"de i van ijdelheid

701 views
451 views

Published on

Ds Rozeboom over "de i van ijdelheid"
Johannes de Vries, orgel

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
701
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

"de i van ijdelheid

 1. 1. Welkom op deze avond waar ds Rozeboom spreekt over “de i van ijdelheid” en Johannes de Vries op het orgel speelt.
 2. 2. <ul><li>Lied voor de dienst opw 311 </li></ul><ul><li>'k Heb geloofd en daarom zing ik, </li></ul>
 3. 3. 'k Heb geloofd en daarom zing ik, daarom zing ik van gena. Van ontferming en verlossing, door het bloed van Golgotha. Daarom zing ik U, die stervend alles, alles hebt volbracht. Lam Gods, dat de zonden wegneemt, Lam van God, voor ons geslacht.
 4. 4. 'k Heb geloofd in U, wie d'aarde met haar doornen heeft gekroond, maar die nu, gekroond met ere, aan Gods rechterzijde troont. U, aan wiens doorboorde voeten, eenmaal in het gans heelal, hier, daarboven en hieronder, alle knie zich buigen zal.
 5. 5. Ja, 'k geloof en daarom zing ik, daarom zing ik U ter eer, 's werelds Heiland, Hogepriester, aller heren Opperheer! Zoon van God en Zoon des mensen, o, kom spoedig in uw kracht, op des hemels wolken weder! Kom, Heer Jezus, kom, ik wacht.
 6. 6. Welkom op deze avond waar ds Rozeboom spreekt over “de i van ijdelheid” en Johannes de Vries op het orgel speelt.
 7. 7. <ul><li>opw 573 </li></ul><ul><li>We zijn hier bij elkaar </li></ul>
 8. 8. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.
 9. 9. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En wij prijzen en aanbidden Hem, Jezus, onze Heer!
 10. 10. Refrein: Heer, U bent welkom, welkom, U bent welkom, grote koning. Wij heffen onze handen op naar de God van alle eeuwen. Heer, U bent welkom, welkom, U bent welkom, Zoon van God. Wij richten heel ons hart op U; U bent welkom in ons midden.
 11. 11. Stil gebed Votum & Groet
 12. 12. <ul><li>opw 277 </li></ul><ul><li>Machtig God, sterke Rots, </li></ul>
 13. 13. Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard' en hemel prijzen U, glorie voor uw naam.
 14. 14. Lam van God, hoogste Heer, heilig en rechtvaardig, stralend Licht, Morgenster, niemand is als U.
 15. 15. Prijst de Vader, prijst de Zoon. Prijst de Geest, die in ons woont. Prijst de Koning der heerlijkheid. Prijst Hem tot in eeuwigheid.
 16. 16. <ul><li>Gedicht </li></ul>
 17. 17. <ul><li>opw 245 </li></ul><ul><li>Hier in uw heiligdom, </li></ul>
 18. 18. Hier in uw heiligdom, dicht bij de troon, vraagt uw aanwezigheid ons stil te zijn. Zo komen wij tot U, met heilig ontzag, als uw Geest ons trekt tot U.
 19. 19. Rein door uw zuiver bloed, met zekerheid dat wij geborgen in uw liefde zijn. Staan wij vrijmoedig hier en antwoordt ons hart op de roepstem van uw Geest.
 20. 20. Heer, ik wil horen uw zachte stem. Laat and're stemmen in mij zwijgen. Open mijn ogen, Heer opdat ik het licht van uw aangezicht zal zien.
 21. 21. <ul><li>Gebed </li></ul>
 22. 22. Prediker 1: 1 t/m 7 Lucht en leegte 2 Lucht en leegte, zegt Prediker, lucht en leegte, alles is leegte. 3 Welk voordeel heeft de mens van alles wat hij heeft verworven, al zijn moeizaam gezwoeg onder de zon?
 23. 23. 4  Generaties gaan, generaties komen, maar de aarde blijft altijd bestaan. 5  De zon komt op, de zon gaat onder, en altijd snelt ze naar de plaats waar ze weer op zal gaan.
 24. 24. 6  De wind waait naar het zuiden, dan draait hij naar het noorden. Hij draait en waait en draait, en al draaiend waait de wind weer terug.
 25. 25. 7  Alle rivieren stromen naar de zee, toch raakt de zee niet vol. De rivieren keren om, ze gaan weer naar de plaats van waar ze komen, en beginnen weer opnieuw te stromen.
 26. 26. Alles heeft zijn tijd 3 : 9 t/m 15 9 Welk voordeel heeft de mens van alles wat hij met zijn gezwoeg tot stand brengt? 10 Ik heb gezien dat het een kwelling is, die hem door God wordt opgelegd.
 27. 27. 11  God heeft alles wat er is de goede plaats in de tijd gegeven, en ook heeft hij de mens inzicht in de tijd gegeven. Toch kan de mens het werk van God niet van begin tot eind doorgronden. 12  Ik heb vastgesteld dat voor de mens niets goeds is weggelegd, behalve vrolijk te zijn en van het leven te genieten.
