Zelfreflectie module actief leren

999 views

Published on

Mijn Zelfreflectie van de hele module.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
999
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
50
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Zelfreflectie module actief leren

  1. 1. Zelfreflecties van de hele module:Zelfreflectie woensdag:Vandaag zijn we gestart met onze module actief leren. We zijn in groepjes verdeeld. Samen metSara, Marjon, Cynthia en Hayriye vormen wij onderwijsgroep 1.Het is even wennen aan elkaar. Het zijn namelijk medestudenten dat ik minder goed ken. Wehebben meteen de rollen verdeelt voor de komende dagen. Ik heb me meteen proberen thuisvoelen in de groep. Ik stelde me open hun beter te leren kennen en met hun te kunnensamenwerken.Zelfreflectie donderdag:Vandaag hebben we geoefend op het maken van een verhaal. We hebben dit ook moetenvoorbrengen voor heel de groep.Hayriye was er vandaag niet. Sommigen zeggen dat ze haar heeft uitgeschreven of dat ze ziek is.Ik heb er met de andere groepsleden over gepraat en hebben besloten alles de verdelen onderons vier. We hadden al wel verwacht dat we niet op Hayriye konden rekenen. De groepsrollenwaren opnieuw verdeelt. Jammer dat Hayriye ons daar niets van had gezegd.We konden heel goed samenwerken in onze groep. Het was een uitdaging voor ons om tewerken aan een actieve leerdag voor kinderen. Ik was er wel wat ongerust over. Ik wist niet wat ikmoest verwachten en ik wist dat het veel werk ging zijn. Het was ook lastig om ’s avonds alleverslagen steeds voor 7uur door te sturen. Sommigen van de groep waren dan al eens te laat endan kwamen we in de problemen. Maar alles is vrij goed gegaan.Zelfreflectie vrijdag:Vandaag hebben we geleerd hoe we een weblog moeten maken en daar onze zelfreflecties enfoto’s moeten opzetten. We hadden niet veel tijd om alles onder de knie te krijgen. Sommigenraakten wat in de war als het niet lukte. Ik wist dat het moeilijk ging zijn voor mij om hier elke dagaan te werken en al mijn documenten op te posten.In de namiddag hebben we nog veel gewerkt aan alle voorbereidingen van onze actieve leerdag.We hebben al het werk zoveel mogelijk proberen te verdelen. Ieder heeft zijn werk ook altijdgoed gedaan. Ik heb mijn best gedaan om met alles steeds op tijd te zijn. Ik heb ook mijn bestgedaan om met ieder groepslid goed overeen te komen. We hebben goede afspraken gemaaktvoor in het weekend zodat iedereen verder kon werken. Onze uitnodiging voor de kleuters en onsinleidend verhaal waren niet zo goed volgens Mvr. Plessers. We vonden het heel jammer, maar ik
  2. 2. snapte wel waarom het niet goed was. De moed was bij iedereen wat weggezakt. Ik heb mijn bestgedaan om een nieuw verhaal te voorzien en Sara heeft haar best gedaan om een nieuweuitnodiging te maken. Uiteindelijk is alles goed gelukt.Zelfreflectie maandag:We zijn de dag gestart met onze kennistoets. Ik heb in het weekend weinig tijd gehad om er voorte leren. De toets ging wel redelijk goed dus ik was wel blij.Nadien zijn we moeten vertrekken naar de school die ze ons hadden toegewezen. Wij stonden inGBS Vande Borne. We dachten dat dit niet ver was. We zijn te voet vertrokken, maar vonden algauw onze weg niet meer. Sara heeft de touwtjes in handen genomen en gaan vragen in eenandere school voor ons de weg uit te leggen. Ik vond het super dat ze dat deed. Ik zelf zou ditnooit gedurfd hebben. De mensen spreken vaak ook frans en dan klap ik toe.  Nadien hebbenwe nog onze weg moeten vragen in een boekenwinkel en aan andere voorbijgangers. We warenongeveer 10 minuten te laat op de school aangekomen. Mr. Dewitte was ons al aan hetopwachten. De juf vond het niet erg dat we wat te laat waren.We hebben al de afspraken met de juf gemaakt en foto’s genomen van de klas en de kinderen.We waren goed voorbereid op onze actieve leerdag. Ik heb me meteen proberen goed te voelenin de klas en bij de juf. Ze was erg vriendelijk. Sara en ik hebben haar ook nog geholpen met eenknutselwerk voor de kinderen.In de namiddag zijn we terug naar school gegaan om verder te werken aan onze activiteiten. Wehebben ook verdere afspraken gemaakt voor de volgende dag, want dan gaan we de uitnodigingvoorlezen aan de kinderen en de juf op GBS Vande Borne.Zelfreflectie dinsdag:Deze morgen moesten we om 8uur30 aan de GBS Vande Borne school zijn. Ik moest met de busnaar school en van daar overstappen op een bus richting die school. Ik had bij mijn eerste bus helveel file door een geparkeerde auto op straat. Ik had meteen laten weten dat ik niet op tijd aandie school zou zijn. Ik had namelijk onze kleding mee om te verkleden. Sara en Cynthia waren alaan de school aan het wachten. Marjon kon ook niet op tijd zijn en zij is nadien rechtstreeks naarschool gegaan. Ik ben nog nagekomen, want de juf wachtte op ons.De uitnodiging was goed overgekomen bij de kinderen. Ik probeerde wat expressief om te gaanmet de kleuters en mij in te leven in mijn rol. Ik keek er wel naar uit om alle activiteiten met dekinderen uit te voeren.Ik moest deze avond wel nog veel werken aan mijn activiteiten, maar alles is op tijd afgewerkt.
  3. 3. Zelfreflectie woensdag:Vandaag was de grote dag. Om 8uur gingen we aan de school staan met al ons materiaal zodatwe alles konden klaarzetten voor dat de bel ging. Iedereen was er op tijd van onze groep. Wehadden alles klaar toen dat de bel ging. De juf deed nog het onthaalmoment en dan namen wijover. Het was spannend, heel spannend! Maar alles is met succes verlopen. Het was een leukevoormiddag. De kinderen hebben er van genoten en ook de juf. De kinderen waren bij huntussendoortje heel rustig. De juf zei: ‘dat is de eerste keer dat deze klas zo kalm is.’ Het was leukom dat te horen. Na een vermoeiende voormiddag konden we naar huis. We moesten wel ooknog werken aan een reflectie-presentatie voor de volgende dag.De samenwerking met de groep ging goed vandaag. Iedereen had gedaan wat zij moest doen.Dat maakte het ook zo leuk.Zelfreflectie donderdag:Vandaag was het een rustig dagje. In de namiddag moesten we onze presentatie geven met onzegroep. We hadden vroeger afgesproken op school zodat we er nog aan konden werken en alleslides van onze PowerPoint konden samenvoegen. Sara kon er vandaag niet zijn wegens ziekte.We hadden verwacht dat onze modulebegeleider tevreden zou zijn over onze leerdag, maar wewisten ook wel dat we een paar punten kritiek kregen. Ik wist ook al vrij goed welke. Je kon zelfaanvoelen wat goed ging en wat er minder goed ging. Zo was het ook. Ze vond onze leerdaggoed en de kritiek hebben we zo goed mogelijk proberen op te nemen. Het was ook niets ergs.Maar volgende keer moeten we daar wel aan werken.Het was een leuke samenwerking met iedereen. De hoorcolleges waren soms wat saai om op teletten, maar ze waren wel steeds leerrijk. Ik vond het echt een boeiende module.

×