• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 - Cấp thành phố - Đề 3
 

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 - Cấp thành phố - Đề 3

on

  • 7,433 views

Đề thi , Test, Hoc sinh gioi, talent Student, exam question ,Tieng Anh, English ,Học sinh năng khiếu, talent,Học sinh giỏi, choose, gifted student - Identification of Gifted and ...

Đề thi , Test, Hoc sinh gioi, talent Student, exam question ,Tieng Anh, English ,Học sinh năng khiếu, talent,Học sinh giỏi, choose, gifted student - Identification of Gifted and Talented English Language Learners Grades 9 - English Talent Exam Question Paper for Grade 9 th - Test 1

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 - Cấp thành phố - Đề 3

Statistics

Views

Total Views
7,433
Views on SlideShare
3,346
Embed Views
4,087

Actions

Likes
1
Downloads
51
Comments
0

6 Embeds 4,087

http://trangtinhoctroioe.blogspot.com 4020
http://thiviolympic.com 59
http://trangtinhoctroioe.blogspot.in 4
http://trangtinhoctroioe.blogspot.nl 2
http://trangtinhoctro-violympic.blogspot.com 1
http://trangtinhoctroioe.blogspot.de 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft Word

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 - Cấp thành phố - Đề 3 Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 - Cấp thành phố - Đề 3 Document Transcript

