Serbian Edition: Једноставан водич за објављивање књига у Елиберато ( Serbian)

513 views
450 views

Published on

A simple step by step guide to publishing your own ebook on eliberato.com

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
513
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Serbian Edition: Једноставан водич за објављивање књига у Елиберато ( Serbian)

  1. 1. Једноставан водич за објављивање књига у Елиберато www.eliberato.com Септембар 2010 Преведен на преко 50 језика Садржај 1. Шта је Елиберато 2. Елиберато ће објавити моје књиге? 3. Коју врсту материјала је објављен? 4.. Колико ће ме коштати? 5. Шта је поклопац дизајн? 6. Ко ће читати моје књиге? 7. Ко измене моје књиге? 8. Да ли Елиберато објављују књиге традиционалне папир? 9. Који језик би требало да пише у? 10. Шта формату би требало да користим? 11. Може да моја књига се чита на најновије е-читачи као што су запалити и иПад? 12. Како да изаберете неку категорију? 13. Могу бити наведени у више од једне категорије? 14. Ће ми бити плаћено? 15. Како ћу добити новац? 16 година. Који је најбољи начин да промовишу своје књиге? 17. ОК! Спреман сам да објавите.
  2. 2. 1. Шта је Елиберато Елиберато је нови начин да објавите књигу. У прошлости, већина аутора је остао необјављених и као резултат тога, ради и даље непрочитане због комерцијалних ограничења издавача. Конвенционални издавачи нису могли да објављују књиге због себе наметнуо ниша услове и недостатка интереса у неким предметима. Сада, са Елиберато, могуће је да се објави било који посао брзо и лако. Све издаваштво електронски. Као аутор, све што треба да урадите јесте да отпремите своје књиге на Елиберато сајту и одмах можете га учинити доступним читаоцима широм света. Читаоци могу преузети своју књигу на својим рачунарима или е-читач. Још од проналаска штампарске пресе које Јохан Гутенберг у 1440 је био тамо тако велики корак напред у доступности писменог човечанства мисли. 2. Елиберато ће објавити моје књиге? Да. Елиберато је на располагању свим ауторима да објаве свој рад. Књиге могу бити објављени у било ком језику и на било којој теми. У овом тренутку има преко седамдесет категорије у које аутор може да стављају своја дела. То је до појединца аутора у коју категорију се стављају своја дела. У неким случајевима књига може бити погодан за више од једне категорије, а то ће омогућити читаоцима да га пронађу. 3. Коју врсту материјала је објављен? Било. Елиберато се труди да подстакне објављивање књига, часописа, песама, техничке приручнике, научних радова и сл о било којој теми. Једина ограничења предмета су јасно објашњени у стандардним условима, али укратко, књига се придржавају заједничких пристојности. Ми смо увек задржавамо право да уклони књиге које не задовољавају наше услове. Поред тога, дајемо све наше читаоце прилика да се истакне књиге које осећају се непожељним на неки начин. Уколико жалба примљена у погледу одређене књиге ћемо обавестити аутора у питању. 4.. Колико ће ме коштати? Ништа. Наш циљ је да обезбеди начин за ауторе до читалаца. Верујемо да ће добре књиге продају. Наша улога је да вам обезбеди пут до људи. 5. Шта је поклопац дизајн? Поклопац неке књиге је важно. То је први утисак који ће вам дати потенцијални читалац, тако да дајте неке мисли. Када отпремите своју књигу на Елиберато сајту ћете имати прилику да уплоад слику која ће бити поклопац. Поклопац слика треба да буде у јпег (јпг) формату.. То морају бити одвојени у ПДФ формату. Можете да отпремите на сервер од свог контролног панела. Ова слика не користи се било који део 20МБ издвајања за ваш еБоок. 6. Ко ће читати моје књиге?
