Bonus bonita

1,583 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,583
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
24
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bonus bonita

 1. 1. www.bonusbonita.comFABRIKA PER PRODHIMIN E UJITNATYRAL DHE TE GAZUAR “BONITA”SI DHE LENGJEVE “LIBELLA” Dhjetor 2007.
 2. 2. www.bonusbonita.comMIRË SE ERDHËT NË BOTËN "BONUS" KU GJITHÇKAËSHTË E FRESKËT.Të gjithë e dimë sa i rëndësishëm është uji në organizmin e njeriutQeliza aktive e çdo organizmi përmban 60 - 95 % ujë, i cili ndihmon në ruajtjen e ritmit të aktivitetit të saj.Uji ka një rol të madh në metabolizmin e njeriut, duke marrë pjesë në shumë reaksione biokimike.Uji është transportues i materieve ushqyese dhe përbërës shumë i rëndësishëm i indeve të organizmit.Uji është termorregullues i shkëlqyeshëm në organizmin e njeriut,Njeriu gjatë 24 orëve, për funksionim normal të organizmit, duhet të konsumojë së paku 2 l ujë,Uji ndihmon në largimin e materieve të padëshirueshme nga organizmi i njeriut, Konsumimi i rregullt i ujit dhe në sasi të mjaftueshme, ndalon plakjen e shpejtë të organizmit.
 3. 3. www.bonusbonita.comPËRMBAJTJA1. Përshkrimi i Kompanisë- Cka është “BONUS”- Realizimi i projektit / Investimet- Shtëpia “BONUS”- Misioni I “BONUS” – it- Struktura Organizative- Teknologjia- Kapaciteti I Prodhimit në “BONUS”2. Tregu- Target Grupet3. Marketing Miksi- Produkti- Cmimi- Promocioni- Distribucioni
 4. 4. www.bonusbonita.comCKA ËSHTË “BONUS”Është themeluar në vitin 1987 në Prishtinë. Fillimisht si veprimtari ka pasur prodhimin e masave plastike për produktet ushqimore, farmaceutike, kimike, kozmetike dhe produktet tjera mbështetur në kërkesat speciale të tregut .I emërtuar si Dyqan i Pavarur Zejtar "BONUS", në fillim ishte i vendosur në garazhin shtëpiake në një sipërfaqe prej 24m2.Më pas në vitin 1993, është bërë kalimi në një ndërtesë tjetër, me sipërfaqe rreth 400 m2 .Gjatë luftës në Kosovë, në natën e parë të bombardimeve është bërë djegja e fabrikës nga ana e ushtrisë sërbe.Pas përfundimit të luftës fillojnë angazhimet për rihapjen e firmës, me emër të njëjtë por tani me veprimtari tjetër.Fillimisht prodhimin e ujit natyral dhe atij të gazuar “Bonita” pastaj në vitin 2005 kjo fabrikë licencohet nga kompania ëild për prodhimin dhe mbushjen e lëngjeve “Libella” .Sot "BONUS", si veprimtari ka prodhimin e ujit natyral dhe të gazuar ‘BONITA’ si dhe lëngjeve ‘LIBELLA’ .
 5. 5. www.bonusbonita.comREALIZIMI I PROJEKTITNë realizimin e projektit për rithemelimin e "BONUS"-it, përpos investimit vetjak të pronarit, z. Agim Dushi, kanë marrë pjesë edhe organizata e institucione të tjera me donacion apo edhe kredi.- DFID – organizatë jo qeveritare nga Britania e Madhe me donacion, dhe- DEG banka Gjermane me kredi.Burimet e investimeve Struktura me % Shuma ne DMInvestimet vetanake 22.04% 800000Donacioni nga DFID 18.73% 680000Kredi nga DEG - Banka 59.23% 2150000Total Investimet 100.00% 3630000 22,04% Investimet vetanake Donacioni nga DFID 59,23% 18,73% Kredi nga DEG - Banka
 6. 6. www.bonusbonita.com INVESTIMET NË VITIN 2005 – NDËRTIMI I LINJËS SË DYTË Më pas, në vitin 2005 është investuar në ndërtimin e linjës së dytë të prodhimit. Investimet janë bërë në blerjen e makinave dhe ndërtim.Burimet e investimeve Struktura me % Shuma ne EuroInvestimet vetanake 60.40% 900000Kredi nga Banka Vendore 19.46% 290000Kredi nga prodhuesi i makinave 20.13% 300000Total Investimet 100.00% 1490000 20,13% Investimet vetanake Kredi nga Banka 19,46% Vendore 60,40% Kredi nga prodhuesi i makinave
 7. 7. www.bonusbonita.comVENDNDODHJA E KOMPANISËSelia e kompanisë “BONUS” gjendet ne qytetin e Lypjanit, më saktësisht në magjistralën Prishtinë – Prizëren në largësi prej 12km, në Jug të Prishtinës.
