Programari lliure tarik_chreta

165 views
76 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
165
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
11
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Programari lliure tarik_chreta

 1. 1. Programari Categoria Internet Navegador Firefox El Mozilla Firefox és un navegador web gratuït,basat en el codi desenvolupat dins el projecte Mozilla.org. Les seves característiques principals són la rapidesa i la facilitat d'instal·lació i d'utilització. És una aplicació molt lleugera i ràpida, alhora que compleix amb els principals estàndards d'Internet. Google chrome El Google Chrome és el navegador de codi obert de Google, disponible en més de 40 idiomes, incloent- hi el català. Està concebut no únicament com un navegador, sinó també com a plataforma per a pàgines i aplicacions web, tenint en compte les característiques del web actual. Konqueror El Konqueror és el navegador web de l'escriptori KDE, a més a més d'un gestor i visualitzador de fitxers. El seu motor és el KHTML, que també és utilitzat pel navegador Safari (Mac OS) i el Chrome (Google). Presenta característiques equivalents a la de la resta de navegadors moderns (velocitat, seguretat, personalització...). ____Maxthon El Maxthon 3 és la tercera generació del navegador web per a Windows creat el 2003, amb una total compatibilitat, i afegint una gran quantitat d'eines web addicionals, com sincronització amb diversos equips, la més alta compatibilitat amb HTML5, mode lectura de texts, descàrrega de vídeos, etc.
 2. 2. Eines d'internet ______Skype L'Skype és un programa gratuït i senzill que permet fer trucades de veu i videoconferències gratuïtes a qualsevol usuari de Skype amb una qualitat excel·lent, i trucades de pagament a un preu competitiu a telèfons fixos i mòbils JDownloader El Jdownloader és un gestor de baixades multiplataforma, programat en Java, de codi lliure i gratuït, amb una gran comunitat de desenvolupadors, que fa que els baixades siguin fàcils i ràpides. Els seu disseny simplifica les baixades de servidors de baixades tipus Rapidshare, també per als usuaris sense compte de pagament. KompoZer El KompoZer és un sistema complet per a editar pàgines web que combina la gestió de tots els fitxers del lloc web i la facilitat d'ús del WYSIWYG (de l'anglès «What You See Is What You Get») per a l'edició. Ell tube L'Elltube és un programa lliure que permet la descàrrega dels vídeos del YouTube, introduint-hi només la seva adreça. A més, podem convertir-ne el format a AVI, MPEG, MP4, 3GP, MP3, WAV o AMR.
 3. 3. Grafica Gimp: El GIMP és un programa l, adequat per a tasques com ara retoc fotogràfic o creació i disseny d'imatges. F-Spot L'F-Spot és un programa de gestió de col·leccions fotogràfiques amb compatibilitat amb més de 16 formats gràfics, incloent-hi JPEG, PNG o TIFF. DigiKam El digiKam és un programa de gestió de fotos per a l'escriptori KDE. Està dissenyat per a importar, organitzar i exportar les nostres fotografies digitals a l'ordinador. GThumb El gThumb és un visualitzador i navegador d'imatges per a l'escriptori
 4. 4. EMPRESARIALS Megafact2000 El MegaFact2000 és una programa de gestió empresarial per al Windows. KEME-Contabilidad El programa KEME-Contabilidad és una aplicació multiplataforma de codi obert per portar comptabilitats. És multilloc, multiempresa, multiplataforma i s'ha publicat sense cap limitació. Facturació El Facturació és un programa per a petites i mitjanes empreses. Serverix per compabilitzar els contes. OpenBravo L'Openbravo POS és un programari de terminal de punt de venda dissenyat per pantalles tàctils i compatible amb impressores de tiquets, escànners de codis de barra, etc.
