#7 - Personalization - Bulgarian version

806 views

Published on

Published in: Business, Sports
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
806
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

#7 - Personalization - Bulgarian version

 1. 1. От мен за теб Персонализиране в директния маркетинг До: Асен Петров Изпълнителен директор Петров & Ко. ООД Съвети за директен маркетинг от Медиапост Хит Мейл Лого на Петров & Ко. #7
 2. 2. Здравейте, Асен, Dear Firstname, Като Изпълнителен директор на Петров и Ко. Вие знаете каква е основната задача на маркетинга. Постигането на по-добри резултати. Вие искате по-добри резултати по всяко време, нали? Но как можете да ги осигурите – без излишни нерви и без съмненията за пристрастни анализи или пари, хвърлени на вятъра. Защо не разгледате услугите, които Медиапост Хит Мейл предлага? Ние правим всичко, което очаквате от такава компания. Директна поща, имейл кампании, SMS, телемаркетинг, изграждане и обогатяване на бази данни. Но правим и неща, за които не подозирате. Нуждаете се от уебсайт? С удоволствие. Създаване на уникални кодове за Вашите промоции? Готово. Организиране на томбола? Никакъв проблем. Съвети за Вашия директен маркетинг? Колко бързо Ви трябват? Опаковане на промоционални материали и доставянето им навреме? Просто опитайте. Изберете нашите услуги и ще се възползвате от едни от най-амбициозните специалисти по директен маркетинг в България, които ще работят за Вас по-евтино, отколкото не толкова добрите други специалисти. Ще общувате с нас лично, без да се налага да минавате през усмихнати рецепционистки и скучни презентационни срещи. Без превземки, но с по-добри резултати. Ако работата е свързана с подобряването на възвращаемостта от инвестициите в директен маркетинг на Петров и Ко., ние можем да помогнем. Ще Ви помогнем да използвате пъълния потенциал на клиентската си база. И дори повече – заедно ще увеличим значително качеството й. Асен, защо не се убедите в това сами? Просто сравнете резултатите от Вашия директен маркетинг с онова, което ние ще направим. В някои случаи в рамките на деня, в други – от петък вечер за понеделник сутрин. Във всички случаи толкова бързо, колкото Ви трябва. Ние работим съобразно Вашите изисквания и сме готови на редица компромиси. С изключение на един. Компромис с качеството. Все пак, говорим за Медиапост Хит Мейл. Ние правим директен маркетинг. С пожелание за успехи, Христо Радичев, Управител П.П. Ние сме готови да осигурим резултатите, от които се нуждаете. Правили сме го за други компании, защо не и за Вашата? Обадете ни се на +359 2 962 86 29 или ни изпратете имейл: office@mediaposthitmail.bg.
 3. 3. Какво е персонализиране? Писмото, което току-що прочетохте, е пример за персонализиране в директния маркетинг, т.е. използване на данни по начин, по който получателят разпознава себе си в написаното. Едно от трите предимства на директния маркетинг, казва Дрейтън Бърд, е че можете да общувате с клиентите си като с личности. Затова ефективността на този подход е толкова впечатляваща. Можете да персонализирате по много критерии. Ето някои от тях: име(на), интереси, пол, възраст, адрес, история на предишните покупки, предпочитания за честота на комуникацията.
 4. 4. Защо персонализирането е важно?  Създава по-значима връзка между Вас и Вашите клиенти;  Повишава степента на доверие;  Отличава Ви от конкурентите.
 5. 5. Персонализиране в ДМ  Включване на персонализирани етикети за адреса на клиентите, които те могат да запазят и използват.  Създаване на предложения, базирани на скорошна покупка на определен продукт.  Персонализирани поздрави върху пликове и писма.  Персонализирани дати за изтичащ абонамент на конкретна дата.  Предложения, съобразени с конкретен интерес на клиента при предишна комуникация.  Създаване усещането за ръчно надписани пликове или допълнителни писма.
 6. 6. Ползи от персонализирането Персонализирането е ключов фактор, който може да ‘изстреля’ нагоре броя на отговорите от Вашата имейл кампания или директна поща. Все още не вярвате? Моля, продължете...
