• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
Cinderella moden
 

Cinderella moden

on

  • 650 views

yey! Cinderella! coming soon..Rapunzel parody

yey! Cinderella! coming soon..Rapunzel parody

Statistics

Views

Total Views
650
Views on SlideShare
650
Embed Views
0

Actions

Likes
2
Downloads
16
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Cinderella moden Cinderella moden Presentation Transcript

    • Cinderella Moden
    • Pada zaman dulu-dulutu.. Ada seorang gadis yangsangat cantik dan anggunmacam penyanyi Anggun tu.Gadis ini bernama Cinderella. Dipendekkan cerita, IbuCinderella telah meninggaldunia. Jadi, macam biasalah..bapa Cinderella ni punkahwinlah lagi satu. Jandaberanak dua lagi pulak tu.
    • Ibu dan adik-beradik tiriCinderella itu pula tersangatjahatnya (lebih jahat dari ibu tiriSnow White). Cinderella pula selalu dideraoleh mereka, jiran-jiran tetanggapula membutakan matamemekakkan telinga tidak mahumelaporkan kejadian dera itukepada pihak polis atau menelefontalian dera kanak-kanak di talian15999. Bapa Cinderella pulatersangat sibuk dengan urusan kerjamenaiktarafkan halaju broadband diMalaysia. Oleh itu, Cinderella kerapkali ditinggalkan oleh bapanya(ahaks, macam best!)
    • pada suatu hari, Puteralagi kacak ni dari kerajaan Raja-raja dan kerabatnyamengumumkan akan menjadihos acara tari-menari SehatiBerdansa di istana Putih Kuningmiliknya 4 hari lagi. Semuagadis-gadis (sahaja) dijemputmenyertai majlis itu. Kedua-dua kakak tiriCinderella dengan sebulat hatimenyertai acara tersebut.
    • Ibu tiri Cinderella yangkedekut itu pun menyuruhCinderella menjahit Gaun untukkedua-dua anaknya secantik-cantiknya. Padahal kedai jahitJaleha hanya meminta upah yangmurah kalau menjahit gaun. Cinderella pun menjahitlahgaun-gaun yang cantik. Gaununtuk kakak pertamanyabermanik-manik danberlabuci, gaun kakak keduanyabermanikkan kristal hijau.
    • Hari yang ditunggu-tunggu pun tiba. Kakak-kakaktiri Cinderella pun bersiap-siapdan bersolek-solek sambilmentertawakan Cinderella. “Kautakkan pernah dapat kawendengan Putera lagi kacak ni!” Cinderella sedih apabiladitertawakan. Kesedihannyasemakin menjadi-jadi setelahkakak-kakak tirinya itu pergi
    • Dalam kesedihan malambaru pukul 7.00. Cinderellateresak-esak menangis di tepimesin basuh Samsung WA91V3automatik…(sob..sob..sobhuwaaaaaaa… ciannya…) Tiba-tiba… cahaya yangberkelipan seperti kunang-kunang(oh.. Memang pun) semakinmendekatinya. Terlihatlah seorangpari-pari (alah..manusia jua pon)yang sangat cantik macam SelenaGomez. Muncul sambil menyanyilagu “Who says” ala ala Selena.
    • “Siapa kau?” “apa yangkau mahukan?” tanya Cinderellabertubi-tubi “Aku adalah Pari-paripengasuhmu” (sebenarnyaorang itu bekas pengasuhnya)“namaku..pari-pari.. Dan aku kesini untuk membantumubersiap untuk ke majlis tari-menari sehati berdansa jam8.00 nanti” kata si pari-pari.
    • Cinderella gembira kerana pari-pari mahu membantunya. “tetapi… ada syaratnya wahaiCinderella” (eleh..) Mula-mula Cinderella diminta kekebun mencari labu yang paling besarsaiz dirinya (hukaloh!). Dengan bantuanseekor keldai. Cinderella berjayamembawa labu yang besar itu ke taman.
