Alexander Kalkman, Marketingmanager MKB en grootzakelijke markt Vodafone

802 views

Published on

Impact Mobiele Communicatie op werken en leven, 29 maart 2012.

Door onderzoeken van het Leefritme Kenniscentrum heeft Vodafone inzichten in de sociale en maatschappelijke gevolgen van mobiele communicatie. Ingegaan wordt op de technologische trends die hieraan hebben bijgedragen en het belang voor bedrijven, groot en klein.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
802
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
104
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • 1 - WHAT - Inleiding Persoonlijke introductie Introductie onderwerp Het tempo van verandering neemt steeds sneller toe! Gedurende één generatie heeft internet en mobiele technologie onze manier van werken en leven veranderd. In deze presentatie wil ik met u inzoomen op die veranderingen en de effecten daarvan, laten we eerst eens kijken naar de snelheid waarmee die gepaard gaan.
 • WHAT - De effecten van snelle groei van internet en mobiele technologie op onze manier van werken en leven Deze nieuwe technologische ontwikkelingen hebben een impact op onze maatschappij: de manier waarop wij leven en werken. De enorme groei van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mobiele technologie en internet brengt naast vele positieve effecten ook een aantal onbedoelde neveneffecten met zich mee. Nieuwe mobiele en internet technologie maakt ons steeds meer tijds- en plaatsonafhankelijk. Hierdoor veranderen onze levenspatronen, oftewel ons leefritme: de beleving van al onze activiteiten, zowel zakelijk als privé, die dankzij deze technische ontwikkelingen steeds meer door elkaar heen gaan lopen en steeds minder afhankelijk worden van plaats (kantoor, thuis of elders) en tijd (wanneer doe je de dingen die je doet). Internet is een onuitputtelijke bron van informatie; iederen kan binnen een dag expert op een specifiek gebied zijn en via social media heeft iedereen in potentie toegang tot een miljoenenpubliek.
 • Over het algemeen denken we steeds afhankelijker te worden van ICT en mobiele communicatietechnologie. Ook zijn we van mening dat dankzij deze ontwikkelingen er minder maatschappelijke cohesie en betrokkenheid is.
 • Over het algemeen denken we steeds afhankelijker te worden van ICT en mobiele communicatietechnologie. Ook zijn we van mening dat dankzij deze ontwikkelingen er minder maatschappelijke cohesie en betrokkenheid is.
 • Mobiel Werken (combineren in 1 slide) Doordat we steeds minder afhankelijk zijn geworden van plaats en tijd, is de afgelopen jaren ook duidelijk een behoefte aan een andere – meer mobiele en flexibele - manier van werken gerezen. We vinden het nog wel prettig om naar een locatie te gaan om te werken en sociale contacten op te doen (62% van de Nederlanders wil niet dat hun werk in de toekomst minder locatiegebonden wordt
 • Social Media Met een andere manier van werken, zien we ook andere manieren van communiceren opkomen: het sterk ingeburgerde gebruik van sociale media zorgt voor toenemend social mediagebruik op de werkvloer maar vooralsnog vooral voor privédoeleinden en met gebruik van de eigen smartphone. Dit effect zie je vooral terug bij de nieuwe generatie medewerkers.
