KBACE OLM Extensions Webinar

1,020
-1

Published on

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
1,020
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

KBACE OLM Extensions Webinar

  1. 1. OLM: Popular Extensions to Solve Common Issues in 11.5.10 Harsh Mirchandani Principal Software Engineer, KBACE © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  2. 2. Presenter Harsh Mirchandani, Principal Software Engineer, KBACE Technologies Mr. Mirchandani runs the Internet Applications Technical Group at KBACE in Nashua, NH which specializes in the design and implementation of web-based Oracle software solutions. These modules most notably include Learning Management, iRecruitment, Self Service HR, and Performance Management. Mr. Mirchandani brings nine years of implementation experience with HRMS applications. 2 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  3. 3. Agenda • Integrating with Outlook Calendar • Viewing Class Enrollment Counts • Automating Learning Certification Enrollments • Creating Learner Class Notifications • Enhancing the Certification • Delivering Manager Notifications Upon Enrollment • Updating OLM Learner Access • Enrolling with a User Hook • Converting Data • Questions and Answers 3 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  4. 4. Outlook Calendar Integration • Issue: • Oracle does not provide calendar entry when Learners enroll in Classes • Solution: • Add the Outlook Calendar entry to the seeded Enrollment Notification sent to Learner upon enrollment • Standard ics/vcs file is added as attachment 4 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  5. 5. Viewing Enrollment Count • Issue: • Administrator cannot view the Enrollment Count for a Class in OLM • Solution: • Add Total Enrolled, Total Open, and Max Enrollment columns to Manage Classes page and Add Enrollments page 5 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  6. 6. Automatic Enrollment • Issues: • OLM does not provide Automatic Enrollments in 11i • Solution: • Identify the Automatic Enrollment based on DFF • Create concurrent request to automatically enroll Learner based on the Learner’s Access 6 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  7. 7. Class Creation Notification • Issue: • Inform Learner who is subscribed to Learning Path (LP) or Learning Certification (LC) of new Class for a Course in their LP or LC • Solution: • Create a concurrent program that runs nightly to pick up the new class created • Send notification to the Learner if the course exists in the Learner’s LP or LC 7 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  8. 8. Certification Fix • Issue: • OLM updates the Certification’s Completion Date as the date on which the Admin changes the status of the Enrollment to Attended • The Certification Completion Date should be the Class End Date • Solution: • Create a concurrent program that: • Identifies these anomalies • Updates the Completion Date of the Certification • Updates the certification periods accordingly 8 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  9. 9. Notification to Manager • Issue: • Learner’s Manager is not notified when employee enrolls in a Class • Solution: • Modify the workflow to add the Manager notification 9 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  10. 10. OLM Learner Access Update • Issue: • Organizations want to determine the learning population for courses based on parameters other than HR Organization, Position, and Job. • Solution: • Create a process that updates the Learner access based on other criteria such as Location and Age of Learner. 10 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  11. 11. Automatic Enrollment upon Subscription • Issue: • Learners need to go through many clicks to enroll in available classes for a course after subscribing to a Learning Certification or Learning Path. • Solution: • Write a user hook to enroll the Learner in the available Online Asynchronous class. 11 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  12. 12. Data Conversion • LM structure creation: • Course • Offering • Class • Resources • Resource Booking • Certification • Learning Path • Learner Access • Participant Enrollments: • External learning • Class Enrollments • Certifications Subscription 12 © 2009 KBACE Technologies, Inc.
  13. 13. Questions & Answers Speaker: Harsh Mirchandani Email: hmirchandani@kbace.com Phone: 650-248-9657 Recording & Presentation: http://kbace.com/index.php/events/ webinars/online-archives 13 © 2009 KBACE Technologies, Inc.

×