Subiecte motivante la orele de fizica

1,782 views
1,541 views

Published on

Igor Velicu, Subiecte motivante la orele de fizica
Lucrare finala elaborată în cadrul cursului e-learning „Didactica Fizicii” pe platforma de colaborare internaționala www.civicportal.org (29.X-25.XII.2012).
Moderator - Viorel Bocancea, conferentiar univeristar, Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chisinau).

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,782
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
24
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Subiecte motivante la orele de fizica

  1. 1. Tema: Subiecte motivante pentru lecțiile de fizică in treapta gimnazialaProfesor: Velicu Igor
  2. 2. Cuprins:1. Subiecte motivante pentru lecțiile de fizică in clasa a VI-a;2. Subiecte motivante pentru lecțiile de fizică in clasa a VII-a;3. Subiecte motivante pentru lecțiile de fizică in clasa a VIII-a;4. Subiecte motivante pentru lecțiile de fizică in clasa a IX-a.
  3. 3. Subiecte motivante pentru lecțiile de fizică in clasa a VI-aPentru modulurile ce sunt prevazute pentru clasa a VI-a ar fi bine de introdus citeva teme ce ar da intereselevilor in studiul fizicii: Ca exemplu: La studierea proprietatilor substantelor sa se atraga atentia la studierea formarilor picaturilor de apa si umiditate, elaborarea lucrarilor de laborator.
  4. 4. La studierea fenomenilor termiceo mare atentie ar fi bine de atras la studierea incalzirii globalecauza, consecintele si masurile de protejare.Fenomenilor electrice ar fi bine deintrodus si curentul electric casnic folosire, protejarea electrocutarilor
  5. 5. Subiecte motivante pentru lecțiile de fizică in clasa a VII-a•Petru orele de fizica in clasa VII sa seintroduca ore de laborator studiuluienergiei cinetice si celei potentiale cit sila studiul presiunei.•Laboratoarele sa fie clare cit siinteresante.
  6. 6. Subiecte motivante pentru lecțiile de fizică in clasa a VIII-a Pentru studiul Fenomenele electrice și electromagnetice să se studieze generatorul de energiei electrica,cunstructia transformatorului tipurile de centrale,un motor, surse regenerabile de energie, un exemplu studierea constructiei transportului electric (functionarea trolebuselor) La fenomene termice sa se studieze despre caldura si pierderele de caldura, constructia edificiilor termoizolatoare, obtinerea termica pe biomasa si incalzirea solara.
  7. 7. Subiecte motivante pentru lecțiile de fizică in clasa a IX-a In clasa a IX-a la studiul reactiilor nucleare sa se revina la daunele provocate de centrala de la Cernobil si Focuhima, prin prezentarea obligatorie a filmelor de scurt metraj. Optica geometrica este un modul la care are mare nevoie de intercalarea geometriei, sa se aminteasca de ce o sa se foloseasca in modul.
  8. 8. Concluzii Fizica este o disciplina ce are nevoie de aplicare in practica si efectuarealaboratoarelor incepind din clasa a VI- a, pentru a da interes pe parcursulstudierii, si pentru a avea rezultate nu numai in scoala dar si in economia tarii.

×