul><ul><ul><li>Personaliteti </li></ul></ul>

×