 8. 8. www.bonusbonita.com SHTËPIA “BONUS”Puna rreth ndërtimit të fabrikës “Bonus” ka përfunduar në Nëntor të vitit 2001. Hapja dhe fillimi i punës në tetor të vitit 2001.Pjesa e administratës - me hapësirë prej 220 m2 dhe prodhimi dhe depoja - fillimisht hapësira ka qenë 1024m2 dhe me investimet e reja që janë bërë në linjën e re të prodhimit me hapësirë rreth 1440m2, sot Bonus ka 2464 m2 .
 9. 9. www.bonusbonita.comMISIONI I “BONUS” - ITTë ruaj, të mbrojë dhe të rrisë, shëndetin publik dhe të mbrojë ambientin nëpërmjet kontrollit të rregullt, asistencës teknike, edukimit publik dhe pastrimit nga kontaminimi në mënyrë që të përgjigjet ndaj nevojave të konsumatorit në çdo kohë.
 10. 10. www.bonusbonita.comSTRUKTURA ORGANIZATIVE Executive Director Department Director Technical Director Finance Production Storage Lab Electricity Analysis Analysis Electrical Acounting Transport Quality Tidiness maintainer Production Forklift Tidiness Guards Administration control Operator Human Resources IT Mechanical Marketing Sales DepartmentSales Agent 1Sales Agent 2Sales Agent 3
 11. 11. www.bonusbonita.comTEKNOLOGJIAPër prodhimin e ujit dhe lëngjeve "BONUS", ka zgjedhur teknologjinë më bashkëkohore italiane dhe atë gjermane nga prodhues të njohur si:
 12. 12. www.bonusbonita.comKAPACITETI I PRODHIMIT NË “BONUS”Kapaciteti i prodhimit në fabrikën “Bonus”.“Bonus” me investimet që i ka bërë në blerjen e makinerive, për momentin ka këtë kapacitet të prodhimit, i cili mbërrin t’i plotësojë nevojat e tregut vendor dhe rajonal. Pet 1.5 l me kapacitet 6500 shishe në orë, PET 0.5 l me kapacitet prej 8000 shishe në orë, Qelq 0.25 l me kapacitet 8000 shishe në orë, PET 2 l me kapacitet 2000 shishe në orë ( lëngjet ), PET 0,5 l me kapacitet 2300 shishe orë ( lëngjet ).
 13. 13. www.bonusbonita.comÇERTIFIKIMET“BONUS” tanimë i prodhon produktet sipas standardeve ndërkombëtare ISO 9001:2000–Sistemi i Menagjimit të Cilësisë dhe HACCP–Sistemi i Sigurisë së Produktit.Pronari i kompanisë “Bonus”, z. Agim Dushi thotë se cilësia e produktit dhe menaxhimi është faktori kryesorë për arritjen e qëllimeve në treg.Imre Molner, përfaqësues i kompanisë certifikuese SGS ( Societe Generale de Surveillance – Shoqata e përgjithshme e Auditimit ) nga Gjeneva me rastin e dorëzimit të këtyre licencave ka pohuar se “Bonus” tanimë është bërë anëtare e 75 mijë kompanive të certifikuara në tërë botën.
 14. 14. www.bonusbonita.comISO 9001/200 DHE HACCPISO është organizatë ndërkombëtare për normëzim. ISO përpilon norma teknike, të cilat kontribuojnë në efektivitetin e të gjitha formave të menaxhimit, zhvillimit të sigurt, prodhimit efektiv dhe furnizimit me produkte e shërbime. Grupi i normave ISO 9000 ka për detyrë kryesore sistemin e menaxhimit të cilësisë.HACCP është shkurtesa që do të thotë Hazard Analysis and Critical Control Point, gjegjësisht Analizat e Rrezikut dhe Kontrollimi i Pikave Kritike. Çertifikata HACCP nënkupton që në industrinë ushqimore kontrollohen pikat e kontrollit në prodhimtari dhe qarkullim, dhe se kryhet analiza e rrezikut.
