Your SlideShare is downloading. ×
Primera Feina Hardware
Primera Feina Hardware
Primera Feina Hardware
Primera Feina Hardware
Primera Feina Hardware
Primera Feina Hardware
Primera Feina Hardware
Primera Feina Hardware
Primera Feina Hardware
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Primera Feina Hardware

160

Published on

La meva primera feina sobre el tema del hardware.

La meva primera feina sobre el tema del hardware.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
160
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. HARDWARE En computació, terme anglès que fa referència a qualsevol component físic tecnològic, que treballa o interactua d'alguna manera amb l'ordinador. No només inclou elements interns com el disc dur, CD-ROM, disquetera, sinó que també fa referència al cablejat, circuits, gabinet, etc. I fins i tot fa referència a elements externs com la impresora, el ratolí, el teclat, el monitor i altres periferics.
 • 2. PROCESSADOR Un microprocessador és un circuit electrònic integrat que actua com unitat central de procés d'un ordinador, proporcionant el control de les operacions de calcul. Estan formats per componets extremadament petits formats en una única peça plana de poc gruix. El seu component principal són els semiconductors, principalment silici i germani. Poden arribar a tenir diverses desenes de milions transistors, a més d'altres components electrònics com díodes, resistències, condensadors...etc. La majoria dels processadors que utilitzen els PC's són d'Intel o AMD encara que existeixen altres com Via Technologies o Crusoe.
 • 3. DISC DUR Un disc dur és un disc magnètic en el cual pots emmagatzemar dades d'ordinador. El disc dur és la part del teu ordinador que conté la informació electrònica i on es dipositen tots els programes (software). És un dels components del maquinari més importants dins del teu PC. La seva capacitat es mesura en gigabytes (GB) i és major que la d'un discquet (disc flexible) Solen estar integrats a la placa base, encara que també hi ha discs durs externs que es conecten al PC mitjançant un connector USB.
 • 4. TARGETA DE SO La placa de só o targeta de só és un dispositiu de maquinari que serveix com a expansió de les possibilitats que ofereixen les computadores, permetent la sortida o entrada d'informació en forma d'audio. En l'actualitat és comuna adquirir un ordinador amb targeta de só incorporada a la placa mare de la mateixa. Aquest tipus de targetes sol posseir una qualitat considerablement pitjor que les targetes d'expansió PCI, com el cas de les famoses Sound Blaster de Creative Labs. També existeixen plaques de só que es conecten mitjançant ports firewire o USB.
 • 5. TARGETA DE VIDEO Una targeta de video o targeta gràfica és una targeta que presena un circuit imprès per transformar els senyals elèctrics procedents del microprocessador d'un ordinador en informació que pot ser representada per mitjà del monitor. Les targetes de video poden comptar amb processadors de suport per processar la informació de la forma més ràpida i eficient possible. També és possible que inclogin xips de memòria per emmagatzemar les imatges de manera temporal. La memòria de video es el component que emmagatzema la informació del que es visualitzarà a la pantalla. El dissipador és un dispositiu que permet baixar la temperatura que genera el processador gràfic durant el seu funcionament.
 • 6. PANTALLA En maquinari, un monitor és un perifèric de sortida que mostra la informació de forma gràfica d'un ordinador. Els monitors es conecten a l'ordinador a través d'una targeta gràfica. Un monitor es pot classificar, segons la tecnologia emprada per formar les imatges a: LCD, CRT, plasma o TFT. Mentre, segons l'estàndard, un monitor pot classificar-se en: Monitor numèric, MDA, CGA, EGA, analògic, VGA, SVGA, entre altres. Pel que fa als colors que fan servir els monitors poden ser monocromàtics o policromàtics.
 • 7. TECLAT Un teclat és un perifèric que consisteix en un sistema de tecles, com les d'una màquina d'escriure, que et permet introduir dades a un ordinador o dispositiu digital Quan es pressiona un caràcter, envia una entrada xifrada a l'ordinador, que llavors mostra el caràcter a la pantalla. Les tecles en els teclats d'ordinador es classifiquen normalment de la manera següent: -Tecles alfanumeriques: lletres i números -Tecles de puntuació: coma, punt, punt i coma, etc. -Tecles especials: tecles de funcions, tecles de control, tecles de fletxa, tecla de majúscules, etc.
 • 8. RATOLÍ És un perifèric que permet enviar ordres a la CPU mitjançant la pressió en les tecles que incorpora. En informàtica personal cobra una gran utilitat, ja que permet un ús molt senzill al poder actuar movent el cursor o el punter sobre el text i les icones en la pantalla, el que elimina la necessitat de conèixer ordres complexos en el teclat convencional. Esta constituit per un microprocessador i un sensor el posició, que desplaçat sobre un plà, transmet el seu recorregut a la pantalla i permet el maneig de funcions del programa.
 • 9. ROUTER Un encaminador o enrutador és un dispositiu de nivell 3 del Model OSI . Pren la informació del nivell de xarxa (adreça IP) per a prendre les decisions d'encaminament: escollir el camí o ruta més adequada per on reenviar les dades rebudes. La successió de decisions de diferents routers possibilita l'arribada de la informació des del seu origen fins al sistema informàtic de destí. Tot enrutador disposa d'una taula d'encaminament que informa dels camins que han de prendre els paquets en funció de certs paràmetres (origen, destí, congestió, seguretat...). Aquestes taules poden ser estàtiques (introduïdes manualment) o dinàmiques (RIP, BGP ...).

×