 • SO WHAT – De impact is op de manier waarop we gewend zijn te werken duidelijk zichtbaar, maar hoe benut je de kansen die innovatieve ICT technologie biedt nu optimaal? Wat is de visie van Vodafone? Eigenlijk moeten we het niet hebben over het nieuwe werken, maar over slimmer werken. In diverse Branches zijn verschillende uitdagingen te herkennen die met behulp van mobiele technologische oplossingen geadresseerd kunnen worden. Zo kampt de zorgsector door diverse achterliggende trends met een aantal serieuze uitdagingen waarbij een wezenlijk andere manier van het aanbieden van zorg (van intramureel naar extramureel), innovatieve zorgoplossingen en toepassingen de komende jaren dan ook cruciaal worden om die uitdagingen aan te gaan. ICT technologie kan daarbij een wezenlijke rol vervullen, bijvoorbeeld door een meer geautomatiseerde manier van werken, “zelfzorg” oplossingen en manieren van zelfzorg mogelijk te maken
 • Maar ook op andere terreinen maakt ICT slimmere manieren van processen mogelijk: een mooi voorbeeld daarvan is een geautomatiseerd meetsysteem voor afvalcontainer(s), dat de afvalophaaldienst een seintje geeft als de container in kwestie vol is, zodat men weet of het zinvol is om deze mee te nemen in het ophaalrondje. In de Gemeente Groningen heeft deze oplossing geresulteerd in een aanzienlijke besparing in tijd en brandstofkosten , maar ook in een verlaging van de CO2 emissie van maar liefst 30 ton!
 • NOW WHAT: Hoe kan Vodafone helpen? Zoals u aan het begin van mijn presentatie al heeft kunnen zien, hebben we met ons portfolio aan innovatieve oplossingen enerzijds deze behoeften gecreëerd en anderzijds ook ingespeeld op nieuwe behoeften die vanuit de diverse branches en organisaties zelf zijn ontstaan. Wij hebben nu een portfolio aan producten en diensten waarmee we alle mogelijke uitdagingen voor onze klanten kunnen adresseren. Van mobiel, vast, spraak en data, beheeroplossingen tot heel specifieke Machine to Machine oplossingen. Dat doen we niet alleen zelf, maar ook wereldwijd met de beste niche-partners op hun specifieke werkgebied. We beseffen heel goed dat de meeste uitdagingen meer dan alleen een ICT component hebben, daarom helpen we onze klanten ook op aanverwante terreinen, bijvoorbeeld door hen tools aan te bieden waarmee ze in kaart kunnen brengen hoe het leefritme van hun organisatie eruit zien en in hoeverre ze klaar zijn voor de invoering van een nieuwe (mobiele) manier van werken. De mobiel werken suite hebben we samen met het Leefritme Kenniscentrum en Boer en Croon ontwikkeld. Mocht U zelf willen ervaren wat wij voor u kunnen betekenen, dan nodig ik U bij dezen van harte uit voor een bezoek aan ons CSC te Eindhoven, waar wij graag het gesprek met u aan willen gaan en u tegelijkertijd inspireren met de mogelijkheden die onze oplossingen voor uw organisatie zouden kunnen betekenen.
 • Alexander Kalkman, Marketingmanager MKB en grootzakelijke markt Vodafone

  1. 1. Impa mobiel communicaie ct e top w ken en l en er evAexa Kakma l nder l n29ma r 20 at 12
  2. 2. Nederland van boven
  3. 3. Virtuele Convergentieinteractie WERK PRIVEGrenzeloze informatie Sociale media vervangen maakt iedereen deskundig traditionele structurenPlaats en tijd Leefritmes zijn geen barriere meer veranderen
  4. 4. w w eefr me.nl w .l it
  5. 5. 67%steeds meer afhankelijk vanmobiele communicatie technologie
  6. 6. 63% minder maatschappelijke samenhorigheid en betrokkenheid7
  7. 7. 62%Wilniet dat hun werk in de toekomstminder locatiegebonden wordt
  8. 8. 81%56% 35% 56%genY ov ig er genY ov ig erGebruik social Tbv privé enmedia op het eigenwerk met eigen carrièresmartphone
  9. 9. E meerper ij beha ing en soonl ke ndelonderCustomeris st here eunen Cad is being r used here10 Inser Confidentiait l el | 3 M r 20 t l y ev 0 ach 12
  10. 10. Meer efficiëntieBesparing op brandstof en tijdCO2 reductie van 30 ton
  11. 11. Eerste kamer werkt slimmer

  ×