 7. 7. Имейл кампании Броят на отговорите се удвоява, ако използвате 3 до 6 персо елемента в промо материалите. И се утроява, ако използвате 7 или повече персо елемента. Персонализацията може да влияе и върху склонността на клиентите да останат в opt-in базата данни на компанията. При неперсонализираните съобщения отписаните клиенти са средно 0,7%, докато високото ниво на персонализиране може да намали отписванията до 0,2%.
 8. 8. Директна поща Изследвания на Direct Marketing Association (DMA) показват, че персонализирането в директна поща увеличава броя на отговорите с
 9. 9. Какво работи винаги? 1. Персонализиране по пол, напр. при поздрав: “Уважаеми г-н Х”, “Уважаема г-жо Y”; 2. Използването на “Вие, Ваш" и т.н. (може да е и по-официално: “господине”, “госпожо“; 3. Писмо, написано в първо лице; 4. Писмото е подписано от истински човек. Хората говорят с хора.
 10. 10. Нашите пет съвета при персонализиране: 1. Винаги използвайте чисти бази данни – без грешки и съобразени с нивото на общуване с получателите; грешното персонализиране ядосва хората;. 2. Използвайте колкото можете повече персо елементи при общуването склиентите; 3. Тествайте няколко начина на персонализиране; 4. Имайте предвид, че ще говорите на истински и интелигентни хора; персонализирайте внимателно и спазвайте правилния тон – не бъдете забавни, ако говорите за сериозни неща. 5. Каквато и персонализация да използвате, направете така, че да изглежда сякаш говорите лично на всекиго от получателите.
 11. 11. Важно! Персонализирането не означава да разхвърляте навсякъде из промоционалните материали имената на клиентите си. Асен, като вносител на резервни части ние разполагаме с продукти, Асен, като вносител на резервни части ние разполагаме с продукти, които ще Ви помогнат да подобрите техническото представяне на които ще Ви помогнат да подобрите техническото представяне на използваните от Вас машини. Асен, ние работим с търговци на едро и използваните от Вас машини. Асен, ние работим с търговци на едро и дистрибутори из цялата страна, така че с лекота можем да Ви дистрибутори из цялата страна, така че с лекота можем да Ви предложим доставка до предпочитаното от Вас, г-н Петров, населено предложим доставка до предпочитаното от Вас, г-н Петров, населено място, в най кратък срок. Освен това, Асен, нашите специалисти ще място, в най кратък срок. Освен това, Асен, нашите специалисти ще доставят и подменят резервните части навреме и без допълнително доставят и подменят резервните части навреме и без допълнително оскъпяване. оскъпяване. Напротив, означава да вмъкнете в текста на предложенията си определени уместни и важни факти, които знаете за получателите.
 12. 12. Предстои: 1. Защо Ви е необходима собствена база данни? 2. Как да изградите база данни? 3. Как да управлявате базата данни? 4. Как да сегментирате клиентите си? 5. Тестове – как се организират и анализират? 6. Проблемът с доставяемостта 7. Персонализиране 8. Онлайн & SMS промоции 9. Полезни съвети за директния маркетинг 10. Как да стартирате собствена CRM програма? 11. Предимствата на директния маркетинг (обобщение)
 13. 13. Още два слайда...
 14. 14. Контакти: Медиапост Хит Мейл България ЕООД гр. София, п. к. 1421 ул. “Св. Седмочисленици” No. 9 Тел.: (+359) 2 962 86 29 Факс: (+359) 2 962 86 29 Моб.: (+359) 885 360 715 E-mail: office@mediaposthitmail.bg Web: www.MediapostHitMail.bg Само още един...
 15. 15. Здравейте отново, Асен, Надявам се, че седмата презентация от нашата поредица Ви е харесала. Този път бяхме по-директни, за да демонстрираме силата на персонализирането. Сигурен съм, че информацията тук ще Ви бъде полезна, но ще се радвам и ако споделите мнението си с нас. Напишете ни имейл на office@mediaposthitmail.bg, или ни се обадете (+359 885 360 715). В случай че сте пропуснали някой от предишните материали, само посочете кой е той и ще го получите незабавно, заедно с предстоящите, веднага щом бъдат готови, за да можете да ги използвате в офиса на Петров & Ко. Благодаря Ви! Христо Радичев Управител, Медиапост Хит Мейл П.П. Ако имате приятел или колега, който според Вас ще се радва да се срещне лично с нас, моля, изпратете ни и неговия имейл адрес.

×