Refurbishment of a villa in Geneva.
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Refurbishment of a villa in Geneva.

on

  • 1,290 views

The Belgian architect Jonas Bensch designed a total makeover of the ground floor in a Villa in Geneva, Switzerland. By merging his love for Belgian Art Deco with his elemental design strategy, he ...

The Belgian architect Jonas Bensch designed a total makeover of the ground floor in a Villa in Geneva, Switzerland. By merging his love for Belgian Art Deco with his elemental design strategy, he transformed the eclectic situation into a balanced, light and ingenious atmosphere.

Statistics

Views

Total Views
1,290
Views on SlideShare
1,284
Embed Views
6

Actions

Likes
0
Downloads
3
Comments
0

2 Embeds 6

http://pinterest.com 5
http://www.linkedin.com 1

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Refurbishment of a villa in Geneva. Refurbishment of a villa in Geneva. Presentation Transcript

  • jonas@bensch.be +32 473 48 64 02
  • Project by Jonas Bensch.The refurbishment of a villa in Geneva, Switzerland.
  • De-sign.As an architect I do not pretend to achieve an overallpicture, but I can show what is achievable. Thinkingabout this picture is designing. In the expressiondesigning or „de-sign‟ or even „something to throwoff‟ lies the task of the architect:“what is the minimum what the architect shouldthrow off so that others can‟t reject it afterwards”This is the pivot of my elemental design strategy.
  • Coherence.The less I do the better the result will be.Demarking freedom and responsibilities amongclient and architect was my main task. I did so byinsisting on 3 elements: a cupboard, tablet and floor.They provide framework and canvas on which theclient can shape its eclecticism.Who am I to compel clients with a certain way of life.
  • Element 1 - Cupboard.The cupboard should be more cupboard.It creates space to stock and hide stuff. It filters thenoise out of the living room and increases thecontrast between living and dining room. Sheconsists of a rectangular steel plated grid and 48structured glass door panels.A minimalistic remoulding of Belgian Art Deco.
  • Element 2 - Tablet.Re-establishes calmness instead of restlessness.To achieve this, I reversed the classic order:fireplace > shelves on both sides > storage on topand below. Instead, I made one horizontal tablet thatinduces supplementary functions such as: posing atelevision, lamps, books …You can even light up your own wooden fire.
  • Element 3 - Floor.It littary bounds the former two elements together.
  • Existing situation.
  • Elemental design strategy.
  • Completion.
  • God is in the details.
  • Press.De Standaard: www.destandaard.beHet Nieuwsblad: www.nieuwsblad.be
  • jonas@bensch.be+32 473 48 64 02@jonasbensch