Your SlideShare is downloading. ×
0
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Elapsed Time
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Elapsed Time

1,404

Published on

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,404
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
59
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Elapsed Time
  • 2. Elapsed Time The difference between two times.
  • 3. Step 1 Count the Hours For example: 7:10 – 10:55
  • 4. Step 1 Count the Hours For example: 7 :10 – 10 :55 3 hours
  • 5. Step 2 Count the Minutes For example: 7:10 – 10:55
  • 6. Step 2 Count the Minutes For example: 7: 10 – 10: 55 45 minutes
  • 7. Step 3 Write the elapsed time 3 hours and 45 minutes
  • 8. How long does it take to fly from Houston to Orlando? Departure Time Houston 8:00 am Arrival Time Orlando 11:10 am From 8:00 am to 11:00 am is 3 hours. Count 10 minutes from 11:00 am until 11:10 am
  • 9. ANSWER It takes 3 hours and 10 minutes to fly from Houston to Orlando.
  • 10. Natalie and Maria left the school at 3:05 pm. They walked for 14 minutes before arriving at Maria’s house. What time did they arrive at Maria’s house? 3:05 + 14 = 3:19
  • 11. The Garza’s will visit their cousin, who lives 3 hours and 10 minutes away. They want to get there at 11:30 am. What time should they leave? Subtract the time 11:30 – 3:10 = 8:20 They need to leave at 8:20 am.
  • 12. The sun set at 7:00 pm. It rose the next morning at 5:15 am. How much time passed from sunset to sunrise? Count the hours 7:00 – 5:15 (10 hours) Count the minutes 7:00 – 5:15 (15 minutes) From sunset to sunrise, there was 10 hours and 15 minutes.
  • 13. Mario scored a touchdown at 7:48 pm. Julio intercepted a pass and scored a touchdown 11 minutes later. What time did Julio score the second touchdown? Count the minutes 7:48 + 11 = 59. Julio’s touchdown happened at 7:59 pm.
  • 14. Your dance partner arrives at 3:30 pm and leaves at 7:45 pm. How long did you practice together? Count the hours 3:30 – 7:45 (4 hours) Count the minutes (15 minutes) You practiced 4 hours and 15 minutes together.
  • 15. Your Turn <ul><li>Click here: To take the online quiz </li></ul><ul><li>http: //marg . mhost .com/MathGr5/elapsedtime. htm </li></ul>

×