 15. 15. www.bonusbonita.comCEREMONIA E SHPRWNDARJES SW ÇERTIFIKIMEVE
 16. 16. www.bonusbonita.comTREGUFabrika “BONITA” me kapacitet e prodhimit që i posedon deri tani ka arritur qe ti plotësoj nevojat dhe kërkesat e konsumatorëve potencial në tregun Kosovarë me pjesëmarrje totale 20%.Target grupet tona janë: -
 17. 17. www.bonusbonita.comMARKETING MIKSI Produkti Çmimi Marketingu Distribuimi MIX Promocioni
 18. 18. www.bonusbonita.comPRODUKTIProduktet e “BONUS” – it janë: - Uji natyral dhe i gazuar “Bonita - Lëngjet “Libella”
 19. 19. www.bonusbonita.comUJI “ BONITA” Shishe/ Nr. Artikulli Volumi paketim 1.5 l 6 Pet1 Ujë natyral i gazuar 1.5 l 6 Pet2 Ujë natyra i pagazuar 2l 6 Pet3 Ujë natyral i gazuar 0.5 l 6 Pet4 Ujë natyral i gazuar 0.5 l 6 Pet5 Ujë natyral i pagazuar 0.25 l 6 Pet6 Ujë natyral i gazuar 0.25 l 12 Pet7 Ujë natyral i pagazuar 19.5 l 12 Pet8 Bidon
 20. 20. www.bonusbonita.comUJI NATYRAL DHE I GAZUAR 1.5 LKy produkt është i dizajnuar në atë mënyrë që ti përshtatet edhe paraqitjes në treg, duke u zhvilluar më së shumëti në: Lokale tradicionale dhe Hipermarketa apo në të gjitha pikat ku konsumatori e merr produktin për konsum të mëtejshëm.Përmbajtja:- Temperatura në burim 13.1ºC- PH në burim 7.30 – Nese eshte i gazuar ka plus Dioksid karboni (CO2) 3.5 g/dm3KationetNatrium (Na+) 58.4 mg/dm3Kalcium (Ca2+) 46.4 mg/dm3Magnez (Mg2+) 9.6 mg/dm3AnionetBikarbonate (HCO3¯) 366.6 mg/dm3Klorure (Cl¯) 29.06 mg/dm3Sulfate (SO42¯) 89.0 mg/dm3
 21. 21. www.bonusbonita.comUJI NATYRAL DHE I GAZUAR 0.5 LKy produkt është i dizajnuar që ti përmbush nevojat e tregut me ide që konsumohet uji në lëvizje. Paketimi i tillë është i zhvilluar më shumë në hapsira ku zhvillohen aktivitete sportive por poashtu në dyqane ku konsumatorët blejnë produktin për konsum në lëvizje apo shtëpi.Përmbajtja:- Temperatura në burim 13.1ºC- PH në burim 7.30 – Nese eshte i gazuar ka plus Dioksid karboni (CO2) 3.5 g/dm3 Kationet Natrium (Na+) 58.4 mg/dm3 Kalcium (Ca2+) 46.4 mg/dm3 Magnez (Mg2+) 9.6 mg/dm3 Anionet Bikarbonate (HCO3¯) 366.6 mg/dm3 Klorure (Cl¯) 29.06 mg/dm3 Sulfate (SO42¯) 89.0 mg/dm3
 22. 22. www.bonusbonita.comUJI NATYRAL DHE I GAZUAR 0.5 LKy produkt është i dizajnuar që ti përmbush nevojat e tregut duke u vendosur në (HOREKA) – Hotele, Restaurante dhe Kafene.Përmbajtja:- Temperatura në burim 13.1ºC- PH në burim 7.30 – Nese eshte i gazuar ka plus Dioksid karboni (CO2) 3.5 g/dm3 Kationet Natrium (Na+) 58.4 mg/dm3 Kalcium (Ca2+) 46.4 mg/dm3 Magnez (Mg2+) 9.6 mg/dm3 Anionet Bikarbonate (HCO3¯) 366.6 mg/dm3 Klorure (Cl¯) 29.06 mg/dm3 Sulfate (SO42¯) 89.0 mg/dm3
