Symposium: de W van vWo

389 views

Published on

Symposium de W van VWO, 31 oktober 2013

Een dagoverzicht door Jurgen Marechal

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
389
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
16
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Symposium: de W van vWo

  1. 1. Symposium De W van VWO Een dagoverzicht door Jurgen Marechal 31 oktober 2013
  2. 2. Jeroen Geurts Hoogleraar Neurologie aan het Universitair Medisch Centrum van de Vrije Universiteit, voorzitter van De Jonge Akademie en directeur van Brein in Beeld, die wetenschappers wil stimuleren deel te nemen aan het maatschappelijke debat en die met 'Hersens op school’ een lesprogramma verzorgt.
  3. 3. Het WON-Raamwerk WON: Akademie WetenschapsOriëntatie Nederland De WON Akademie ontwikkelde een programma voor de wetenschappelijke vorming van VWO-leerlingen: www.wonakademie.nl Doel van de Won Akademie is leerlingen al tijdens hun VWO-opleiding middels ‘wetenschapsoriëntatie’ een gedegen, basale wetenschappelijke vorming te geven en dat vanaf de brugklas: Een voorbeeld (specifiek over WON, vanaf de 2,42).
  4. 4. Universiteit van Leiden Aansluitingsprogramma vwo-wo van de Universiteit Leiden voor alfa, béta en gamma door o.a. gastlessen in de klas en proefstuderen op de universiteit: ICLON (Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Nascholing)
  5. 5. Menukaart De W van VWO Er werden op het symposium vele verschillende mooie, inspirerende en, ook belangrijk, ‘gratis’ projecten gepresenteerd. Projecten die we hier niet allemaal kunnen noemen, maar die zeker wel de moeite waard zijn voor uw vak: Good Practices - Projectoverzicht symposium de W van VWO

×