• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
Time & money presentation 3.0
 

Time & money presentation 3.0

on

  • 431 views

 

Statistics

Views

Total Views
431
Views on SlideShare
431
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
2
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Time & money presentation 3.0 Time & money presentation 3.0 Presentation Transcript

    • Hello, I put this slide show together because most like people I did not understand what the large sums of money, (Millions, Billions or Trillions) which are being talked about in the news really mean. I believe this includes a fair number of the 435 House members as well as the100 members of the Senate, total 535 who just can’t seem to work together. Please look in over, for the best effect, view it as a side show. Please post it and pass it on, that is if you think it would help others better understand the large sums of money, (Millions, Billions or Trillions) that we are all talking about. Thank you for your time and help with this item.
    • Time & Money
    • You have 1 Million Seconds (1,000,000) to complete a task. Question: How many hours, days or years would you have to get it done? Without doing any math, just take a guess. Answer: How close where you? 11.574 Days Let’s check the math. Surprised?
    • TIME Seconds Per Minute = 60 Minutes Per Hour = 60 Seconds Per Hour = 3,600 Hours Per Day = 24 Seconds Per Day = 86,400 1,000,000 Seconds 86,400 Seconds per Day = 11.574 Days X X :
    • You now have 1 Billion Seconds (1,000,000,000) to complete a task. Question: How many hours, days or years would you have to get it done? Without doing any math, just take a guess. Answer: How close where you? 11,574.07 Days = 31.71 Years A career : 365
    • You now have 1 Trillion Seconds (1,000,000,000,000) to complete a task. Question: How many hours, days or years would you have to get it done? Again, without doing any math, just take a guess. Answer: How close where you? 11,574,074.07 Days = 31,709.79 Years You would not live to complete the task. : 365
    • Money You have 1 Million Dollars ($1,000,000.00) Question: If you spent it at $1.00 per second, how many hours, days or years would it take to spend it all? Answer: 11.574 Days What a party! And for the next 353.426 days? How close where you?
    • Money You have 1 Billion Dollars ($1,000,000,000.00) Question: If you spent it at $1.00 per second, how many hours, days or years would it take to spend it all? Answer: 11,574.07 Days = 31.71 Years A career spending money. Looks like we seen this before. Remember? : 365
    • Money You have 1 Trillion Dollars ($1,000,000,000,000.00) Question: If you spent it at $1.00 per second, how many hours, days or years would it take to spend it all? Answer: 11,574,074.07 Days = 31,709.79 Years You would not live to spend it all. No one spends money a $1.00 per second! : 365
    • The government does! 24 Hours a Day, 7 Days a Week, 365 Days a Year! The government takes in and spends money! However, talking about earning or spending money at $1.00 per second is a bit odd. So lets look at it in terms most of us understand. By the hour. $1.00 per second = $3,600.00 per hour
    • TIME Seconds Per Minute = 60 Minutes Per Hour = 60 Seconds Per Hour = 3,600 Hours Per Day = 24 Seconds Per Day = 86,400 Days Per Year = 365 Seconds Per Year = 31,536,000 Seconds Per Hour = 3,600 Hours Per Year = 8,760 X X X :
    • Money You have 1 Million Dollars ($1,000,000.00) Question: If you spent it all by the hour, in one year, 24 Hours a Day, over the 365 Days, how much would you spend each hour? Answer: $114.15 Per Hr Surprised? Remember that’s based on 8,760 hours. How close where you?
    • Money You have 1 Billion Dollars ($1,000,000,000.00) Question: If you spent it all by the hour, in one year, 24 Hours a Day, over the 365 Days, how much would you spend each hour? Answer: $114,155.25 Per Hr That’s a big change. That’s based on 8,760 hours. How close where you?
    • Money You have 1 Trillion Dollars ($1,000,000,000,000.00) Question: If you spent it all by the hour, in one year, 24 Hours a Day, over the 365 Days, how much would you spend each hour? Answer: $114,155,251.14 Per Hr That’s over 114 Million per hour. That’s still based on 8,760 hours. How close where you?
    • 8,760 hours in a year is still somewhat of an odd number. 40 Hr per week x 52 weeks per year = 2,080 work hours per year So lets look at it from Dollars per hour based on a 40 hour work week.
