LinkedIn
- Kom langt med lidt
Danmarks 3. største
rådgivende
ingeniørvirksomhed
Infrastruktur
Vand &
forsyning

Byggeri &
Industri

NIRAS
Udviklingsbistand

Miljø

Informatik

Energi &
klima

NIRAS rådg...
Burning platform
- mangel på ingeniører

http://karriere.jobfinder.dk/artikel/haard-kamp-om-de-skandinaviske-ingenioerer-2...
Prisen for at brande
NIRAS
81% ingeniører er på LinkedIn

{

Kilde: Megafon,
april 2013

Hvor finder vi ingeniørerne?
Followers
7000
6000
5000
4000
3000
2000
1000
0

Næsten 200% stigning af
followers
1.
2.
3.

Fem fede fif
Ambassadørkorps
NIRAS’ virksomhedsprofil

Tre vigtige
årsager til væksten
1. Minimumsprofil
2. Aktiver dit netværk
3. Del nyheder og job
fra niras.dk
4. Like og del nyheder
fra Company Page på
Lin...
Ambassadørkorps
NIRAS’ firmaprofil
{

Det er folks
profiler, der har den
største trafik

{

Hvordan bliver LinkedIn
brugt generelt?
Faglige
artikler
Jobopslag

Nyheder

Trafik

Giv dine followers
noget at komme efter
Faglige
artikler

Medarbejdercase

Nyheder

Jobopslag
Øverst:
190 tegn
med
mellemrum
Nederst:
243 tegn med
mellemrum
– vises ikke på
mobil

Den gode nyhed

Midterst:
47 tegn
me...
Sidegevinster
Tak for i dag
- og det sidste fif


Titel - 120 tegn
til at fremhæve
din faglighed
Spørgsmål?

Følg NIRAS på
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Styrk din rekruttering af specialister med sociale medier- Susanne Junge og Dea Buus Marcussen- Niras

79 views
55 views

Published on

Jobfinder bød i okt. 2013 i samarbejde med Capax og Mediehuset Ingeniøren Live velkommen til eventet "Styrk din rekruttering af specialister med sociale medier".

