Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 - Cấp thành phố - Đề 5

6,217 views
6,057 views

Published on

Thầy cô và các bạn không tải được hãy vào trang http://thiviolympic.com là tải dễ dàng . Hoặc thày cô cop nguyên link sau và paste vào ô địa chỉ trình duyệt là tải được liền
Đề thi , Test, Hoc sinh gioi, talent Student, exam question ,Tieng Anh, English ,Học sinh năng khiếu, talent,Học sinh giỏi, choose, gifted student - Identification of Gifted and Talented English Language Learners Grades 9 - English Talent Exam Question Paper for Grade 9 th - Test 4

0 Comments
6 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
6,217
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
196
Comments
0
Likes
6
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 - Cấp thành phố - Đề 5

  1. 1. Identifcation of Gifted and Talented English Language Learners Grades 9 – With key ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH – LỚP 9 – ĐỀ 5 - KÈM ĐÁP ÁN TEST No 005. ĐỀ THI SỐ 5 UBND TỈNH BÌNH PHƯỚC KỲ THI CHỌN HSG LỚP 9 - VÒNG TỈNH SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO NĂM HỌC 2009-2010 Môn thi: TIẾNG ANH Đề chính thức Ngày thi: 26/03/2010. Thời gian làm bài: 90 phút. Chú ý: Thí sinh làm bài vào phiếu trả lời (có phát kèm đề).Họ và tên thí sinh:………………………………... Số báo danh: …………………..-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Phần I: Chọn từ có phần trọng âm khác vị trí với những từ còn lại.1. A. answer B. begin C. refuse D. complain2. A. relationship B. activity C. occasional D. invitationPhần II: Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại. ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
  2. 2. 3. A. filled B. destroyed C. wished D. prepared4. A. humour B. flour C. rumour D. honour5. A. bath B. watch C. want D. waterPhần III: Chọn phương án thích hợp (A, B, C or D) để hoàn thành yêu cầu của câuhoặc để thay thế những phần được gạch chân.6. If Ba _______ here tomorrow, we will phone you. A. come B. comes C. came D. will come7. He didn’t have much money, _______ he bought a lot of things at the shop for Tet A. and B. but C. or D. so8. The washing machine was expensive _______ we couldn’t afford to buy it. A. because B. but C. however D. so9. Tom enjoys _______ strange stamps. A. collect B. to collect C. collecting D. collected10. If she continues to use electricity that way, she_______ to pay a large bill. A. have B. has C. will have D. would have11. They are discussing the celebration that is going to _______ this month. A. hold B. held C. be hold D. be held12. John reminded me _______ his motorbike by 7 o’clock. A. please return B. to return C. returning D. returned13. The air is polluted _______ there is too much traffic. A. because B. but C. however D. therefore14. We all like the sticky rice cakes _______ are made by our grandmother. A. in which B. of what C. which D. things15. Linda didn’t come to the party because she had to look _______ her younger sister. A. at B. after C. for D. up16. They _______ Da Lat when they were young. A. visited B. will visit C. visit D. have visited17. We have learned English _______ 2000. A. in B. during C. for D. since18. We ______already ______ Huong pagoda. A. have … visiting B. were … visiting C. have … visited D. will visit19. I can’t understand the French visitors. I wish I _______ French. A. know B. have known C. knew D. will20. The church _______ about 100 years ago. A. was built B. is built C. has been built D. will be build21. All the house in the area _______ immediately. A. have to rebuild B. have to be rebuilt C. had to rebuild D. has to rebuilt22. If he _______ soon, he might miss the train. A. doesn’t come B. isn’t coming C. didn’t come D. won’t come23. She ask me if I ______to school by bicycle every day A. am going B go C. was going D. went24. Mr. Long said that he _________ in Ho Chi Minh city. A. is living B. has lived C. lived D. will live25. Your sister works in a foreign company, _________ she. A. isn’t B. doesn’t C. wasn’t D. didn’t26. She like watching the stars _________ night. ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
  3. 3. A. on B. for C. in D. at27. She asked me if I _________ a laptop computer the following day. A. buy B. bought C. would buy D. will buy28. You won’t pass the examination _________ you study more. A. unless B. if C. because D. but29. Come and__________ badminton, Peter A. make B. do C. play D. take30. James Cameron __________ many famous film and I think his latest “Avatar” is thebest. A. made B. has made C. had made D. was making st31. My interview is __________ April 1 A. on B. in C. at D. to32. You should read the instruction __________ before using it. A. careful B. carefully C. carelessly D. careless33. When he heard the terrible noise, he asked me what was __________ on. A. happening B. being C. getting D. going34. On the __________ to the town, there is a beautiful wood. A. way B. direction C. street D. entrance35. Do you __________closing the door now. A. want B. mind C. disapprove D. refuse36. The train will be leaving in five minutes so you __________ hurry up. A. had B. should C. ought D. do37. Peter, __________ brother is a famous football player, studies very well. A. having B. of whom C. whose