Het MEcruitmentproces in beeld gebracht!

470 views

Published on

Een presentatie over de 8 stappen van het MEcruitment-proces gemaakt door de eerste Nederlandse MEcruiter Koos Gloudemans.

Published in: Career, Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
470
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
10
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Het MEcruitmentproces in beeld gebracht!

  1. 1. Het MEcruitment-proces volgens Koos Gloudemans
  2. 2. Maar hoe maak je je zichtbaar? Het dierenrijk leert ons heel veel hierover. Dieren verstoppen zich om niet gezien te worden. Omdat ze een prooi willen vangen óf omdat ze zelf niet gevangen willen worden. Een schutkleur helpt hen vaak hierbij. Er zijn weinig dieren die hun schutkleur kunnen aanpassen aan een dirkt veranderende natuurlijke omgeving. Wanneer een dier uit zijn oorspronkelijke habitat wordt gehaald of het gedrag niet congruent is met het doel van de schutkleur, verliest de natuurlijke camouflage zijn werking. Het dier vangt dan geen prooi óf het dier wordt zelf gevangen. Als je dus graag bij een potentiële werkgever in het vizier wilt komen om vervolgens als nieuwe medewerker 'gevangen' te worden, zul je je eerst moeten decamoufleren . (stap 1 van het MEcruitment-proces)
  3. 11. De acht stappen van het MEcruitment-proces zijn: – eerst ontdoe je je van je bewuste en onbewuste camouflage: decamoufleren; – nu sta je stil bij de kernvragen: wie ben je, wat kan je, wat wil je?: recapituleren; – je gaat het gebied waar “wat wil je” ligt, verkennen en in kaart brengen: definiëren; – op basis van je doelen ga je eenzijdig contact maken met één subdoel: infiltreren; – deze ervaring gebruik je om je talenten, vaardigheden en ervaringen te herijken: hergroeperen; – om het hoofddoel te kunnen veroveren breng je alles opnieuw in stelling en camoufleer je alleen datgene wat echt nodig is: positioneren; – je kiest voor de tactiek van het bewegen: manouvreren; – je gaat tot de aanval over en verovert je hoofddoel: triomferen.

×