    • Identifcation of Gifted and Talented English Language Learners Grades 9 – With key ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH – LỚP 9 – ĐỀ 1 - KÈM ĐÁP ÁN TEST No 003. ĐỀ THI SỐ 3 ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 CẤP THÀNH PHỐ Môn: Tiếng Anh Lớp 9 Thời gian làm bài: 150 phút (không kể giao đề) Số phách Số pháchHọ và tên thí sinh ……………………… SBD ……….Sinh ngày ………….. tháng ……… năm …….. ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
    • Trường THCS ………………………………… Lớp ………. Điểm bằng số Điểm bằng chữ HỌ TÊN CHỮ KÝ CỦA NGƯỜI CHẤM THINgười chấm thi số 1Người chấm thi số 1 PHẦN I: TRẮC NGHIỆM: (6 ĐIỂM) (Học sinh làm bài vào đề thi, thu bài sau 30 phút kể từ khi tính giờ)(1-10) Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others(2ms) 1- A. found B. mount C. doubt D. double 2- A. dead B. heat C. meat D. lead 3- A. play B. plane C. plan D. plate 4- A. village B. manage C. courage D. stage 5- A. good B. soon C. look D.book 6- A. machine B. mechanic C. Christmas D. ache 7- A. author B.other C. with D. then 8- A. stopped B. looked C. laughed D. called 9- A. wrong B. lose C. song D. boss 10- A. cats B. lamps C. chairs D. books(11-20) Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits each of the blank (2ms)11. I don’t know what is in my box. It ………………. be a toy.A. must B. may C. should D. would12. If you have good qualifications, you will have a good ……………A. vacation B. work C. job D. money13. His face looks …………………….. , but I can’t remember his name.A. similar B. alike C. memoral D. familar14. Thay decided to go for a picnic …………….. the cold weather.A. in spite of B.although C. because D. because15. The whole class is working hard ………………….. for the examination.A. preparation B. prepares C. prepared D. preparing16. She describes herself ……………….. a fashion designer.A. by B. as C. in D. from ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
    • Thí sinh không viết vào phần này17. My brother won’t come home …………………….. 10 p.m. A. until B. to C. than D. in18. There is always ……………….. traffic in the city center during rush hours. A. few B. many C. heavy D. full19. He is a very ………………….. man. He only thinks about himself. A. out - going B. selfish C. polite D. generous20. Thomas Edison had very little ………………………A. learning B. schooling C. studying D. graduating(21-30) Complete the passage by choosing the best word or phrase (A, B, C or D) (2ms) For good or bad, computers are now part of our daily life. Experts predict that beforelong all school and business and most families in rich parts of the world will (21) ……….a computer of some kind. Among the general public, computers rouse strong feelingspeople either love them (22) ……… hate them. The computer lovers talk about how useful computers can be in business, in educationand (23) ………. the home. Apart (24) ………….. all the games, you can do your accountson them, learn languages from them, write letters on them and in some places, even (25)…………. your shopping with them. Computers, they say, bring not leisure, as many (26)…………… jobs but are taken over by computerized robots as well. The haters, on the other hand, argue that computers, they say that computers bring notleisure but (27) ………. They worry, too, that people (28) …………… spend all the timetalking to computers may forget (29) …………. to talk to each other. Their biggest fear isthat computers may eventually take (30) ………….. from human beings altogether.21. A. own B. do C. learn D. make22. A. to B. but C. and D. or23. A. at B. on C. in D. to24. A. for B. from C. with D. to25. A. do B. make C. have D. surf26. A. interesting B. skillfull C. pleasant D. unpleasant27. A. unemployed B. employment C. unemployment D. employ28. A. that B. on who C. who D. whom29. A. why B. how C. what D. when30. A. over B. in C. place D. off PHẦN II: TỰ LUẬN: (14 ĐIỂM) I. Fill in each plank with ONE suitable word to complete this passage ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
    • Are the people born clever and others born (1) …………..? or is intelligence developed by our environment and our experience? Strangely enough, the answer to both these (2) …………is “yes”. To some extent, our intelligence is given at birth, and no amount of special education can make a genius out of a (3) …………. born with low intelligence. On the other hand, a child lives in boring surrounding will develop his intelligence less than (4) ………….. who lives in rich and varied surrounding. Thus the limits of a person’s intelligence are fixed at birth but (5) …………. Or not he reaches thoselimits will (6) …………..on his environment. This wiew, no held by most experts, can be supported in a number of ways. It is easy to show that intelligence is something we are born with. (7) …………… we take two unrelated people at random from population, it is likely that (8) …………… degrees of intelligence will be completely different. If, on the other hand, we take children identical twins, they will very likely be (9) …………….. intelligent as others. This clearly suggests that intelligence depends on (10) ………….. II. Read the text carefully then answer the questions (2ms). People