D. that38. His father swims very well and __________ does my father. A. also B. so C. even D. too39. They’d__________ go by air than spend a week traveling by train A. always B. prefer C. better D. rather40. __________ from Dvid, all the students said they would go. A. Except B. Only C. Separate D. Apart41. I am very __________ in the information you have given me. A. concerned B. interested C. surprised D. excited42. The students had an __________ canoe trip last weekend. A. excited B. excite C. exciting D. excitement43. They said “ Happy birthday” before __________ Lan a present. A. giving B. will give C. gave D. give44. Jack “ Would you like to go to the cinema with me tonight?” Mary: __________” A. Yes, please B. Yes, I’d love to C. No, thanks D. I’m sorry. I’d love to45. I tried __________, but I missed it A. catch B. catching C. catch up D. to catch46. We got used to __________ in the evening. A. walking B. walk C. to walk D. walked47. I wish I __________ you some money, but I am broke myself A. can lend B. would lend C. could lend D. will lend48. __________ being ill, she still went to class yesterday. A. Even though B. Despite C. Because of D. Since ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
  4. 4. 49. If I _____rich, I would buy that house. A. am B. was C. were D. has been50. The nam ________you met yesterday is my friend. A. who B. whose C. which D. whomPhần IV: Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc.51. I feel as if my head ______________(be) on fire now, doctor.52. We wish our country ______________(recover) from the bad effects of war soon.53. He wishes he______________(not, be) asked to tell the bad new yesterday.54. This afternoon we ______________(have) lunch when theycame in.55. When you first _______________(come) to this town?56. Five minus two ________(be) three.57. When she ________________(arrive)? – Next Sunday.58. You look tired. You ______________(work) hard?59. Remember ___________ (lock) the door when you leave.60. I will never forget_______________ (see) the King.Phần V: Trong mỗi câu sau đều có một lỗi sai. Hãy gạch chân lỗi sai và viết phần sửalại vào bên phải.61. Because they played very bad, our team lost the the simi-final match. (61)___________62. The monkey who escaped from the circus has already been caught. (62)____________63. The apartment which they wanted to rent it has twi bedroom. (63) ___________64. Most people who lives in Montreal, Canada speak French. (64) ____________65. I can not speak English perfectly, but if I can I’d apply for that job. (65) ___________66. I have got two elder brothers. Neither Jame or David plays tennis. (66) ___________67. After said goodbye to my parents, I went to school with my close friends (67)__________68. If I am in your position, I’d think about it differently. (68) ____________69. We haven’t visited our grandparents when they moved to their new house. (69)_________70. Ancient people thought that the earth is square but actually it is round. (70)__________Phần VI: Tìm dạng thích hợp của những từ cho sẵn để điền vào chỗ trống tương ứng.71. This course is for ______________who have never leraned English .(begin)72. She had an unhappy____________, so she really wants to help all the uncared-forchildren.(Child)73. Smoking and drinking a lot is an _______________ lifestyle. (health)74. Life used to be more ______________than now (comfort).75. This evening was ___________spent in chatting and playing game. G/F, 149 Pasteur StreetPhần VII: ĐọcEnglish, German, and Japanese làm theo the morning and evening - mẩu quảng cáo sau đây và classes in yêu cầu - Places available in beginner/intermediate classes Courses start November ========================================================================= Please callTuyển tập đề thifor further information http://thiviolympic.com 08.8.113.114 Violympic trên mạng – có tại
  5. 5. Write T if it is true, F if it is false, N if it is not mentioned T F N76 They teach English, German, and Japanese here77 If you don’t know any English words, you can’t study here78 You can begin to study from November 379 There are classes available from 1.00 pm to 4.00 pm80 If you want to know more information, you can call them at any timePhần VIII: Đọc kỹ đoạn văn và điền từ cho sẵn vào chỗ trống thích hợp working doing sound scientific adults writers universities angry computers have Today, computer companies sell many different programs for computers. First, thereare programs for (81)_____________ math problems. Second, there are programs for (82)_____________studies. Third, some programs like fancy typewriters. They are often usedby (83)______________ and business people. Other programs are made for courses inschools and (84) ______________. And finally, there are programs for fun. They includeword games and puzzles for children and (85) ______________. There are many wonderful new computer programs, but there are other reasons tolike (86) __________. Some people like the way computer hum and sing when when they are (87)______________ . It is a happy sound, like the sound of toys and childhood. Computersalso (88) ______________ lights and pretty pictures. And computers even seem to havepersonalities. That may (89) ______________ strange, but computers seem to havefeelings. Sometimes they seem happy, sometimes they seem (90) ______________. It iseasy to think they are like people.Phần IX: Hãy dùng từ gợi ý để viết lại mỗi câu sau sao cho nghĩa của câu không thayđổi.91. When did you start learning English? How long……………………………………………………………………………………………………………………………………92. The sister asked” Are you hungry, Tom?” The sister ……………………………………………………………………………………………………………………………………93. A lot of affort has been put in the work by the little girl. The little girl………………………………………………………………………………………………………………………………94. Smoking is not allowed in public. You must …………………………………………………………………………………………………………………………………. ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