 23. 23. www.bonusbonita.comUJI NATYRAL DHE I GAZUAR 0.5 LKy produkt është i dizajnuar që ti përmbush nevojat zyrtare, me një sasi prej 19.5L ujë natyral i vendosur në aparat i cili e mbanë ujin e freskët.Përmbajtja:- Temperatura në burim 13.1ºC- PH në burim 7.30 Kationet Natrium (Na+) 58.4 mg/dm3 Kalcium (Ca2+) 46.4 mg/dm3 Magnez (Mg2+) 9.6 mg/dm3 Anionet Bikarbonate (HCO3¯) 366.6 mg/dm3 Klorure (Cl¯) 29.06 mg/dm3 Sulfate (SO42¯) 89.0 mg/dm3
 24. 24. www.bonusbonita.com“BONITA” Më shumë se ujë
 25. 25. ëëë.bonusbonita.comLËNGJET “LIBELLA”Libella ofron freski dhe kënaqësi për çdo moment dhe çdo shije. Asortimenti iprodukteve përfshinë pije të gazuara, pije të pagazuara, pije me lëng frutash si dhepije me dobi të veçanta funksionale. Provoni dhe binduni me kualitein e produkteve ! Shishe/ Nr. Artikulli Volumi paketim 1 Libella Çaj i ftohtë 2l 6 Pet 2 Libella Vital ACE 2l 6 Pet 3 Libella Mollë 2l 6 Pet 4 Libella Limon 2l 6 Pet 5 Libella Portokall 2l 6 Pet 6 Libella Cola 2l 6 Pet 7 Libella Çaj i ftohtë 0.5 l 12 Pet 8 Libella Vital ACE 0.5 l 12 Pet 9 Libella Mollë 0.5 l 12 Pet 10 Libella Limon 0.5 l 12 Pet 11 Libella Portokall 0.5 l 12 Pet 12 Libella Cola 0.5 l 12 Pet
 26. 26. www.bonusbonita.comHISTORIKULIBELLA një pije me traditë mbi 50 vjeçare është një ndër markat gjermane me përbërje ideale të frutave të ndryshme që ka dëshmuar në shumë vende të botës.Si burim kryesor prapra Libellës qëndron kompania gjermane WildMe impiante dhe degë prodhuese në më shumë se 70 vende të botës dhe me një volum të përgjithshëm të prodhimit rreth 600.000 tonë, WILD është partner konkurrues global në industrinë e lëngjeve dhe ushqimit.Është kompania më e madhe Gjermane për prodhimin e bazave të lëngjeve dhe ushqimit. Kompania BONUS si partner lokal i Libellës për Kosovë ka inkorporuar teknologjinë më bashkëkohore për prodhimin dhe mbushjen e lëngjeve. Me një personel profesional me kushte punuese maksimale dhe me partner global tregon për seriozitetin, nivelin dhe rëndësinë e kompanisë BONUS për Kosovën
 27. 27. www.bonusbonita.comLËNGU VITAL ACE – 2L DHE 0.5LLëng Portokalli – Karrote me përmbajtje të frutave 12%, me shtesë të vitaminës C+E si dhe me provitamin A.Përbërësit: Ujë, sheqer, lëng portokalli nga koncentrati, lëng limoni nga koncentrati, lëng karrote nga koncentrati, materie acidike, acid citric E 330, vitaminë C, materie antioksiduese, acid askorbik E 300, stabilizatorë pektinë E 440 dhe miell rogaçe E 410, aroma, vitaminë E, provitaminë A. Vlerat ushqyese për çdo 100 mlEnergji/ Materie Ushq PërmbajtjaKalori 186 kj (43.6 kcal)Albumine nën 0.1gHidrate Karboni 10.5gYndyrë nën 0.1 gVitamin C 18 mg (30%*)Vitamin E 3 mg* (30%*)Vitamin A si provitaminë A 240 µg*(30%*)
 28. 28. www.bonusbonita.comLËNGU CAJ I FTOHTE– 2L DHE 0.5LPije freskuese me ekstrakt të ÇajitPërbërësit ujë, sheqer, lëng pjeshke, nga koncentrati i lëngut të pjeshkës, materie acidike, të acidit citric, ekstrakt çaji, ekstrakt çaji, ekstrakt i maltit, aromë.