 28. 28. 13  Want wanneer hij zich aan eten en drinken te goed doet en geniet van al het goede dat hij moeizaam heeft verworven, is dat een geschenk van God. 14  Alles wat God doet, zo heb ik vastgesteld, doet hij voor altijd.
 29. 29. Daar is niets aan toe te voegen, daar is niets van af te doen. God doet het zo opdat wij ontzag voor hem hebben. 15  Wat er is, was er al lang; wat zal komen, is er altijd al geweest. God haalt wat voorbij is altijd weer terug.
 30. 30. <ul><li>Opw 47 </li></ul><ul><li>Omdat Hij leeft, </li></ul>
 31. 31. Omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen. Omdat Hij leeft, mijn angst is weg. Omdat ik weet, Hij heeft de toekomst. En het leven is het leven waard omdat Hij leeft.
 32. 32. Because He lives, I can face tomorrow. Because He lives, my fear is gone. Because I know, He holds the future. And life is worth the living, just because He lives.
 33. 33. <ul><li>“ De i van </li></ul><ul><li>ijdelheid” </li></ul>
 34. 34. <ul><li>Opw 518 Heer, U doorgrondt en kent mij; </li></ul>
 35. 35. Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van mijn mond, o Heer, die zijn voor U bekend en waar ik ook naar toe zou gaan, ik weet dat U daar bent.
 36. 36. Heer, U bent altijd bij mij, U legt uw handen op mij en U bent voor mij en naast mij en om mij heen.
 37. 37. Heer, U bent altijd bij mij, U legt uw handen op mij en U bent voor mij en naast mij en om mij heen, elke dag.
 38. 38. Heer, U doorgrondt en kent mij, want in de moederschoot ben ik door U geweven; U bent oneindig groot. Ik dank U voor dit wonder, Heer, dat U mijn leven kent en wat er ook gebeuren zal, dat U steeds bij mij bent.
 39. 39. Heer, U bent altijd bij mij, U legt uw handen op mij en U bent voor mij en naast mij en om mij heen.
 40. 40. Heer, U bent altijd bij mij, U legt uw handen op mij en U bent voor mij en naast mij en om mij heen, elke dag.
 41. 41. <ul><li>Als geloofsbelijdenis zingen we staande opw 42 </li></ul><ul><li>'k Stel mijn vertrouwen </li></ul>
 42. 42. 'k Stel mijn vertrouwen op de Heer, mijn God. Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot. Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij. 'k Zie naar Hem op en 'k weet: Hij is mij steeds nabij.
 43. 43. <ul><li>Gebed </li></ul>
 44. 44. <ul><li>Opw 488 </li></ul><ul><li>Heer ik kom tot U; </li></ul>
 45. 45. Heer ik kom tot U; neem mijn hart, verander mij, als ik U ontmoet vind ik rust bij U. Want Heer ik heb ontdekt, dat als ik aan uw voeten ben, trots en twijfel wijken voor de kracht van uw liefde.
 46. 46. Refrein: Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dichtbij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend; dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.
 47. 47. Heer, kom dichterbij dan kan ik uw schoonheid zien en uw liefde voelen, diep in mij. En Heer, leer mij uw wil, zodat ik U steeds dienen kan en elke dag mag leven door de kracht van uw liefde.
 48. 48. Refrein: Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dichtbij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend; dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.
 49. 49. Refrein: Houd mij vast, laat uw liefde stromen. Houd mij vast, heel dichtbij uw hart. Ik voel uw kracht en stijg op als een arend; dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.
 50. 50. dan zweef ik op de wind, gedragen door uw Geest en de kracht van uw liefde.
 51. 51. <ul><li>Collecte </li></ul><ul><li>1 ste bouw- en onderhoud </li></ul><ul><li>2 de voor de kerk </li></ul>
 52. 52. <ul><li>Opw 602 </li></ul><ul><li>Vrede van God, </li></ul>
 53. 53. Vrede van God, de vrede van God, de vrede van God zij met jou. Vrede van Hem, vrede van God, de vrede van God zij met jou.
 54. 54. In Jezus' naam, in Jezus' naam, in Jezus' naam geef ik jou: vrede van Hem, vrede van God, de vrede van God zij met jou.
 55. 55. Heilige Geest, de Heilige Geest, de Heilige Geest zij met jou. Vrede van Hem, vrede van God, de vrede van God zij met jou.
 56. 56. <ul><li>Zegen </li></ul><ul><li>3 x amen. </li></ul>
 57. 57. Volgende week : Heilig Avondmaal ochtend: ds van Rheenen avond: da van Harten Gezegende week

×