  3. 3. Свако, било где у свету. Наш циљ је да поставите реч бесплатно. Ми желимо да свој глас да се чује. 7. Ко измене моје књиге? Ви чините. Елиберато не мењати своје књиге. Ако сматрате да ћете имати користи од рада професионални уредник да сте слободни да то учине у било којој фази. Увек можете изменити своје књиге у било којој фази. 8. Да ли Елиберато објављују књиге традиционалне папир? Не Елиберато је укључивала само у електронском издаваштву и не планира да објави књиге папир. 9. Који језик би требало да пише у? Било ком језику. Не постоје ограничења на језику који сте објавили свој посао у. Поздрављамо аутори из свих крајева света. Овај једноставан водич за објављивање на Елиберато је преведен на преко 58 језика. 10. Шта формату би требало да користим? ПДФ. Молимо све ауторе да објаве свој рад у ПДФ формату, јер то је постао стандард за све електронске књиге. ПДФ је скраћеница за Портабле Доцумент Формат (ПДФ) и је генерички термин рачунар. ПДФ датотеке су најчешћи начин издавања књиге и могу се користити на свим рачунарима и и лако конвертовати у друге формате за запалити, иПад и других еРеадерс. Ако сте нови у креирање ПДФ датотеке које можда већ имате одговарајући софтвер на рачунару. Да бисте сазнали да - једноставно отворите датотеку коју сте радили на, а затим да сачувате у ПДФ или извоз у ПДФ, у зависности од софтвера. Алтернативно можете научити како да креирате ПДФ датотеке помоћу разних програма и техника претраживањем интернета. Овај приступ ће вам помоћи да са обе основне ПДФ креирање и начина да побољшате свој ПДФ датотеке. Величина датотеке За књиге са сликама можете експериментисати са спуштањем ЈПЕГ компресије квалитет. Мањи проценат више слика су компримовани, тако да је мањи ПДФ фајл постаје. Фигура између 75% и 90% је вероватно да ће бити задовољавајући. Не заборавите да прегледате ПДФ датотеке пре учитавања је и имајте на уму да датотеке не сме прелазити 2МБ за то да се отпремили на Елиберато. Ако вам је потребно више информација о ПДФ датотеке посетите Водича у ПДФ доступан на Елиберато сајту. 11. Може да моја књига се чита на најновије е-читачи као што су запалити и иПад? Да. Постоји велики број нових е-читаоцима који долазе на тржиште и сви они подржавају ПДФ формату или софтвера у ПДФ формату који може бити конвертовани. 12. Како да изаберете неку категорију? Постоји преко седамдесет категорија које можете изабрати. То је на вама да одлучите који најбоље одговара вашој књизи. То може помоћи да се запитате где је читалац ће изгледати за своје књиге, ако су знали да је на Елиберато сајту. 13. Могу бити наведени у више од једне категорије?
  4. 4. Да. Опет, то је на вама да одлучите како се категорије које желите да буду излистани ин 14. Ће ми бити плаћено? Да. Када отпремите своју књигу добијате могућност да одлучите да ли желите да продајете своје књиге, или ако желите да га издати за бесплатно. То је до вас. Уколико желите да продајете своје књиге, ми ћемо вам платити 75% свих продаја. Ми не направите уплату на вас ако се одлучите да своју књигу далеко бесплатно. 15. Како ћу добити новац? ПаиПал Када отпремите своју књигу на Елиберато сајту молимо вас да да неке детаље о себи, тако да можемо да уплате за вас. Мораћете ће вам ПаиПал налог уколико желите да будете плаћени. 16 година. Који је најбољи начин да промовишу своје књиге? Прицај другима о томе! Након што сте отпремили своју књигу ми ћемо вам обезбедити директан линк на њу. Можете да копирате и налепите овај линк у свој блог, е-маил, социјална мрежа интерфејса, итд и нека људи знају о вашој књизи. Многи аутори користе Туиттер, Фацебоок, Уши, КК и многих других друштвених мрежа сајтова за унапређење њиховог рада. Поред тога, Елиберато ради тешко да промовишу све ауторе, тако да нисте сами! Ми смо сви раде заједно, да подесите реч бесплатно! 17. ОК! Спреман сам да објавите. Сјајно! Овде је списак онога што вам је потребно. (А) Ваше завршио књигу у ПДФ формату. (Б) покривају слика у ЈПЕГ формату (Ц) ПаиПал рачун Имајте на уму да увек можете да нас контактирате уколико вам је потребна помоћ или подршку у објављивању своје књиге Коначно, сретно! Посетите: Објавите своје књиге на Елиберато Контакт: tellmemore@eliberato.com

×