Detyra kontabilitet 2

10,404 views

Published on

0 Comments
4 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
10,404
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
169
Comments
0
Likes
4
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Detyra kontabilitet 2

  1. 1. Duke përdorur ditarin dhe llogarinë T të regjistrohen transaksionet vijuese : 1) Kompania ‘’Kikaj’’ investoj në kompani shumën prej 15.000 € , 2) U ble me para një sasi e mallit në vlerë prej 8000 € 3) U moren hua nga banka para me vlere 12.000 € 4) U paguan furnizimet me mall ne vlere prej 4500 € 5) U paguan komunalite me vlere prej 340 € 6) Me para ne dore u blen pajisje per zyre ne vlere prej 5500 € 7) Iu pagua pronarit qiraja per muajin e kaluar ne shume prej 500 € 8) U ble me para nje kompjuter per 1200 € 9) U blene furnizime per zyre ne vlere prej 340 €.DATA PËRSHKRIMI REFERENCA DEBI KREDI06.11.20011 Keshi 1 15.000 Kapitali pronarit 2 15.000 Malli 3 8000 Ll.e arkëtueshme 4 8000 Hua bankare 5 12.000 Ll.e pagueshme 6 12.000 Furnizimet 7 4500 Keshi 1 4500 Komunalitë 8 340 Keshi 1 340 Pajisje për zyrë 7 5500 Keshi 1 5500 Qiraja 10 500 Keshi 1 500 Kompjuter 7 1200 Keshi 1 1200 Furnizime për zyrë 7 340 Keshi 1 340
  2. 2. Paraja Kapitali i pronarit 1) 15.000 1) 15.000 Malli Furnitorët 2) 8000 1)15.000 2) 8000 7000 Huaja Llogari e pagueshme 3) 12.000 4) 12.000 Pajisjet Keshi 5) 4500 1) 7000 5)4500 6) 5500 2) 12.000 6)5500 7) 1200 7)1200 8) 340 8)340 8460 11.540Shpenzimet e sherbimeve publike Deftesa te pagueshme 1) 500 1)8460 8) 500 2) 340 9) 340 7620 840

×