have smoked for a long time now. The tobaco which is used to makecigarettes was the first grown in what is now part of the United States. ChristopherColumbus, who discovered America, saw Indians smoking, Soon the dried leaves weretransported to Europe where smoking began to catch on. In the late 1800s, the Turkishmade cigarettes popular. Cigarette smoke contains at leat two harmful substances, tar and nicotine. Tar,which forms as the tobacco burns, damages the lungs and therefore affects breathing.Nicotine, which is found in the leaves, cause the heart to beat faster and increases thebreathing rate. Smoking cigarettes is dangerous. The US Public Heath Service stated that cigarettesmoking is the cause of lung cancer and several other deadly diseases. The US governmentnow requires that each package of cigarettes bears a special warning about the danger ofsmoking. Questions 1. Who was the first to smoke? ……………………………………………………………………………………… 2. Where were cigarettes made popular in the late 1800s? ……………………………………………………………………………………… 3. Why is smoking dangerous? ……………………………………………………………………………………… 4. Which substance, tar or nicotine or both, affects breathing? ……………………………………………………………………………………… 5. Why, in your opinion, do people smoke? ………………………………………………………………………………………III. Use the correct form of the word in the brackets to complete these sentenses. (2ms) 1. My mother likes this machine because it works very …………………. (EFFECT) 2. I suppose you can compare me to secretary although the ………………….. isn’t a good one. (COMPARE) 3. Accidents happen because of driving ……………………………. (CARE). 4. My aunt lives in the ………………….. area of the country. (MOUNTAIN) ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
    • 5. How ………………this knife is ! It can’t cut anything. (USE) 6. If your work is ……………….., you will get a raise. (SATISFY) 7. Among the boys, Nam is the ………………… (BAD) 8. The world of computers is extremely ………………. (COMPETE) 9. I found the film ……………… so I turn off the TV and went to bed. (INTEREST) 10.Please, don’t be so …………….. like that (PATIENCE)IV. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the passage (2ms) A friend of mine, Jenny (1. work) ………………. in the international sales division at an electronics firm now. She (2. just return) ………………. from a trip to Japan. She (3, ask) …………………… (4. go)…………………. to Japan because she can speak Japanese, When she (5. be) ………… a business student at London University, she (6. study) ……… Japanese for four years. She (7. never have) ……………the opportunity to use her Japanese until she (8. go) ……………. to Tokyo last year. While she was there, she (9. speak) ………….. Japanese everyday and (10. enjoy) ………. every minute of it. She’s anxious to return.V. Underline the ONLY mistake in each sentences the correct it. If the sentences areright, write T (true) (2ms).1. There were such many people on the bus that we decided to talk 1. ……………2. There are a few mistakes in this test. 2. ……………3. Must I carry these books home? – No, you mustn’t. 3. ……………4. Houses in our city are getting moderner. 4. ……………5. These may be the goods bringing to Viet Nam from China. 5. ……………6. The verb ‘see” is an unregular verb. 6. ……………7. Have you seen this film, haven’t you? 7. ……………8. I wish I were on the holiday at the beach now. 8. ……………9. Many Vietnamese woman prefer to wear modern clothing at work. 9. ……………10. She hates laughing at by others. 10. ……………VI. Rewite the following sentences so that the second one means exactly the same theone before. (2ms). 1. My brother started working for this company six years ago. My brother has ……………………………………………. 2. “Please, do not smoke in this area of the restaurant” Customers are …………………………………………….. 3. I don’t have time to help mom with housework. I wish ……………………………………………………… 4. There is no better teacher in this school than Mr Jones. Mr Jone …………………………………………………… 5. Although John was severely disabled, he participated in many sports In spite of his……………………………………………… 6. Both my brother and I are too young to drive. Neither my brother ……………………………………….. 7. They have just built a new shopping mall there. A new shopping mall ……………………………………… ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
    • 8. We don’t finish the work because of his carelessness. If he ………………………………………………………..9. I wrote the report in two days last week. It ……………………………………………………………10.The Bakers used to grow vegetables in the behind garden. Vegetables ………………………………………………… VII. Write a short paragraph about 80 words to show your opinions. (2ms) A proverb says that: “A friend in need is a friend indeed” - What does this proverb mean? - Can you show your opinions about it? - Tell me the impotance of friends in our life. ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… -------------------------The end -------------------------========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
