Facebookin kanssa kasvotusten

852 views
753 views

Published on

Facebookin alkeet, toimintaperiaate j

Published in: Education, Technology
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
852
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Facebookin kanssa kasvotusten

 1. 1. Katse Facebookin - vie! Viestintälotta Lotta Linko Hämeenlinnan seudun yrittäjänaiset ry:n koulutustilaisuus HAMKissa 23.8.2011
 2. 2. Naamakirja on henkilökohtainen○ Naamakirja on henkilökohtainen: Liitytään ihmisenä eikä organisaationa (yhdellä ihmisellä vain yksi profiili)○ Yksityinen tai julkinen: Koko profiili tai yksittäiset sisällöt voivat olla yksityisiä tai julkisia tai tietylle porukalle suunnattuja○ Kaverit ja kaverilistat: Yhteisöpalvelu, jossa ollaan kavereita toisten käyttäjien kanssa. Kavereita voi ryhmitellä.○ Suorat viestit: Toisille käyttäjille voi lähettää yksityisviestejä (vrt. sähköposti)
 3. 3. Sattuu ja tapahtuu○ Uutiset (statuspostaukset/tilapäivitykset): Tekstit, kuvat, videot, linkit, kyselyt ovat palvelun ydintä -> mitä tapahtuu? Näistä voi keskustella (vuorovaikutteisuus, ei yksisuuntaisuus).○ Tapahtumat: Tilaisuuksiin voi kutsua toisia käyttäjiä sekä saada ilmoittautumiset ja keskustelut tapahtuman yhteyteen.
 4. 4. Sakkeja ja sivustoja ○ Ryhmät: ○ Kuka tahansa voi perustaa minkä tahansa ryhmän, jolla tietty (laillinen ja käyttösääntöjen mukainen) tarkoitus Ostetaan/myydään -- Mobiilikesäkoulu ○ Sivut: ■ ‘Virallisia’ eli perustamiseen oltava lupa. ■ Organisaation sivut (Kinda Oy), ■ Yksityishenkilöiden sivut (Pauliina Mäkelä) ■ Facebookin muodostamat yhteisösivut ○ Mainokset: ■ Käyttäjien taustatietojen perusteella kohdistettua mainontaa. ■ Monia muotoja, mutta lyhyet tekstimainokset ovat yleisimpiä (ja edullisimpia).
 5. 5. Miksi yritys olisi Facebookissa?Asiakkaat ovat siellä jo - hyvä ja paha kello kuuluvat kauas.Käyttäjille (2 milj.) kanava yhä suositumpi ja tutumpi.Yrityksille läsnäolo maksaa vain vaivan.TilitoimistoMarjatilaOptikkoliike ja optikkoliikePersonal coach, henkilökohtainen valmentajaRavintola/catering-palveluHautaustoimistoViestintätoimistoKauneushoitolaentä esim.matkailu- ja majoituspalvelut?
 6. 6. Kahvila Laurell ● Facebookissa vuodesta 2010 ● Ajankohtaista ja nopeaa markkinointia ja tiedottamista ● Uutisia, tuotekuvia, tapahtumia - paikalliselle vähittäiskaupalle sopivaa sisältöä ● Myyntipäällikkö päivittää oman työn lomassa: "Helppoa, nopeaa ja halpaa." ● Kauniita kuvia ja kevyitä sisältöjä: nopeita tuottaa ja kuluttaa ● Sopii omaan toimintaan ja brändiin - ei tarjouksia vaan herättelyä ja houkuttelua. ● Seuraavat kävijämääriä, miettivät mainontaa.-> Kannattaa miettiä, mitä ja miten. (Lisäpalvelu vai kokosivusto.) Pitää päivittää!
 7. 7. HAMKin opiskelijahankinta● HAMKin virallinen sivu monipuolisen näkymisen ja vuorovaikutuksen kanava.● Perustettu syyskuussa 2007. Toiminta kehittynyt ja lisääntynyt vähitellen Facebookin kypsymisen myötä.● Nyt 4 151 tykkääjää, parikymmentä hamkilaista ylläpitäjää.● Facebook-sivun merkitys hakijoiden neuvonnassa lisääntynyt merkittävästi.● Käytetään myös uusien opiskelijoiden ohjaukseen ja opetukseen● (Someketti henkilökunnalle ja opiskelijatuutoreille)
 8. 8. Nokka Naamakirjaan 1. Miten toteutan yritykseni liiketoimintaa verkossa? Miten vahvistan yritykseni brändiä yksityishenkilönä? 2. Palvelun tutkiminen ja siihen kirjautuminen (käyttöehtoihin sitoutuminen, käyttö) 3. Yksityishenkilönä harjoittelu asiallista mainetta rakentaen ja ylläpitäen (tehtyä ei saa tekemättömäksi, kaikki sisällöt Facebookin hallussa) 4. Oman alan normien mukaisesti, kilpailijoita seuraten, paremmin tai muuta tehden, vertaisten kanssa verkostuenFacebook on käyttäjille henkilökohtainen väline-> myös yrityksen viestinnän tulee olla välitöntä.Ei yksisuuntaista tiedottamista, vaan dialogiin kannustavaa.
 9. 9. Apua ja neuvoja verkosta● Facebookin omat ohjeet● Sivun luominen● Facebookin vaarat -ohjesivusto● Facebookissa Anja Alasillan pieni kirjoituskoulu● Facebookissa Friendtrepreneur-sivu● Slidesharesta hakemalla materiaalia Facebookista● http://voimatiimi.fi/blogi/
 10. 10. Ollaan yhteydessäVerkkoviestintäpäällikkö Lotta LinkoHämeen ammattikorkeakoulu HAMKskype: viestintalottatwitter: @viestintalottapuhelin: 040 841 9808sähköposti: lotta.linko@hamk.fi, viestintalotta@gmail.comblogi: viestintalotta.wordpress.com

×