Published in: Social Media
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
79
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • NIRAS er Danmarks 3. største rådgivende ingeniørfirma. Det er en virksomhed i vækst, og pt. er vi 1400 medarbejdere, hvoraf de godt 1000 arbejde i DK.
 • NIRAS rådgiver om alt i et moderne samfund:Infrastruktur, veje, jernbaner, broerByggerier og hjælper industrienMiljøspørgsmål især inden for vandEnergi og klimaInformatik, hvor vi kan visualisere alt på digitale kortOg udviklingsbistand, hvor vi især har mange opgaver i Afrika
 • Grunden til, at vi har kastet os over LinkedIn er en burning platform. NIRAS har lige som alle andre store rådgivere brug for dygtige professionelle ingeniører med + 5 års erfaring. I 2014 har vi således brug for 200 ingeniører, dels til at dække den normale personaleomsætning, dels til store aktuelle projekter, hvor der mangler folkI øjeblikket er det gennemsnitlige ledighedsantal blandt danske ingeniører rekord lav. Det er derfor blandt de passive jobsøgende, at NIRAS skal positionere sig.
 • Det koster spidsen af en jetjager at brande en virksomhed. I NIRAS har vi valgt ikke at bruge millioner på det, men de penge, vi bruger, vil vi gerne bruge intelligent og kommunikere direkte med vores målgruppe. Et godt medie til det er bl.a. det sociale medie LinkedIn. Og hvorfor så det?
 • 81 procent af alle ingeniører har en LinkedIn-profil - og dygtige mennesker kender andre dygtige mennesker.LinkedIn er suverænt det foretrukne medie, når passive kandidater bruger sociale medier.
 • Og NIRAS har haft stor succes med at bruge LinkedIn.På under et år har vi opnået en stigning på knap 200 procent i antal af followers på NIRAS’ Company Page – vel at mærke uden at købe LinkedIns dyre moduler til branding og samtidig med, at vi løser tonsvis af andre opgaver i en travl kommunikationsafdeling.
 • Og hvordan har vi opnået det? Vi kigge på trafikken på LinedIn, og kunne se, at meget trafik var koncentreret om folks profiler og virksomhedsprofilen , men det vil min kollega vende tilbage til.Men ud fra det koncentrerede vi os om tre ting, nemlig
 • Alle har en travl hverdag, og pointen med de 5 fede fif er, at hvis man bare får medarbejderne til at blive en lille smule bedre til at bruge LinkedIn, er det muligt at sprede nyheder og jobs ud viralt blandt rigtige mange folk – og vel at mærke igen blandt dygtige folk! Drop manualerne og beskrivelser på portalen, men læg vægt på fem enkelte ting, alle kan finde ud af.De 5 fif går ud på en minimumsprofil…Fiffene er trykt på en A4-side, der kan ligge på folks bord, og vi har trykt den på en plakat, der fx kan hænge ved kopimaskinerne eller kaffeøenMen det tager kun 5 min ;)
 • For at få medarbejderne til at tage fiffene til sig, allierede vi os med et korps af 20 frivillige LinkedIn-ambassadører, som vi kunne se var gode til at bruge LinkedIn. Alle forretningsenheder og kontorer har således en kendt kollega, de kan få let hjælp hos, hvis de lige har et spørgsmål.Ambassadørerne inviterede vi til en lille undersvisningstime, hvor vi fortalte dem om værdien af at bruge LinkedIn. Vi gav dem et lille kit, der består af en PowerPoint-præsentation, der fortælle om hvorfor det er genialt at bruge LinkedIn, handouts og plakaten med De fem fif - bordkort og en side på portalen med guidesOg så til vores arbejde med NIRAS’ virksomhedsprofil som NIRAS’ og måske verdens bedste LinkedIn-ambassadør vil fortælle om ;o)
 • Den tredje ting vi fokuserede på var hvordan vi arbejder med vores virksomhedsprofil og det gjorder vi på baggrund af disse tal fra LinkedIn….
 • Hvad kigger folk på, når de er på LinkedIn:Profile Views er topscoren! Det mest interessante er mennesker – hvilket er det vi fokusere på i de fem fede fif og med ambassadørkorpset.Ind-boxen, kan vi ikke pille ved, så den har vi valgt at se bort fraHome pagen, her er det interessante at alt det indhold der er genereret på NIRAS firmaprofilen her bliver publiceret ud til de store masser.Derfor vil jeg nu komme ind på hvad dette indhold kan bestå af og hvordan vi gør i NIRAS
 • På NIRAS firma profil bestræber vi os på at lave updates 1-3 gange om ugen.Vi sørger for mixe indholdet med henblik på at giv folk noget at komme efter – gerne noget fagligt interessant og relevant. Det er vigtigt at det ikke er en spejling af nyheder eller job fra NIRAs.dk. Selvom det kan være fristende for på LinkedIn har NIRAS mere en 5000 followers, mens en nyhed på niras.dk har i snit 150 besøg. Hvis vi vil have folk til at læse vores jobannoncer, kræver at vi er interessant at abonnere, med en blandet strøm af faglige artikler, jobannoncer, nyheder og diskussioner. Citat fra Bodil Damkjær, LinkedInkonsulent i Plingyou,”Det duer ikke, hvis profilen kun bliver brugt til employer branding. Vil virksomheder have folk til at læse jobannoncer på deres profil, kræver det en blandet strøm af faglige artikler, jobannoncer, nyheder og diskussioner. Og de skal ramme på linje med Ingeniøren.”Hvad er mere nærliggende end at linke til omtale på Ingeniøren (eksempel)
 • Her er 4 eksempler på indhold vi har publiceret fra firmaprofilen – her vist som de ser ud på en smartphone.Det kan være Faglige artikler eller videoer - f.eks. Hvor en NIRAS medarbejder brillere med interessant viden i en sammenhæng.Nyheder – gerne fra andre medier. Det er altid langt mere troværdigt når andre siger man er god.Medarbejder cases – med interessante medarbejder fra niras.dk eller andre medierJobopslag fra aktuelle jobsVi er i sær glad for at benytte tekster fra ingeniøren, da dette medie er velanset blandt vores målgruppe og ofte skriver om emner der er relevante for os.
 • Og når man så har mixet, er der nogle vigtige ting, når man lave sin updateBillede der er tydeligt og informativt, oven i købet med et ansigtTydeligt call to actionTekst der vil fungere både på web og på mobileplatformeTopfelt: 190 tegn med mellemrumCall to action: 47 tegn med mellemrum Beskrivende felt: 243 tegn med mellem – vises ikke på mobilHot-historieLink til Ingeniøren – artikel på ingeniørens niveau
 • Udover forøgelsen i followers på knap 200%, har indsatsen også haft andre prositive sidegevinster.Selvom vi ikke først havde defineret vores egene medarbejdere som primær målgruppe, har der særligt i denne gruppe været udslag i entusiasme og intern stolthed.Med de synes, at det er fedt at dele, at man er på en spændende arbejdsplads i vækst med dygtige kolleger.Øget stolthed hos ambassadørkorpset – flere var meget stolte over at blive valgtSkægt at se, at folk udefra interagerer på opslagOg ja, så at blive inviteret til at stå her i dag og fortælle om vores rejse ;o)
 • Og lige det sidste fif til jer alle sammen. Der er ingen Jantelov på LinkedIn, brug titelfeltets 120 karakterer til at brande dig selv som en dygtig fagperson. Se i programmet – det virker!
 • Styrk din rekruttering af specialister med sociale medier- Susanne Junge og Dea Buus Marcussen- Niras