 5. 5. Ofimática Adobe Reader L'Adobe Reader (anteriorment conegut com Adobe Acrobat Reader) és una eina per a la visualització i impressió de documents en format PDF. ____Paquet de l'Openofice Open office es un paquet de programàs que s'utilitzen per crear textos o diapositiva . Es un programa semblant al Microfft office ______Planner El Planner és una aplicació de gestió de projectes. Permet crear tasques, gràfics de Gantt, definir l'assignació de recursos a tasques. Permet importar del format de fitxer Microsoft Project XML i exportar a HTML i el seu propi format. Scribus 'Scribus és un programa de codi obert per a l'autoedició disponible per a Windows, Mac i Linux. Té per objectiu la producció, amb qualitat professional, de PDF i Postscript. Disposa d'unes capacitats de disseny de pàgina similars a programes com el Quark Xpress, l'inDesign o el PageMaker. L'Scribus es pot utilitzar per a moltes tasques: disseny de pàgines de diaris, revistes, pòsters, documentació tècnica i altres.
 6. 6. Multimedia Audaciy VLC media player El VLC media player és un reproductor multimèdia lliure (llicència GPL) i multiplataforma. L'avantatge que té respecte d'altres reproductors és que incorpora gran quantitat de còdecs d'àudio i vídeo sense necessitat que l'usuari els hagi d'instal·lar un per un. Songbird El Songbird és un reproductor multimèdia lliure per a Windows i Mac OS que té possibilitat d'instaŀlar-hi extensions i temes (anomenats plomatges). Nightingale El Nightingale és un reproductor multimèdia lliure multiplataforma per a Windows, Mac i GNU/Linux. És una bifuració del Songbird, que només està disponible per a Windows i Mac. l'Audacity pot fer el següent: Enregistrar àudio en directe.Convertir cintes i gravar-les en format digital o CD.Editar fitxers d'àudio en format Ogg Vorbis, MP3, WAW o AIFF.Tallar, copiar, dividir o barrejar sons
 7. 7. Llengua Corrector ortogràfic de català (general) per a Mozilla Virtaal QDacco El qDacco és una aplicació gràfica que permet consultar el diccionari catalàanglès Dacco d'una manera més còmoda que mitjançant un PDF o a través de la web. Conté totes les entrades que formen part de l'estàndard general definit per l' Catalans, així com la morfologia recollida a la seva gramàtica. Inclou totes les formes específiques valencianes i balears recollides per l'IEC i el Gran Diccionari de la Llengua Catalana (GDLC, Enciclopèdia Catalana). En total conté més de 180.000 arrels de paraula. Conté totes les entrades que formen part de l'estàndard general definit per l'Institut d'Estudis Catalans, així com la morfologia recollida a la seva gramàtica. Inclou totes les formes específiques valencianes i balears recollides per l'IEC i el Gran Diccionari de la Llengua Catalana(GDLC, Enciclopèdia Catalana). Corrector ortogràfic de català (general) per al LibreOffice El Virtaal és una eina per a la traducció assistida amb l'ordinador. Accepta un gran nombre de fitxers de traducció, entre ells XLIFF, Gettext PO i MO, diferents tipus de Qt (.qm, .ts, .qph), i alhora diferents formats de memòries de traducció.
 8. 8. Programari de Microsoft Office Microsoft Office Excel: Es un programa que serveix per crear fulles de calcul, serveix normalment per fer feines de calcul i de finances. Microsoft Office Publisher Es un programa amb plantilles que faciliten crear professionalment, bolletins de noticies personalitzats , postals , etc.
 9. 9. Microsoft Office Word Es un programa que serveix per crear arxius de text amb plantilla de fulls de impressió. Microsoft Office Power Point Es un programa que permet crear diapositives per a sessions amb diapositives , reunions i paginàs Web. Microsoft Office Outlock
 10. 10. Es un programa que serveix per a enviar i rebre correus electrònics , administra la agenda ,portar un registra d'activitats etc . Programari gratuït ( Open Office ) Oppen office base Es un programa gratuït que serveix per crear fulles de calcul, serveix normalment per fer feines de calcul i de finances.
 11. 11. Open office Calc Es un programa que serveix per fer càlculs , analitza informació i gestiona llistes en fulls de calcul . Open Office Draw Serveix per crear i editar dibuixos, diagramàs de flux i logotips amb el draw .
 12. 12. Open Office Writer Serveix per crear i editar textos i gràfics en cartes,informes , documents i paginas web amb el Writer

×