Web todo

257 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
257
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Web todo

  1. 1. WebToDo(C)Chelariu Madalina-GeorgianaMelinte Madalina-IonelaAn II Grupa 5BFacultatea de Informatică, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaș imadalina.chelariu@info.uaic.roionela.melinte@info.uaic.roAbstract. O aplicatie Web ce ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si organiza sarcinile si proiectele. Utilizatorii vor putea adauga olista de task-uri organizate pe categorii. Fiecarui task se poateadauga o data limita si o prioritate. Daca data indepliniri task-ului se apropie, utilizatorul respective va fi automat instiintatprin email.Keywords: task, aplicatie Web1 IntroducereO lista de prioritati scrisa pe o foaie de hartie este o cale facila de a avea la inde-mana sarcinile "de facut", insa utilizarea unui programsoft poate fi o masura maieficienta, chiar daca esti nevoit intai sa inveti sa utilizezi programul respectiv. Acesteprograme se updateaza cu usurinta, iti pot aminti termenele limita, se pot sincronizacu telefonul tau si pot fi utilizate de mai multe persoane, in cazul in care lucrezi laproiecte ce presupun lucrul in echipa.Datorita ritmului alert al mediului de business, exista probabilitatea sa uitamanu-mite evenimente sau sarcini de indeplinit. Pentru a fi multumiti de ziua ce tocmai atrecut, cel mai bine e sa intocmiti o lista la inceput de zi, iar la finalul ei sa bifati ce sice nu ati reusit sa realizati. Pentru lucrurile importante, cumar fi intalnirile de aface-ri, evenimentele de business sau altele asemanatoare, aveti posibilitatea de a le acordao anumita prioritate. In acest fel, nu numai ca nu veti pierde nici un eveniment, darveti sti si care are o importanta mai mare pentru afacerea dumneavoastra.WebToDo ajuta utilizatorii sa-si administreze timplul si sarcinile eficent oferindposibilitatea de de a-si organiza activitatile. Exista in momentul actual o multime deaplicatii Web care ajuta utilizatorul sa-si organizeze timpul intre-un mod cat maieficent si placut. Aplicatia poate fi accesata oricand atat timp cat exista o conexiunela internet.
  2. 2. Exista tipuri diferite de posesori de smartphone. Sunt cei care l-au cumparat pentru caeste in trend, si sunt cei care l-au cumparat pentru ca au cu adevarat nevoie de el.Pentru cea de-a doua categorie de persoane, a fi eficient inseamna a-ti mariproductivitatea in lucru printr-un sistem de organizare a task-urilor bine pus la punctsi a avea acces rapid la date. Printre sutele de aplicatii care exista, unele se pot dovedia fi folositoare si pentru cei care nu-si lasa munca deoparte nici atunci cand pleaca dela birou. Todoist si Evernote sunt doua aplicatii mai vechi dar sunt bune pentrumanagementul activitatilor. Creezi usor liste to-do si salvezi notite si idei.To-Do List. Îţi poţi organiza timpul mult mai eficient atât pe tabletă cât şi pesmartphone. Aplicaţia te anunţă când ai o întâlnire importantă, când e ziua cuiva şidiverse alte lucruri. Poţi seta nivelul de prioritate şi te ajută să suni sau să trimiţi unmesaj către un contact din agenda ta.Any.Do. E o aplicaţie cu ajutorul căreia îţi poţi gestiona majoritatea întâlnirilor şilucrurile pe care trebuie să le faci. Fiind foarte uşor de folosit şi fără setări complicate,este una dintre cele mai populare atât pe gadgeturile Apple, cât şi pe cele cu sistem deoperare Android.Evernote. Se sincronizează şi cu alte gadgeturi pe care ai instalată această aplicaţie.Poţi inclusiv să-ţi înregistrezi mesaje audio. Te anunţă când ai programat aplicaţia căai ceva important de făcut. Unele întâlniri le poţi împărătăşi cu prietenii de peFacebook sau Twitter.Daily Agenda. Vei fi informat din timp cu privire la evenimentele pe care le aiprogramate şi când trebuie să te pregăteşti pentru o întâlnire.2 Tehnologhii utilizateFormidabilul framework numit mai pe scurt Bootstrap permite să realizămwebaplicaţii responsive, adică din acelea care îşi adaptează designul automat dupărezoluţie.HTML5 (HyperText Markup Language)- pentru structurarea ș i pre-zentarea conț inutului paginilor