    • Pari-pari pun denganmenggunakan pisau hiasanmasakan yang dibelinyadaripada chef Dato Ismail danmula mengukir labu itu sehinggamenjadi kereta kuda yang cantik.Kemudian, kerusi baldu ibutirinya pun dimasukkan kedalam kereta kuda daripada labutersebut ditambah pula denganlangsir mahal berjuntai-juntaikristal milik ibu tirinya (hua huahua padan muka)
    • Kemudian, pari-parimengarahkan Cinderellamembawakan 6 ekor keldai darikandang. dengan menggunakankemahiran dandanan akhirnyapari-pari berjaya menukarkanimej keldai menjadi kuda yangtersangat hensem (Cuma tinggija tidak berjaya di ubah) keldai-keldai palsu itulahakhirnya menjadi penarik keretalabu Cinderella.
    • Untuk tugas yangterakhir, Cinderella diarahkanmencari seekor orang utanpeliharaan bapanya.Akhirnya, pari-pari berjayamengubah orang utan itunampak macam manusia (darijauh) apabila memakai kotGiorgio Armani hitam milik bapaCinderella. Semua siap..ready to go!Alamak!!! Lupa. Gaunnya gimana dong??Kuang kuang kuang hehe
    • Pari-pari dengan selambanyamengarahkan Cinderellamembawakannya kain langsir suteradari bilik ibu tirinya. Dengan kemahiran danketangkasannya, kain langsir itu pundijahit menjadi gaun yang sangatcantik dengan kristal sejernih air didada gaunnya. Pari-pari juga turutmenghadiahkan Cinderella kasuttinggi Made in Gombak (Promo onlykio!) kepadanya dengan pesananBelilah barangan buatan Malaysia yo!”
    • Cinderella gembira sakankerana mendapat gaun dankasut cantik. Eh.. Ada lagi. Pari-pari pun memake overkanCinderella dengan make upgolden style menggunakanjenama SK II terhebat di pasarangerenti tak rugi ,puas hati. You! Cinderella pun bertolakdengan pesanan daripada pari-pari agar dia pulang sebelumpukul 12 malam kerana segala-galanya akan bertukar sepertisedia kala.
    • Cinderella tiba di istana Putihkuning dan semua orang kagumdan terpegun ternganga lagi youmelihat kecantikkan Cinderella.Namun tiada seorang puntermasuklah kakak-kakak tirinyamengenali Cinderella. Putera lagi kacak ni punterjatuh cinta at first sight lahkunun. Jadi, mereka punmenarilah.. Sehati berdansa!! Ala-ala Hollywood gitu. Menari Salsalagi I tell you! (Thumb drive kalausuka! Eh, silap thumb up yo!!
    • dipendekkan cerita. Ding dong,12.00 malam! Cinderella pun lari lintangpukang meninggalkan Putera lagikacak ni terkulat-kulat di dewandengan pesanan don’t cry for meArgentina! (eh…silap lagi.., don’t cryfor me puteraku!) ketika sedang berlarimenuruni tangga.. Cinderellatersandung dan tertinggallahsebelah kasut Gombaknya saiz 6 ditangga. Putera raja pun bertekadmencari pemilik sebenar kasuttersebut.
    • Kerana takut berlakupenipuan setelah melihat terlaluramai gadis-gadis beratur inginmencuba kasut cap Gombak saiz 6itu. Putera lagi kacak ni punmenelefon tuan Horatio dari CSIMiami untuk meminta bantuannyamenyelidik DNA yang ada padakasut cap Gombak itu. Akhirnya setelah sebulanberlalu, keputusan DNA punkeluarlah.. Tuan Horatio punmentwitter bahawa DNA pada kasutitu milik Cinderella.
    • Akhirnya putera lagi kacak niberkahwin dan hidup bahagia denganCinderella selama-lamanya (yey!yey!)Sekian,terima kasih: Kicauku Berlagua.k.a (Namaku Mahani)Moral of the story:1. Buat baik dibalas baik. (jangan deraadik/kakak /anak tiri kita-kalau ada)2. Jangan mudah putus asa (Usaha tanggakejayaan yo!)3. Keajaiban jarang berlaku – bulan takkanjatuh ke riba you!(zaman sekarang kena adabukti dan caranya Weeeee…..)