Een paar dagen later is Paul alweer thuis en zit hij achter zijn laptop te
werken als de deurbel gaat. Meteen staat hij me...
“Ga zitten,” zegt hij en gebaart naar de stoel naast de zijne. Hij schenkt
iets te drinken voor haar in en daarna gaat hij...
“Oh, zal ik anders weer gaan? Dan kun je verder…”
“Nee joh! Ik laat het je wel zien, maar het is nog niet zeker hoor,” zeg...
“Ben je trouwens nog naar de dokter geweest?” vraagt hij, om de
spanning in hoofd te verdrijven.
“Nee, het was al niet mee...
De tijd om daar verder over te vragen, kreeg hij niet want de ogen van
Nora lichten meteen op als ze de foto op het beelds...
Zo slim als ze is, begint het haar te dagen.
“Je hebt groot gelijk, al vind ik dit huis ook geweldig. Maar ik snap je
rede...
“Wat denk je? Zou je daar willen wonen?” vraagt Paul voorzichtig. Hij
pakt glimlachend haar hand.
“Wat? Nu?” vraagt ze ver...
“Nee, alleen het overvalt me een beetje. Ik woon nog maar pas in het
appartement, heb net een nieuwe baan.”
“Het ligt hier...
“Vooruit dan maar, je hebt me om. Maar hoe duur is dat huis wel niet?”
“Laat dat maar aan mij over. Ik heb een flink bedra...
“Nou, dat is dan geregeld. Ik ga even naar de wc. Je kunt nog meer foto’s
bekijken als je wilt. Je mag hier komen zitten. ...
Gretig drukt ze op de foto´s. Nora slikt. Het is wel een gigantisch huis, en
hoe moet ze dat ooit gaan betalen? Het laatst...
Net als ze een foto aan wilt klikken om te vergroten, komt er ineens een
melding in beeld dat Paul een mailtje heeft ontva...
Nora’s hart gaat tekeer. Een andere vrouw? Is er een andere vrouw in het
spel? Zou ze het lezen? Misschien is het wel gewo...
Wanneer Paul terugkomt, is Nora helemaal verknocht aan het huis. Ze
hoopt echt met harte dat Paul het gaat kopen, al vind ...
Nora kijkt op.
“Ik vind het huis geweldig! Het is zo groot! En een gigantische tuin!” Nora
vergeet bijna haar voornemen om...
Paul voelt zijn hart in zijn keel tekeergaan. Hoe durft Michael hem zo
maar een mailtje te sturen. Mails zijn altijd te ac...
“Ok, dat kijk ik later wel.” Paul gaat niet in op de vragende blikken van
Nora. Hij ziet aan haar dat ze dolgraag wil wete...
Nora laat zich meteen in zijn armen vallen en laat zich gewillig door Paul
kussen. Alle twijfels over die ene Michaelle ve...
“Gelukkig, ik was al bang dat je nee zou zeggen, ook al zou ik dat meteen
begrijpen! Ik zal zo vanmiddag meteen een bod do...
Hij zal eerst die Michael een reactie terug sturen en zeggen dat hij hen
met rust moet laten. Wraak is niet wat telt, maar...
Update 20
Update 20
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Update 20

399 views
316 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
399
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
142
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 20