  3. 3. CSS3 (Cascading Style Sheets) - pentru formatarea elementelor unui-document HTMLJavaScript – limbaj pentru introducerea unor funcț ionalităț i în pagi-nile web, codul Javascript din fiind rulat de către browser.AJAX poate fi utilizat in mai multe tipuri de aplicatii care pot fi incluseintr-o pagina web, dar cel mai folosit este pentru navigare de la un continut laaltul al site-ului. Aceasta navigare se face de obicei prin link-uri, acestea con-tin o adresa URL catre pagina/continutul respectiv. Metoda standard detransmitere a datelor asresei URL din link-uri la server este GET.PHP (Php: Hypertext Preprocessor) - limbaj de programare pe parteade server folosit la dezvoltarea aplicatiilor WebSESSION- reprezinta o modalitate prin care PHP retine informatii de la opagina la alta. Odata cu initializarea unei sesiuni, utilizatorul poate pastraanumite variabile chiar daca in continuare viziteaza si alte pagini ale siteului.In principiu informatia se pastreaza pana la inchiderea browser-ului, sau panacand utilizatorul distruge in mod intentionat sesiunea curenta.Baza de date SQL pe serverul fenrir al facultatii ,care va memora toatedatele necesare autentificarii utilizatorilor.2.1 HTMLAcronimul de la HyperText Markup Language şi reprezintă un limbaj pentrucrearea şi marcarea (formatare, aranjare) unui document astfel încât să poată fipublicat pe World Wide Web şi vizualizat cu ajutorul unui browser.Termenul de hypertext desemnează un material sub formă de text şi imagine,interconectat într-o manieră complexă, nesecvenţială, în care utilizatorul poatenaviga, căuta informaţii referitoare la un obiect. Hypertext-ul trebuie interpre-tat ca un text care semnalează o legătură la o altă informaţie web, de obicei unalt document web, şi este identificat prin subliniere sau culoare, pentru a-ldeosebi de textul simplu.Hypermedia este un termen aproape sinonim celui dehypertext, singura deosebire fiind faptul că subliniază prezenţa şi a unor ele-mente care nu sunt de tip text, cum ar fi animaţii, secvenţe sonore sausecvenţe video. HTML se utilizează din 1990, cunoscând câteva versiuni dedezvoltare, fiecare dintre acestea îmbunătăţind performanţele limbajului. Ul-tima variantă (la data elaborării acestui ghid) este HTML 5 ce includefacilităţile versiunilor anterioare (tag-uri de marcare, tag-uri pentruhiperlegături, antete, paragrafe, liste, elemente de meniu, formatare caractere,imagini in-line şi tag-uri pentru schimbul de date dinamic între utilizatori),adăugând facilităţi şi extensii pentru numere, tabele şi elemente de control.
  4. 4. 2.2 CSSCascading Style Sheets (CSS) este un limbaj pentru stiluri folosit pentru adescrie prezentarea (aspectul si formatarea) unui document scris într-un lim-baj de marcare. Aplicatia sa cea mai cunoscuta este realizarea stilului pagini-lor web scrise în HTML si XHTML, dar limbajul poate fi aplicat oricarui tipde document XML.CSS specifica o schema prioritara pentru a determina carereguli de stil se aplica daca doua sau mai multe reguli se suprapun pentru unelement particular. În acest asanumit cascade, prioritatile sau greutatea suntdeterminate si atribuite regulilor, astfel încât rezultatele sunt predictibile.2.3 JavaScriptJavascript este un limbaj de programare care face posibil ca paginile web safie mai interactive. Scripturile Javascript sunt introduse in pagina HTML sisunt interpretate si executate de browser. Javascript poate fi considerat o un-ealta foarte buna daca doriti sa controlati continutul paginilor in functie dedata, ora, sistemul de operare sau browserul utilizatorilor, sa faceti site-uriinteractive, care sa comunice cu vizitatorii, site-uri dinamice, sa validati dateleprimite din formulare, dar nu numai atat, acestea fiind doar cateva din posibi-litatile pe care le ofera acest limbaj.2.4 PHPPHP este limbajul ideal pentru construirea de pagini web dinamice. Este usorde invatat, open-source, poate fi rulat pe mai multe platforme si se poate con-ecta la mai multe tipuri de baze de date. Cel mai important aspect al limbaju-lui este insa posibilitatea de a fi imbricat cu cod HTML. Putem astfel creapagini HTML statice si din loc in loc, acolo unde este nevoie, sa introducemdinamism cu ajutorul PHP.In acest modul am stocat toate fisierele de tip .htmlsi .php folosite la constuirea acestui sit Web.
