Hvordan skriver man skoleavis

1,174 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,174
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Hvordan skriver man skoleavis

 1. 1. Formålet med avisen erat fortælle alle de gode historier på de forskellige klassetrin af spændende undervisning og oplevelser fra Hørup centralskole
 2. 2. Avisen har en redaktion
 3. 3. deadline for indslag
 4. 4. At lave en avis kræver samarbejde
 5. 5. Hvem er skoleavisens målgruppe
 6. 6. avisartikel med spalterRubrik er det samme som artiklens overskrift.Den skal være kort og præcis, så læseren bliver nysgerrig.Underrubrik er et ultra kort resumé af hele artiklen.Når du har læst overskriften og underrubrikken, kender du hovedbudskabet.Du ved det vigtigste om Hvem Hvad Hvor Hvornår HvordanByline er skribentens (afsenderens) navn. Her kan evt. også stå en mail-adresse.Billedtekst er en forklaring til billedet. Til sidst står navnet på fotografen.Mellemrubrik er små overskrifter i selve artiklen.Brødtekst er artiklens tekst, hvor man uddyber, præciserer og sammenfatter sitbudskab.
 7. 7. Læs artiklen igennem, inden du afleverer den Artikler skal læses. Derfor er det vigtigt, at sproget er til at læse.Stavefejl, slåfejl og manglende tegnsætning gør en tekst svær at læse.
 8. 8. opbygning af forsidende bedste historier skarpeste nyhedertabloidformat 28 x 40Hvilke presseetiske overvejelserskal man gøre sig, før avisenryger i trykken?
 9. 9. En avisside virkerrodet, hvis alle artiklerer lige store.Er der ingen fotos, ersiden kedelig at se på.Er elementerneplaceret hulter tilbulter, kan man ikkefinde rundt på siden.
 10. 10. KILDEJournalistens håndbogSkoleavis

×