  6. 6. 95. The work was hard enough for him to ask his friend for some help. The work …………………………………………………………………………………………………………………………………… ==========THE END=========== UBND TỈNH BÌNH PHƯỚC KỲ THI CHỌN HSG LỚP 9 – NĂM HỌC:2009-2010SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤMTừ câu 1 đến câu 90 mỗi câu đúng = 0.2 điểm Tổng điểm: 18 điểmTừ câu 91 đến câu 95, mỗi câu đúng = 0.4 điểm Tổng điểm: 02 điểm ------------------------- Tổng cộng : 20 điểm ( Giám khảo lưu ý: Không làm tròn số lẻ của tổng điểm)Phần I, II, III: Chọ đáp án thích hợp.1.A. 2. D 3. C 4. B 5. A 6. B 7. B 8. D 9. C 10. C 11. D 12. B 13. A 14. C 15. B16. A 17. D 18. C 19. C 20. A 21. B 22. A 23. D 24. C 25. B 26. D 27. C 28. A 29. C 30. B31. A 32. B 33. D 34. A 35. B 36. A 37. C 38. B 39. D 40. D 41. B 42. C 43. A 44. B 45. D46. A 47. C 48. B 49. C 50. DPhần IV. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc:51. were 52. would recover 53. had not been 54. were having 55. Did you firstcome56. is 57. will she arrive 58. have you been working 59. to lock 60. seeingPhần V: Trong mỗi câu sau đều có một lỗi sai. Hãy gạch chân lỗi sai và viết phần sửalại vào bên phải.61. Because they played very bad, our team lost the the simi-final match. badly62. The monkey who escaped from the circus has already been caught which63. The apartment which they wanted to rent it has twi bedroom 064. Most people who lives in Montreal, Canada speak French live65. I can not speak English perfectly, but if I can I’d apply for that job. could66. I have got two elder brothers. Neither Jame or David plays tennis. nor67. After said goodbye to my parents, I went to school with my close friends saying68. If I am in your position, I’d think about it differently were69. We haven’t visited our grandparents when they moved to their new house. since70. Ancient people thought that the earth is square but actually it is round wasPhần VI: Tìm dạng thích hợp của những từ cho sẵn để điền vào chỗ trống tương ứng.71. beginners 72. childhood 73. unhealthy 74. uncomfortable 75. enjoyablyPhần VII: Đọc mẩu quảng cáo sau đây và làm theo yêu cầu76. T 77. F 78. T 79. F 80. NPhần VIII: Đọc kỹ đoạn văn và điền từ cho sẵn vào chỗ trống thích hợp81. doing 82. scientific 83. writers 84. universities 85. adults ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
  7. 7. 86. computers 87. working 88. have 89. sound 90. angryPhần IX: Hãy dùng từ gợi ý để viết lại mỗi câu sau sao cho nghĩa của câu không thayđổi.91. How long have you learnt English?92. The sister asked Tom if he was hungry93. The little girl has put a lot of effort in the work94. You must not smoke in public/ you must stop smoking in public95. The work was so hard that he asked his friends for some help. ___________________o0o___________________Mời thầy cô và các bạn vào http://thiviolympic.com để có tất cả các Đề thi Violympic Giảitoán trên mạng năm học 2012 -1013 – Hay tất cả các thông tin - Hướng dẫn giải mới nhất của lớp học này xin gửi về tieuhocvn@gmail.com ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
  8. 8. 86. computers 87. working 88. have 89. sound 90. angryPhần IX: Hãy dùng từ gợi ý để viết lại mỗi câu sau sao cho nghĩa của câu không thayđổi.91. How long have you learnt English?92. The sister asked Tom if he was hungry93. The little girl has put a lot of effort in the work94. You must not smoke in public/ you must stop smoking in public95. The work was so hard that he asked his friends for some help. ___________________o0o___________________Mời thầy cô và các bạn vào http://thiviolympic.com để có tất cả các Đề thi Violympic Giảitoán trên mạng năm học 2012 -1013 – Hay tất cả các thông tin - Hướng dẫn giải mới nhất của lớp học này xin gửi về tieuhocvn@gmail.com ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
  9. 9. 86. computers 87. working 88. have 89. sound 90. angryPhần IX: Hãy dùng từ gợi ý để viết lại mỗi câu sau sao cho nghĩa của câu không thayđổi.91. How long have you learnt English?92. The sister asked Tom if he was hungry93. The little girl has put a lot of effort in the work94. You must not smoke in public/ you must stop smoking in public95. The work was so hard that he asked his friends for some help. ___________________o0o___________________Mời thầy cô và các bạn vào http://thiviolympic.com để có tất cả các Đề thi Violympic Giảitoán trên mạng năm học 2012 -1013 – Hay tất cả các thông tin - Hướng dẫn giải mới nhất của lớp học này xin gửi về tieuhocvn@gmail.com ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com

×