  5. 5. 3 Arhitectura aplicatieiAplicatia ofera o maniera usoara si simpla de vizualizare a task-urilor unui anumitutilizator doar daca este logat. Pentru vizitatorii interesati de aplicatia anoastra,existaun modul de inregistrare,in care trebuie sa introduca cateva date de interes,precumusername ,parola si email, dupa care exista un modul de login, in care se pot loga cucontul nou creat.Utilizatorul poate adauga noi task-uri,sterge din cele existente,updatasau prioritiza acele task-uri. De asemenea poate adauga noi categorii de task-uri pen-tru o origanizare mai buna.Atunci cand a indeplinit un task, utilizatorul il poate marcaca fiind indeplinit sau il poate sterge. Pentru un anumit task, se poate seta data la caretrebuie indeplinit si prioritatea acestuia in lista. Utilizatorul va fi notificat prin email.4 Detalii de implementareAtunci când un utilizator îș i creează un nou cont de utilizator, serverul valideazădatele. Adresa de email este verificată folosind o expresie regulată. atunci cândutilizatorul confirmă parola, severul verifică dacă parolele coincid. În cazul in careutilizatorul nu introduce date valide, serverul notifică clientul iar acesta nu este lăsatsă trimită formularul către server.//functia care verifica daca email-ului dat de utilizator la inregistrare are un formatcorectfunction verificaExistaEmail($unEmail) {$email_exp = /^[A-Za-z0-9._%-]+@[A-Za-z0-9.-]+.[A-Za-z]{2,4}$/;if(!preg_match($email_exp,$unEmail)) {return 1;}else{return 0;}}//functia care verifica daca un username exista deja in bdfunction verificaExistaNume ($unNume) {$bd = new DataBase_MySQL (fenrir.info.uaic.ro, WebToDoDB,WebToDoDB, HGHbySdRR4);$bd->connect();
  6. 6. $username=mysql_real_escape_string($unNume);$bd->query("SELECT username as "number" FROM users WHEREusername=$username;");if($bd->next_record()== 0){return 0;}else{return 1;}}Dupa ce s-a creat un cont, exista posibilitatea accesarii site-ului cu acel cont, iardupa logare, utilizatorul poate accesa task-urile sale,introduce, sterge,updata noitask-uri sau noi categorii.Logarea se poate realiza si cu Facebook.5 ConcluziiIndiferent cat de organizat esti, cu siguranta exista unele srcini pe care le poti ges-tiona mai bine folosind WebToDo.Bibliografiehttp://twitter.github.io/bootstrap/scaffolding.html#responsiveBuraga, D. S.-C. (2001). "Web Technologies". Bucharest: MATRIX ROM Publish-ing.Buraga, D. S.-C. (2002). "Web Site Design". Iasi: PoliromPublishing House.Buraga, D. S.-C. (2006). "XML Technolgies"(in Romanian). Iasi: Polirom PublishingHouse.http://www.codecademy.com/en/tracks/jqueryhttp://www.w3schools.com/css/
  7. 7. 6 Cuprins1 Introducere...................................................................................................................12 Tehnologhii utilizate ..................................................................................................23 Arhitectura aplicatiei..................................................................................................54 Detalii de implementare.............................................................................................55 Concluzii ......................................................................................................................66 Bibliografie ..................................................................................................................67 Cuprins..........................................................................................................................7

×