    • Money You earn 1 Million Dollars a year. ($1,000,000.00) Question: If this is based on a 40 hour work week, how much are you paid per hour? Answer: $480.77 Per Hr Congratulations you may be a Doctor or a Lawyer Most of us tax payers don’t earn this per year.
    • Money You earn 1 Billion Dollars a year. ($1,000,000,000.00) Question: If this is based on a 40 hour work week, how much are you paid per hour? Answer: $480,769.23 Per Hr That’s a big jump. Some corporation earn this in a year. How close where you?
    • Money You earned 1 Trillion Dollars this year. ($1,000,000,000,000.00) Question: If this is based on a 40 hour work week, how much are you paid per hour? Answer: $480,769,230.77 Per Hr The government doesn’t earn this in a year. That’s over 480 Million per hour. But the government spends more than this a year.
    • Money The numbers on the last slide are just to incredible to identify with. Ok, that fair. So lets look at it as a loan to be repaid over 30 years. Many of us tax payers have a 30 loan on our homes. 12 months x 30 years = 360 payments
    • Money You have a 1 Million Dollar loan. ($1,000,000.00) Question: If you pay it monthly for 30 years, without interest, what would the payment be? Answer: $2,777.77 Per Month That’s not to high. Remember, no interest, with interest the payment would be higher.
    • Money You have a 1 Billion Dollar Loan. ($1,000,000,000.00) Question: If you pay it monthly for 30 years, without interest, what would the payment be? Answer: $2,777,777.78 Per Month That’s a big jump. Still that’s not so bad, for the government. Over 2.7 Million Per Month.
    • Money You have a 1 Trillion Dollar Loan. ($1,000,000,000,000.00) Question: If you pay it monthly for 30 years, without interest, what would the payment be? Answer: $2,777,777,777.78 Per Month Yes, that’s a B for Billion. That’s over 2.7 Billion Per Month! It’s a good thing the government makes the payment!
    • Hey wait! Where does the government get the money to make the payments? Money From the taxpayers. Over 2.7 Billion Per Month! No! We the taxpayers, on behalf of our government, owe over 14.5 Trillion, Remember, that’s without interest. That’s over 40.27 Billion Per Month, or 483.24 Billion Per Year, for the next 30 years.
    • Still not sure about the numbers, well lets take a look at it based on earnings over 45 years. Why 45 years? Well, lets say you start working at age 20, and you work to age 65, that’s 45 years. Time & Money Now lets say you average $25,000.00 per year How much would you earn over 45 years? Answer: $1,125,000.00
    • Congratulations you are a Millionaire! Time & Money Well, that’s before Taxes! $50,000.00 per year x 45 = $2,250,000.00 $75,000.00 x 45 = $3,375,000.00 $100,000.00 x 45 = $4,500,000.00 $150,000.00 x 45 = $6,750,000.00 $250,000.00 x 45 = $11,250,000.00 Remember, this is before Taxes!
    • Time & Money $500,000.00 x 45 = $22,500,000.00 $750,000.00 x 45 = $33,750,000.00 $1,000,000.00 x 45 = $45,000,000.00 $5,000,000.00 x 45 = $225,000,000.00 What! That can’t be true! $10,000,000.00 x 45 = $450,000,000.00 $22,000,000.00 x 45 = $990,000,000.00 After 45 years of earning 22 Million per year you still did not earn 1 Billion.
    • Time & Money If you earned $1,000,000.00 (1 Million) a year you would be earning more than most of the U. S. Taxpayers. However, It would take you 1,000 years to earn $1,000,000,000.00 (1 Billion) It would take you 1,000,000 (1 Million) years to earn $1,000,000,000,000.00 (1 Trillion) Hey, your numbers must be wrong!
    • Time & Money Well than, lets look at the numbers. 1,000,000,000 (1 Billion) 1,000,000,000,000 (1 Trillion) 1,000 x 1,000 = 1,000,000 (1 Million) 1,000 x 1Million = 1,000 x 1Billion = Remember, to spent 1 Trillion Dollars in one year, 24/7/365, the government is spending over 114 Million Dollars per hour, for each of the 8760 hours in a year!
    • Time & Money We the taxpayers, on behalf of our government, owe over 14.5 Trillion, For this year alone, our government will add about 1.5 Trillion to what we owe. That puts the total debt at about 16 Trillion we the taxpayers will owe on behalf of our government’s spending. Remember, that’s without interest.
    • Time & Money You can’t spend what you don’t have! But our government can and will. If we let them! Please call, text, or e-mail someone in our government, tell them to stop playing around. Tell them to find a solution on spending, taxes and our debt.
    • Time & Money Thank you for your time and your tax money to pay our bills. THE END Please feel free to check the numbers and the math. Please feel free to pass this along.