 29. 29. www.bonusbonita.comLËNGU MOLLË E GJELBËRT – 2L DHE 0.5LPije frskuese e Mollës së Gjelbër me 12% lëng fruti.Përbërësit: ujë, lëng molle nga koncentrati i lëngut të mollës (12%), sheqer, materie acidike, acid citric, E 930, fortësi e zbutur E 145, vaj bimor, aromë, materie ngjyre e zier, sulfit amoni – sheqer E 150d, kinolinë e gjelbër E 104 dhe shkëlqim të kaltër FCD E 133 Vlerat ushqyese për çdo 100 mlEnergjia/Materie Ushq. PërmbajtjaKalori 194 kj (45.7 kcal)Albumine nën 0.1gKarbohidrate 10.9gYndyrë nën 0.1g
 30. 30. www.bonusbonita.comLËNGU PORTOKALL – 2L DHE 0.5LPije freskuese joalkoolike PORTOKALLPërbërësit;Ujë ,sheqer,CO2,min 4g/l,acidifikant(acid citrik),stabilizator;rrëshir arabe.estere gliceroli nga rrëshira drunore,aroma,materie ruajtëse:K- Sorbat,antioksidantë;acid askorbik E306, E304, ngjyra natyrale; karamele, beta-karotin. Vlera ushqyese në100ml Energjia Vlera Energji 156KJ (37 kcal) Proteina 0g Karbohidrate 9g Yndyrë 0g
 31. 31. www.bonusbonita.comLËNGU LIMON – 2L DHE 0.5LPije freskuese joalkoolike LIMONPërbërësit;Ujë,sheqer, CO2,min 4g/l, acidifikant(acid citrik), stabilizator;rrëshir arabe.estere gliceroli nga rrëshira drunore,aroma,ngjyrë;kinolinë e verdhë, antioksidantë;acid askorbik E306,E300,matrie ruajtëse ;K-Sorbat. Vlera ushqyese në100mlEnergjia VleraEnergji 158KJ (37 kcal)Proteina 0gKarbohidrate 9gYndyrë 0g
 32. 32. www.bonusbonita.comLËNGU COLA – 2L DHE 0.5LPije freskuese joalkoolike COLAPërbërësit;Ujë,sheqer, CO2,min 8g/l,acidifikant(acid fosforik),ngjyrë natyrale; karamele. Aromë natyrale, stabilizator, rrëshirë arabe, kofin100,5mg/l, materi ruajtese K-Sorbat. Vlera ushqyese në100ml Energjia Vlera Energji 184KJ (44 kcal) Proteina 0g Karbohidrate 10.7g Yndyrë 0g
 33. 33. www.bonusbonita.com“LIBELLA”
 34. 34. www.bonusbonita.comCMIMI“Bonus” metodën e caktimit të çmimit e ka të thjeshtë.Mënyra e caktimit të çmimit është bërë duke marrë parasyshë kostot për prodhimin e atij produkti qe janë bërë gjatë fazave të prodhimit si dhe asaj kostoje iu ka shtuar marzha një përqinjde e fitimit që të i mbuloj shpenzimet.Fabrika e ujit natyral dhe natyral i gazuar “BONITA” çmimet për shitjen e produkteve i ka të ndryshme ato dallojnë për nga blerësit.Për blerësit me shumicë çmimet janë të njejta për të gjithë, ndërsa për ata që i blejnë produktet në sasi më të vogla çmimi është më i lartë.
 35. 35. www.bonusbonita.comPROMOCIONISa i përket politikës së promocionit “Bonus” është e fokusuar në mediat vendore siç janë: TV, gazetat, radiot etj.Format tjera të promocionit si: shpallja në Billboard, interneti, in door advertisement ( fletushkat nëpër shtëpia ) etj., janë pjesë e promocionit të “BONUS”-it.
 36. 36. www.bonusbonita.comDISTRIBUCIONITregun e kemi të ndarë në këtë mënyrë:- 6 regjione me 2 Menaxhere të shitjes.- 4 vende me 4 Agjentë të shitjes

×