 1. 1. Een paar dagen later is Paul alweer thuis en zit hij achter zijn laptop te werken als de deurbel gaat. Meteen staat hij met een glimlach op en laat Nora binnen. Het is lang geleden dat ze bij hem is geweest. De laatste en enige keer was op hun eerste date. Teder strijkt hij langs haar kaak en kust het puntje van haar neus.
 2. 2. “Ga zitten,” zegt hij en gebaart naar de stoel naast de zijne. Hij schenkt iets te drinken voor haar in en daarna gaat hij naast haar zitten. “Ben je aan het werk?” vraagt ze. Paul schudt zijn hoofd. Vanmorgen wel, maar ik moet bekennen dat ik nu met iets anders bezig was.” Zenuwachtig kijkt hij Nora aan. Hij hoopt maar dat zijn plan gaat werken.
 3. 3. “Oh, zal ik anders weer gaan? Dan kun je verder…” “Nee joh! Ik laat het je wel zien, maar het is nog niet zeker hoor,” zegt hij snel. Hij opent het scherm, waar hij als laatste is geweest. Nora kijkt over zijn schouder mee, wat een tinteling in zijn buik veroorzaakt.
 4. 4. “Ben je trouwens nog naar de dokter geweest?” vraagt hij, om de spanning in hoofd te verdrijven. “Nee, het was al niet meer nodig. Ik voelde me na die nacht alweer een stuk beter.” Aan de klank in haar stem te horen, geloofde Paul haar niet. Ze verbergt iets voor hem.
 5. 5. De tijd om daar verder over te vragen, kreeg hij niet want de ogen van Nora lichten meteen op als ze de foto op het beeldscherm ziet. “Wat een mooi huis!” zegt ze. “Ja, dat vond ik ook toen ik het voor het eerst zag. Ik wilde misschien dit huis gaan verkopen, en wat groter gaan wonen, voor je weet wel… een toekomstige vrouw, kinderen…” Zenuwachtig bestudeert hij Nora’s gezicht.
 6. 6. Zo slim als ze is, begint het haar te dagen. “Je hebt groot gelijk, al vind ik dit huis ook geweldig. Maar ik snap je reden wel.” Paul knikt en klikt nog een paar foto’s aan om ook de binnenkant te laten zien. Telkens hoort hij naast zich een paar verrukte kreetjes. Gelukkig valt het huis, dat hij zelf ooit gemaakt heeft, in de smaak.
 7. 7. “Wat denk je? Zou je daar willen wonen?” vraagt Paul voorzichtig. Hij pakt glimlachend haar hand. “Wat? Nu?” vraagt ze verbaasd. Paul knikt. “Ik snap het als het te snel voor je gaat, maar wat mij betreft gaat deze liefde tussen ons nooit meer over. Ik voel gewoon dat wij bij elkaar horen!” Paul ziet de twijfel in haar ogen toeslaan.
 8. 8. “Nee, alleen het overvalt me een beetje. Ik woon nog maar pas in het appartement, heb net een nieuwe baan.” “Het ligt hier, in dezelfde stad. We kunnen er van het weekend langsrijden als je wilt? Dan kun je het met je eigen ogen zien. Ik kan zelfs de sleutel regelen om binnen te kijken…” zegt hij er met een ondeugende blik in zijn ogen. Nora gaat er op in.
 9. 9. “Vooruit dan maar, je hebt me om. Maar hoe duur is dat huis wel niet?” “Laat dat maar aan mij over. Ik heb een flink bedrag gespaard de afgelopen jaren en zelfs geïnvesteerd, dus maak je daar maar geen zorgen over.” Nora is niet helemaal overtuigd, maar geeft toch toe.
 10. 10. “Nou, dat is dan geregeld. Ik ga even naar de wc. Je kunt nog meer foto’s bekijken als je wilt. Je mag hier komen zitten. Dan ben ik zo terug.” Paul staat op en loopt naar de deur. Nora verwisselt van plaats.
 11. 11. Gretig drukt ze op de foto´s. Nora slikt. Het is wel een gigantisch huis, en hoe moet ze dat ooit gaan betalen? Het laatste beetje spaargeld is bestemd voor Daphne, zodat ze kan gaan studeren. Plus, Paul en zij kennen elkaar nog maar net.
 12. 12. Net als ze een foto aan wilt klikken om te vergroten, komt er ineens een melding in beeld dat Paul een mailtje heeft ontvangen. Per ongeluk klikt ze het aan. Net als ze het weer weg wilt klikken, ziet ze de naam van wie het afkomt. Michaelle.
 13. 13. Nora’s hart gaat tekeer. Een andere vrouw? Is er een andere vrouw in het spel? Zou ze het lezen? Misschien is het wel gewoon familie? Nora kan het niet. Ze kan niet in Paul’s privéleven gaan wroeten. Maar ze beseft ook dat ze heel weinig van hem af weet. Ze besluit om Paul eerst nog veel beter te leren kennen, voordat ze met hem gaat samenwonen.
 14. 14. Wanneer Paul terugkomt, is Nora helemaal verknocht aan het huis. Ze hoopt echt met harte dat Paul het gaat kopen, al vind ze dit kleine huisje ook wel wat hebben. “En, wat vind je er van?” vraagt Paul.
 15. 15. Nora kijkt op. “Ik vind het huis geweldig! Het is zo groot! En een gigantische tuin!” Nora vergeet bijna haar voornemen om Paul eerst goed te leren kennen. “Oh, je hebt trouwens een mailtje ontvangen van ene Michaelle. Ik heb het niet gelezen hoor,” zegt Nora er snel achteraan.
 16. 16. Paul voelt zijn hart in zijn keel tekeergaan. Hoe durft Michael hem zo maar een mailtje te sturen. Mails zijn altijd te achter halen, evenals telefoongesprekken. Het liefst sprak hij gewoon in levende lijve met hem af, om voorgoed met hem af te rekenen, maar dat zou niet gaan.
 17. 17. “Ok, dat kijk ik later wel.” Paul gaat niet in op de vragende blikken van Nora. Hij ziet aan haar dat ze dolgraag wil weten wie Michaelle is. Hij snapt haar ook wel, straks denkt ze nog dat hij een ander heeft. Hij moet haar verzekeren dat ze de enige is en blijft voor hem, dus pakt hij haar hand zodat ze op moet staan en kust haar.
 18. 18. Nora laat zich meteen in zijn armen vallen en laat zich gewillig door Paul kussen. Alle twijfels over die ene Michaelle verdwijnen naar de achtergrond en ze beseft dat dit zo hoort. Zij en Paul horen bij elkaar, dus neemt ze een besluit. “Ja, we kopen dit huis!” zegt ze met een felle zekerheid in haar stem, dat Paul moet lachen.
 19. 19. “Gelukkig, ik was al bang dat je nee zou zeggen, ook al zou ik dat meteen begrijpen! Ik zal zo vanmiddag meteen een bod doen.” Nora knikt. “Dan ga ik Daphne van school halen om het goede nieuws te vertellen. Dit is een perfecte gelegenheid om het nieuwe jaar in te luiden!” Paul lacht en stemt toe in een groot feest. Hij geeft haar nog een laatste kus en laat haar uit om vervolgens weer achter de laptop te kruipen.
 20. 20. Hij zal eerst die Michael een reactie terug sturen en zeggen dat hij hen met rust moet laten. Wraak is niet wat telt, maar de liefde. Ware liefde, denkt Paul en beseft dat hij de eerste keer in al die jaren dat hij leeft, voor het eerst echt verliefd is geworden op een vrouw. Hij moet er niet aan denken om Nora voorgoed kwijt te raken. Daarom moet hij iets verzinnen om Michael uit de weg te ruimen voordat hij zijn geluk gaat verstoren.

×