    • ĐÁP ÁNPHÒNG GIÁO DUC ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 CẤP THÀNH VÀ ĐÀO TẠO PHỐTHÀNH PHỐ YÊN NĂM HỌC 2009 – 2010 BÁI Môn: Tiếng Anh Lớp 9 (Thang điểm 20) Thời gian làm bài: 150 phút (không kể giao đề)PHẤN I: TRĂC NGHIỆM: (0,2 X 30 = 6 điểm) 1. D 6. A 11.B 16. B 21. A 26.D 2. A 7. A 12.C 17. A 22. D 27. C 3. C 8. D 13.D 18. C 23. C 28. C 4. D 9. B 14. A 19. B 24. B 29. B 5. B 10.C 15.D 20. B 25. A 30.APHẤN II: TỰ LUẬN: (14 ĐIỂM) I. Fill in each blank with ONE suitable word to complete this passage (0,2 X 10 =2ms) 1. stupid 2. questions 3. person/child 4. that 5. whether 6. depend 7. if 8. their/the 9. as 10.birth II. Read the text carefully then answer the questions (0,4 X 5 = 2ms). 1. The Indians were the first to smoke 2. Cigarettes were made popular in Turkey in the late 1800s 3. Because it causes lung cancer and other deadly diseases 4. Both tar and nicotine affect breathing. 5. Students’ ideas.III. Use the correct form of the word … (0, 2 X 10 = 2ms) 1. effectively 2. comparis 3. carelessly 4. mountainous 5. useless on 6. satisfactory 7. worst 8. competitive 9. uninteresting 10.impatientIV. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the passage (0,2 X10 =2ms)1. is working 2. has just returned 3. was asked 4. to go 5. was6.studied 7. had never had 8. went 9. spoke 10. enjoyedV. Underline the ONLY mistake in each sentences the correct it… (0,2 X 10 = 2ms)1. such -> so 6. unregular -> irregular2. -> T 7. Have you seen -> You have seen3. mustn’t -> needn’t 8. -> T4. moderner -> more modern 9. woman -> women5. bringing -> brought 10. laughing -> being laughedVI. Rewite the following sentences .. (0,2 X 10 = 2ms) ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
    • 1. My brother has been working/worked for this company for six years 2. Customers are asked not to smoked in this area of the restaurant. 3. I wish I had time to help mom with the housework 4. Mr Jone is the best teacher in this school. 5. In spite of his disability, John participated in many sports 6. Neither my brother nor I am old enough to drive. 7. A new shopping mall has just been built there. 8. If he were/was careful (weren’t/wasn’t careless), we would finish the work. 9. It took two days to write the report last week. 10.Vegetables used to be grown in the behind garden by the Bakers.VII. Write a short paragraph about 80 words to show your opinions. (2ms) A proverb says that: “A friend in need is a friend indeed” - What does this proverb mean? (1m) - Can you show yopur opinions about it? (0,5m) - Tell me the impotance of friends in our life. (0,5m) ___________________o0o___________________Mời thầy cô và các bạn vào http://thiviolympic.com để có tất cả các Đề thi Violympic Giảitoán trên mạng năm học 2012 -1013 – Hay tất cả các thông tin - Hướng dẫn giải mới nhất của lớp học này xin gửi về tieuhocvn@gmail.com ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
    • 1. My brother has been working/worked for this company for six years 2. Customers are asked not to smoked in this area of the restaurant. 3. I wish I had time to help mom with the housework 4. Mr Jone is the best teacher in this school. 5. In spite of his disability, John participated in many sports 6. Neither my brother nor I am old enough to drive. 7. A new shopping mall has just been built there. 8. If he were/was careful (weren’t/wasn’t careless), we would finish the work. 9. It took two days to write the report last week. 10.Vegetables used to be grown in the behind garden by the Bakers.VII. Write a short paragraph about 80 words to show your opinions. (2ms) A proverb says that: “A friend in need is a friend indeed” - What does this proverb mean? (1m) - Can you show yopur opinions about it? (0,5m) - Tell me the impotance of friends in our life. (0,5m) ___________________o0o___________________Mời thầy cô và các bạn vào http://thiviolympic.com để có tất cả các Đề thi Violympic Giảitoán trên mạng năm học 2012 -1013 – Hay tất cả các thông tin - Hướng dẫn giải mới nhất của lớp học này xin gửi về tieuhocvn@gmail.com ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com
    • 1. My brother has been working/worked for this company for six years 2. Customers are asked not to smoked in this area of the restaurant. 3. I wish I had time to help mom with the housework 4. Mr Jone is the best teacher in this school. 5. In spite of his disability, John participated in many sports 6. Neither my brother nor I am old enough to drive. 7. A new shopping mall has just been built there. 8. If he were/was careful (weren’t/wasn’t careless), we would finish the work. 9. It took two days to write the report last week. 10.Vegetables used to be grown in the behind garden by the Bakers.VII. Write a short paragraph about 80 words to show your opinions. (2ms) A proverb says that: “A friend in need is a friend indeed” - What does this proverb mean? (1m) - Can you show yopur opinions about it? (0,5m) - Tell me the impotance of friends in our life. (0,5m) ___________________o0o___________________Mời thầy cô và các bạn vào http://thiviolympic.com để có tất cả các Đề thi Violympic Giảitoán trên mạng năm học 2012 -1013 – Hay tất cả các thông tin - Hướng dẫn giải mới nhất của lớp học này xin gửi về tieuhocvn@gmail.com ========================================================================= Tuyển tập đề thi Violympic trên mạng – có tại http://thiviolympic.com