  1. 1. LinkedIn - Kom langt med lidt
  2. 2. Danmarks 3. største rådgivende ingeniørvirksomhed
  3. 3. Infrastruktur Vand & forsyning Byggeri & Industri NIRAS Udviklingsbistand Miljø Informatik Energi & klima NIRAS rådgiver inden for..
  4. 4. Burning platform - mangel på ingeniører http://karriere.jobfinder.dk/artikel/haard-kamp-om-de-skandinaviske-ingenioerer-202
  5. 5. Prisen for at brande NIRAS
  6. 6. 81% ingeniører er på LinkedIn { Kilde: Megafon, april 2013 Hvor finder vi ingeniørerne?
  7. 7. Followers 7000 6000 5000 4000 3000 2000 1000 0 Næsten 200% stigning af followers
  8. 8. 1. 2. 3. Fem fede fif Ambassadørkorps NIRAS’ virksomhedsprofil Tre vigtige årsager til væksten
  9. 9. 1. Minimumsprofil 2. Aktiver dit netværk 3. Del nyheder og job fra niras.dk 4. Like og del nyheder fra Company Page på LinkedIn 5. Brand dig selv som fagperson Fem fede fif
  10. 10. Ambassadørkorps
  11. 11. NIRAS’ firmaprofil
  12. 12. { Det er folks profiler, der har den største trafik { Hvordan bliver LinkedIn brugt generelt?
  13. 13. Faglige artikler Jobopslag Nyheder Trafik Giv dine followers noget at komme efter
  14. 14. Faglige artikler Medarbejdercase Nyheder Jobopslag
  15. 15. Øverst: 190 tegn med mellemrum Nederst: 243 tegn med mellemrum – vises ikke på mobil Den gode nyhed Midterst: 47 tegn med mellemrum
  16. 16. Sidegevinster
  17. 17. Tak for i dag - og det sidste fif  Titel - 120 tegn til at fremhæve din faglighed
  18. 18. Spørgsmål? Følg NIRAS på

  ×