Tunel EOIP sobre VPN PPTP amb Mikrotik
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Tunel EOIP sobre VPN PPTP amb Mikrotik

on

 • 694 views

 

Statistics

Views

Total Views
694
Views on SlideShare
692
Embed Views
2

Actions

Likes
1
Downloads
22
Comments
0

1 Embed 2

https://twitter.com 2

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

CC Attribution-ShareAlike LicenseCC Attribution-ShareAlike License

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Tunel EOIP sobre VPN PPTP amb Mikrotik Tunel EOIP sobre VPN PPTP amb Mikrotik Presentation Transcript

 • Tunel EOIP sobre VPN PPTP amb Mikrotik Aquest document ha estat creat per Jordi Clopés Esteban i està protegit per la llicencia Creative Commons by-sa 3.0 Twitter @jordiclopes jordiclopes@gmail.com
 • QUÈ ÉS EOIP? EOIP (Ethernet over IP) és un protocol propietari de Mikrotik que permet fer un tunel a capa 2 entre xarxes remotes. Això permetrà unir les dues xarxes remotes com si fos la mateixa xarxa, amb el mateix domini de broadcast.
 • ESQUEMA EOIP Partint d'una connexió VPN amb PPTP ja existent afegirem un tunel EOIP a aquesta connexió que circularà per dins de la VPN.
 • CONFIGURACIÓ EOIP Partim d'una connexió VPN ja creada. Les interfícies PPTP tenen les IPs 10.0.0.1 (en el servidor VPN) i 10.0.0.2 (en el client VPN) respectivament. Per crear la VPN amb PPTP segueix les instruccions del document "VPN per PPTP amb Mikrotik"
 • RESUM CONFIGURACIÓ EOIP 1. Primer crearem la nova interfície EOIP a cada extrem del tunel PPTP. 2. Farem un bridge entre la interfície EOIP i un port ether que connecta amb la LAN a cada extrem de la VPN. 3. Caldrà tenir les dues subxarxes remotes en el mateix rang d'IPs per tal que els hosts es vegin. 4. Per indentificar els extrems d'un túnel EOIP cal posar-lis el mateix identificador de túnel (Tunel ID)
 • CONFIGURACIÓ EXTREM A 1-Creem la interfície EOIP (Interfaces --> EOIP Tunnel): Indiquem la IP o el nom del servidor VPN remot dins la VPN. És la IP virtual que genera PPTP. Cal especificar un Tunel ID que serà el mateix en l'altre extrem EOIP.
 • CONFIGURACIÓ EXTREM A 2-Fem un Bridge entre la ether 2: Fem un Bridge entre la ether 2, que serà la interfície que connecta amb la nostra LAN A, i la nova interfície EOIP.
 • CONFIGURACIÓ EXTREM A Per crear el Bridge entre la interfície EOIP i ether2 cal anar al Menú del Winbox --> Bridge
 • CONFIGURACIÓ EXTREM B 1-Creem la interfície EOIP (Interfaces --> EOIP Tunnel): Indiquem la IP o el nom del servidor VPN remot dins la VPN. És la IP virtual que genera PPTP. Cal especificar un Tunel ID que serà el mateix en l'altre extrem EOIP.
 • CONFIGURACIÓ EXTREM B 2-Fem un Bridge entre la ether 2: Fem un Bridge entre la ether 2, que serà la interfície que connecta amb la nostra LAN B, i la nova interfície EOIP. El procés és idèntic al Bridge que hem fet en l'extrem A
 • COMPROVACIÓ Ara tenim les dues LANs remotes en el mateix rang d'IPS i podem fer ping d'un host de la LAN A a un host de la LAN B. Per comprovar que l'enllaç és un Bridge a capa 2 podem activar un servidor DHCP en la LAN A i un client DHCP en la LAN B. El client haurà de rebre la configuració de xarxa automàticament.