Mijn droom voor ons land: 16,8 miljoen Hansje Brinkers!

326 views
264 views

Published on

In deze presentatie wordt mijn droomwens nader beschreven n.a.v. de troonswisseling. Mijn droomwens staat tevens beknopter beschreven op de website www.deeljouwdroom.nl
In deze slideshare-presentatie wordt de hele droomwens uit de doeken gedaan.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
326
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mijn droom voor ons land: 16,8 miljoen Hansje Brinkers!

 1. 1. Waar een klein landheel groot in kan zijn..Koos Gloudemans
 2. 2. Met zn allen de schouderser onder:met elkaar bouwen aan deBV Nederland!
 3. 3. Gezocht:16,8 miljoenHansje Brinkers
 4. 4. Waarom?Als hij het kon,kunnen we dat ook metzn allen!
 5. 5. Wie was hij?
 6. 6. Het verhaal van Hansje Brinker laat zien dat reputatie te managenis als je er bewust mee omgaat.Nu Koning Willem Alexander niet meer officieel de waterambassadeur van deNederland kan en mag zijn, zullen we ondersteuning nodig hebben omNederland internationaal te blijven vermarkten als een land met hoogwaardigekennis en kunde op de verschillende gebieden van water.Water is een slechte verbinder maar water is wel iets dat onsNederlanders al jaren verbindt: zonder dijken en zonder onze drink-en afvalwatervoorzieningen bestond Nederland niet.Daarom roep ik elke Nederlander op:“we are good and tell it”
 7. 7. Het verhaal van Hansje Brinker bepaalde jarenlang ons imago en onzereputatie in de USA.Als we als BV Nederland toch al in een hokje worden gestopt, bepaal dan –ook als natie – welk hokje dat is. Met de komende vakantieperiodes nog inhet vooruitzicht, hebben we als “onderneming” de kans om onzevakantiegangers nog goede reistips mee te geven. Of beter: we kunnen alsonderneming onze “medewerkers” vertellen hoe we internationaal graagzouden willen worden gezien.Dat we bij veel wereldburgers te boek staan als het land van voetbal,nederwiet en tulpen, heeft alles te maken met wat over dit land wordt bericht.De media spelen daar een grote rol in. Toch kunnen we als individueleburger daar een rol in spelen. De vakantieperiode moet in dit kader dan ookworden gezien als een ultieme mogelijkheid ons internationaal op de kaart tezetten. Met elkaar, of het nu op de camping in de Franse Jura is of op hetterras van Het Victoria Falls Hotel in Zimbabwe, bepalen we hoe de BVNederland internationaal te boek kan staan.Maar hoe willen we als BV Nederland dan te boek staan?
 8. 8. De BV Nederland vermarkt zich internationaal nog steeds als het land waarbijkenniseconomie en innovatie sleutelwoorden zijn. Dat dit de laatste jarentrekken en duwen was en dat andere landen ons in de rankings voorbijgingen, is meteen een goede aanleiding om een boost te geven aan deverduurzaming van onze economie waarbij ons innovatief talent onontbeerlijkis.Weer terug naar “water”. Ja, met dat “water” doet de BV Nederland het alheel lang heel erg goed: maar het kan beter en het kan meer.In de laatste eeuw van de 19e eeuw trokken Nederlandse waterbouwkundigingenieurs naar Japan. Door hun daden daar werden straten en pleinen naarhen vernoemd. In het recente verleden stond de BV Nederland ook in Aceh,New Orleans en New York.Whats next?Laten we onze krachten bundelen!
 9. 9. Daarom het navolgende verzoek aan het ministerie van Economische Zaken:Omdat het boek met de beste en leukste dromen na 5 september 2013voor alle huishoudens in Nederland beschikbaar zal zijn, verzoek ik hetministerie namens de BV Nederland om de belangrijkste USPsvan onze onderneming in dit boek op te laten nemen.Mogelijk dat het ministerie in overleg met het bedrijfsleven budgetvrij weet te maken om deze USPs van de BV Nederland in de volgendevormen beschikbaar te stellen aan haar “medewerkers”:Kaartspel, Kwartetspel, Memoriespel (reisuitvoering)De Koningsspelen verbroederen: het USP-spel van de BV Nederlandkan ons weer laten groeien!
 10. 10. Als een man een vrouw ontmoet en hij vertelt haar hoe mooi ze is,hoeveel hij van haar houdt en dat hij niet zonder haar kanleven – dat is sales promotie.Als een man een vrouw ontmoet enhij probeert indruk op haar te maken en haar er van te doordringenhoe bijzonder hij wel is – dat is marketing.Maar als de vrouw hem uitzoekt omdat ze van anderen heeft gehoord watvoor prima kerel hij werkelijk is – dat is reputatie management!“we are good and tell it”

×