LEAD ALBANIA - Leadership Experience And Development Program
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

LEAD ALBANIA - Leadership Experience And Development Program

on

 • 440 views

Program për Përvojë dhe Zhvillim Lidershipi

Program për Përvojë dhe Zhvillim Lidershipi
Një nismë e Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF)

Statistics

Views

Total Views
440
Views on SlideShare
440
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
2
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

LEAD ALBANIA - Leadership Experience And Development Program LEAD ALBANIA - Leadership Experience And Development Program Presentation Transcript

 • LEAD ALBANIA5/16/2013Program për Përvojëdhe Zhvillim LidershipiNjë nismë e Fondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF)
 • PËRMBAJTJA5/16/2013A. Qëllimi dhe sfondi i Programit LEAD AlbaniaB. Komponentët e Programit LEAD AlbaniaC. Aplikimi dhe procesi përzgjedhësD. Pyetje të tjera
 • PROGRAMI LEAD ALBANIA5/16/2013Qëllimi i Programit në Shqipëri është që t’u sigurojëprofesionistëve të rinj dhe të talentuar shqiptarëpërvoja të drejtpërdrejta në procesin e qeverisjes sëShqipërisë, shoqëruar nga një ndjesi e përfshirjespersonale në lidershipin e shoqërisë sonë nëpëmjetnjë përvoje njëvjeçare që e vendos përfituesin nënjë pozicion shumë të lartë në institucioneshtetërore.Qëllimi i Programit
 • PROGRAMI LEAD ALBANIA5/16/2013Koncepti i Programit “LEAD Albania” është bazuar nënjë nga programet më prestigjioze në Shtetet eBashkuara të Amerikës për lidershipin dheadministratën publike: Programi i Shtëpisë së Bardhëpër Lidershipin (angl.: White House Fellows Program).Për rreth 50 vjet, Programi në Shtetet e Bashkuara kashërbyer për identifikimin dhe promovimin e liderëvetë së ardhmes, midis të cilëve edhe Kolin Pauell (ColinPowel) dhe Uesli Klark (Wesley Clark).Rreth sfondit të programit
 • PËRMBAJTJA5/16/2013A. Qëllimi dhe sfondi i Programit LEAD AlbaniaB. Komponentët e Programit LEAD AlbaniaC. Aplikimi dhe procesi përzgjedhësD. Pyetje të tjera
 • PROGRAMI LEAD ALBANIA5/16/2013• Angazhimi në punë• Komponenti i trajnimitKomponentët e Programit
 • PROGRAMI LEAD ALBANIA5/16/2013Individët e përzgjedhur do të punësohen për një vit sikëshilltarë ose ndihmës të zyrtarëve të lartë tëKryeministrisë, të Ministrive të ndryshme, Institucionittë Presidentit, Bankës së Shqipërisë dhe Bashkisë sëTiranës.Programi është:• angazhim njëvjeçar,• në institucione shtetërore në Tiranë,• me kohë të plotë dhe• mbulon shpenzimet e lidhura me pagën dhe përfitimetpërkatëse, sipas kategorisë së pagave të institucionit kuvendosen.Angazhimi në punë
 • PROGRAMI LEAD ALBANIA5/16/2013• Elementi i dytë i Programit është komponenti itrajnimit. Do të ketë një sërë seminaresh në temasi politikat publike, vendimmarrje, politika ejashtme, politika të sigurisë, lidership, kompetencasociale etj. Nëpërmjet komponentit të trajnimit dotë rriten mundësitë e pjesëmarrësve në Programpër të njohur udhëheqës nga sektori publik dheprivat.Komponenti i trajnimit
 • PËRMBAJTJA5/16/2013A. Qëllimi dhe sfondi i Programit LEAD AlbaniaB. Komponentët e Programit LEAD AlbaniaC. Aplikimi dhe procesi përzgjedhësD. Pyetje të tjera
 • PROGRAMI LEAD ALBANIA5/16/2013Aplikimi kryhet online.Afati i fundit i dorëzimit të aplikimeve është data 30qershor 2013, ora 17.00.Për më shumë ju lutemi të vizitoniwww.aadf.org/leadAplikimi
 • PROGRAMI LEAD ALBANIA5/16/2013Nisni procesin e aplikimit sa më shpejt që të jetë e mundur!• Përgatitja e një aplikimi të qartë, të plotë dhe konkurrues vlerësohettë zgjasë të paktën 25 orë.Letra rekomandimi nga individë të ndryshëm• Këshillohet që një rekomandim të jetë nga një individ, i cili mund tëflasë për kompetencat dhe arritjet tuaja profesionale në fushën tuaj,dhe të paktën një rekomandim nga dikush që njeh veprimtaritëtuaja në komunitet dhe ato qytetare. Rekomandimi i fundit duhet tëjetë nga eprori juaj aktual. Një rekomandim nga një epror imëparshëm është gjithashtu i pranueshëm.Esetë• Shkruani ese koncize dhe specifike në lidhje me temën!• Shembull : Nëse shkruani një memorandum për kreun einstitucionit të preferuar, duhet të bëni një propozim konkret përnjë politikë të caktuar për institucionin në fjalë.Si të përgatitni një aplikim konkurrues?
 • PROGRAMI LEAD ALBANIA5/16/2013AplikimiAplikimet kryhen online dhe afati i fundit i dorëzimit është data30 qershor 2013.Intervistat e fazës së parë - KorrikIntervistat e fazës së parë do të kryhen nga një panel iFondacionit Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF).Intervistat nga Komisioni Përzgjedhës - KorrikKandidatët e përzgjedhur nga faza e parë do tëintervistohen nga anëtarët e Komisionit Përzgjedhës.Intervistat me institucionin pritës - ShtatorFinalistët e përzgjedhur nga Komisioni u rekomandoheninstitucioneve pritëse, drejtuesit e të cilave zhvillojnëintervista me ta dhe bëjnë përzgjedhjen finale.Kalendari
 • PËRMBAJTJA5/16/2013A. Qëllimi dhe sfondi i Programit LEADAlbaniaB. Komponentët e Programit LEAD AlbaniaC. Aplikimi dhe procesi përzgjedhësD. Pyetje të tjera
 • PROGRAMI LEAD ALBANIA5/16/2013Për të mësuar më shumë rreth Programitapo mënyrës së aplikimit, ju lutemi të vizitoniwww.aadf.org/leadPyetje të tjeraFaleminderit!