Vuur kompas charlotte fien yani

2,447 views
2,404 views

Published on

Powerpointpresentatie van enkele leerlingen van het zesde leerjaar in het kader van het thema 'Vuur' (Leerplan Godsdienst Lager Onderwijs - Derde Graad).

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,447
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2,126
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Vuur kompas charlotte fien yani

 1. 1. Gemaakt Door: FYC
 2. 2. In de vorige dia hebben jullie al met mij kennis gemaakt. Maar ik ben een paar dingetjes vergeten te zeggen.Bv: ik ben een vlam, dat hadden jullie al door. Maar mijn familie zijn ook allemaal vlammen. Maar wat is dat nu?
 3. 3. Hoe Het Begon… Ooit zat het vuur in de bliksemverborgen, en niemand durfde toen echt dichterbij. Tot op een keer, allicht was het toevallig, toen gaf hetvuur z’n geheim prijs. En sinds die dag is vuur onze warmte, en brengt het licht ensfeer in huis, maar tegelijk heeft vuur ook iets dreigends, waar het ver nietigt, heerst kommer en pijn.
 4. 4. Interview: Waarom is het teken van Zedenleer een fakkel? Wie heeft dit gemaakt? Die vragen stelden wij aan juffrouw Evi. Wij: wanneer is het teken gemaakt?Juf Evi: in de jaren ’70, dus meer dan 30 jaar geleden. Wij: wie heeft dit ontworpen? Juf Evi: de vrijzinnige of humanisten hebben dit gemaakt. De fakkel staat voor warmte en licht. Niet echt warmte zoals in de zomer maar eerder als vriendschap. Het licht betekent ook niet letterlijk: LICHT . Maar wij bedoelen dat eerder als een lampje dat in ons hoofdje brandt. U reporters van dienst: Fien, Yani en Charlotte
 5. 5. Het zit er al weer op voor vandaag. Ik had het leuk en ik hoop dat ik en mijncollega’s (nl. Fien, Yani en Charlotte) jullie op een leuke en originele manier ietshebben bijgeleerd. Hopelijk zien wij elkaar ooit nog eens als FYC nog eens een presentatie maakt. Xxx FYC
 6. 6. Het Verhaal Van Mozes…
 7. 7. Nog een vurig liedje
 8. 8. Met Dank Aan… Zonder ons FYC-mannetje zou het ons niet gelukt zijn om deze powerpoint te maken. Wij danken u zeer, omdat u zo goed heeft meegedaan. Bedankt dat jullie aandachtigwouden luisteren naar wat wij jullie te vertellen hadden. U reporters van dienst: Fien, Yani en Charlotte.
 9. 9. Einde

×