Bok om sociala medier

1,976 views
1,891 views

Published on

Hösten 2009 kommer boken om marknadsföring och kommunikation i sociala medier. Här följer några smakprov ur bokens innehåll. Hur kan man egentligen använda bloggar, Facebook, Twitter, YouTube, podcast med mera i sin marknadsföring? Och till vilken nytta?

Published in: Business
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,976
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
299
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bok om sociala medier

 1. 1. en 20 09 ! – höst Ny bok marknadsföring och kommunikation i sociala medier Givande dialoger, bättre kundrelationer, ökad försäljning...
 2. 2. Hösten 2009 kommer en ny bok om marknadsföring och kommunikation i sociala medier. Den är praktiskt inriktad och vänder sig till små och stora företag som vill dra nytta av fördelarna med sociala medier. I boken varvas informativa texter med goda exempel och citat från företag som berättar hur de arbetar med exempelvis bloggar, Twitter och andra sociala aktiviteter på webben. smakprov ur innehållet
 3. 3. Vad är egentligen sociala medier? Kan medier vara sociala? Varför och hur använder vi sociala medier?
 4. 4. Traditionell kommunikation. Företaget Konsument
 5. 5. Ny kommunikation. Konversation och dialog. Företaget Konsument Företaget
 6. 6. Reklamtrötthet och informationsöverflöd kräver nya vägar. Att fullständigt ogiltigförklara tidigare kommunikationsmodeller och traditionell marknadsföring är långt ifrån hela sanningen. Samtidigt kan nog de flesta hålla med om att medielandskapet, kommunikations- vägarna och förutsättningarna för marknadsföring är under ständig förändring och utveckling.
 7. 7. Traditionell marknadsföring. Pushmarknadsföring.
 8. 8. Ny marknadsföring. Pullmarknadsföring.
 9. 9. Mun till mun- marknadsföring, viral marknadsföring, buzz marketing...
 10. 10. Varumärken som engagerar. Dialog på Konsument kundernas initiativ.
 11. 11. Omvärldsbevakning och konsten att lyssna Förut hade man varit tvungen att stå med örat mot dörren till fikarummet eller tjuvlyssna bakom en buske. Idag sker många kompis- konversationer helt öppet och de är lätta att följa – ett drömläge för företag som vill få bättre koll på omvärlden. Vad tycker kunderna om er bransch, era produkter och era branschkollegor? Vem pratar om ert företag, era medarbetare och era produkter på nätet?
 12. 12. Direktkontakt med omvärlden En stor fördel med sociala medier är att företag och organisationer kan skapa en helt egen publiceringskanal i form av till exempel en facebooksida, blogg, podcast eller flera sammankopplade kanaler. Man är inte längre begränsad till traditionella medier för att kommunicera med omvärlden.
 13. 13. Rekrytering Bloggar, mikrobloggar och podcast kan med fördel användas i rekryteringssyfte. Här får företaget chans att förmedla en omfattande bild av arbetsplatsen – på ett helt annat sätt än vad en traditionell rekryteringsannons tillåter.
 14. 14. Nyttan med en företagsblogg och olika sätt att använda twitter.
 15. 15. Vad kostar kalaset och hur mäter man nyttan?
 16. 16. Framgångsfaktorer
 17. 17. En skeptikers funderingar Kan inte öppenhet skada företaget? Tänk om vi tappar kontrollen över vårt varumärke? Når vi verkligen våra målgrupper? Är det egentligen inte bara slöseri med tid och pengar? Hur ska vi hinna med allt? Tänk om någon skriver illa om företaget?
 18. 18. Sociala medier passar inte alla företag Sociala medier i all ära, men passar av olika anledningar inte alla företag och organisationer...
 19. 19. Hur kommer man igång? Vad passar vårt företag bäst?
 20. 20. Hur formulerar man en strategi och vad ska man tänka på rent juridiskt?
 21. 21. Boken kommer ut under hösten 2009 och kan beställas från Kreafon. Anmäl ditt intresse redan nu på www.kreafon.se REKLAM • INFORMATION • PR

×