• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Treball Informàtica-Internet
 

Treball Informàtica-Internet

on

 • 905 views

Informàtica

Informàtica

Statistics

Views

Total Views
905
Views on SlideShare
892
Embed Views
13

Actions

Likes
0
Downloads
7
Comments
0

3 Embeds 13

http://elpectusexcavatum.blogspot.com 7
http://www.slideshare.net 5
http://elpectusexcavatum.blogspot.com.es 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Treball Informàtica-Internet Treball Informàtica-Internet Presentation Transcript

  • Internet
   Internet és una xarxa informàtica mundial, descentralitzada ,formada per la connexió directa entre ordinadors mitjançant un protocol especial de comunicació (IP,Internet protocol)
  • ÍNDEX
   Serveis d’Internet segons la seva funció………………..Pàgina 3
   Navegació……………………………………………….....Pàgina 4
   Comunicació……………………………………………….Pàgina 5
   Servidors de dades………………………………………..Pàgina 6-7
   Serveis multimèdia……………………………………......Pàgina 8
   Serveis comercials………………………………………..Pàgina 9
   Seguretat a Internet………………………………………Pàgina 10-11
   Mètodes de protecció………………………………………Pàgina 12-13
  • Serveis d’Internet segons la seva funció
  • navegació
   És l’acció d'utilitzar un navegador per a recórrer la WWW visitant . Les persones que són assidus navegants són anomenades cibernautes.
   • Tipus:
   WWW:És un sistema de documents d’hipertext que te informació i vincles a altres documents. Un servei dels més utilitzats.
   Viquipèdia:És una enciclopèdia online lliure basada en wiki, doncs qualsevol pot col·laborar en aquesta emprant només el navegador web
   Cercadors:És una pàgina d'Internet a la qual els usuaris poden consultar per a trobar informació sobre el tema que els interessa.
  • COMUNICACIÓ
   Procés a través del qual pot transitar el tràfic d'informació dels mitjans de comunicació ja existents
   • Tipus:
   Correu electrònic:Serveis que permeten enviar o rebre missatges utilitzant els diferents sistemes de comunicació electrònics
   Llistes de correu:Servei que s'usa per a discutir temes o difondre informació entre els usuaris associats a la llista de correu. Cada missatge que s'enviï, es distribuirà a la llista completa.
   Xats:Eina de comunicació síncrona, és a dir, a temps real. Utilitza el protocol IRC.
   Sistemes de gestió de continguts:Permet crear una estructura de suport per a la creació i administració de continguts, principalment en pàgines web, per part dels participants.
   Fòrums i blocs:Eines de comunicació asíncrona utilitzades per escriure articles, es permet la participació dels lectors.
  • SERVIDORS DE DADES
   Un servidor de dades és un programa que proveeix serveis de base de dades a altres programes o altres computadores, com és definit pel model client-servidor. També pot fer referència a aquelles computadores (servidors) dedicades a executar aquests programes, prestant el servei.
   • Tipus
   FTP:El FTP (protocol de transferència d'arxius) és un protocol de xarxa per a la transferència d'arxius entre els sistemes connectats a una xarxa TCP basat en l'arquitectura client-servidor.
   Allotjament Web:L'allotjament web és el servei que proveeix als usuaris d'Internet un sistema per a poder emmagatzemar informació, imatges, vídeo, o qualsevol contingut accessible via Web.
  • Xarxes P2P:Les xarxes d’igual a igual connecten nodes que actuen com a clients i servidors. D’aquesta manera, la informació està distribuïda entre milers de nodes i no centralitzada en un únic servidor
   Xarxes P2M: Les xarxes P2M, són aquelles que ens permeten emmagatzemar i compartir arxius en comptes de correu.
   Xarxes P2PTV: Xarxes de transmissió i difusió de continguts audiovisuals a través de la xarxa d'Internet usant el model dels sistemes P2P, on els nodes individuals es connecten a altres nodes per a rebre els streams de vídeo i àudio.
  • SERVEISMULTIMÈDIA
   Es parla de serveis multimèdia, quan l'usuari té un cert control sobre la presentació del contingut, com què desitja veure i quan desitja veure'l.
   • Tipus
   Veu sobre IP:És un conjunt de recursos que fan possible que el senyal de veu viatgi a través d’Internet.
   Televisió ràdio per Internet:Són els recursos que permeten rebre senyals de televisió i ràdio a través d’Internet.
   Càmeres Web:Petita càmera digital connectada a una computadora, la qual pot capturar imatges i transmetre-les a través d'Internet, ja sigui a una pàgina web o a una altra o altres computadores de forma privada.
   Jocs en línia:Són aquells jocs jugats via Internet independentment de la plataforma. Pot ser jocs multijugador, en els quals es juga amb altres persones o jocs de navegador que es descarreguen des de la web i s'executen en el navegador.
  • SERVEIS COMERCIALS
   Son els serveis que una o més persones poden obtenir per Internet, com ara direcció de projectes, l’ús comercial de les xarxes telemàtiques, projectes de marketing etc.
   • Tipus
   Comerç electrònic:El comerç electrònic, també conegut com e-commerce (electronic commerce), consisteix en la compra i venda de productes o de serveis a través de mitjans electrònics, tals com Internet i altres xarxes informàtiques.
   Banca electrònica:La banca en línia, e-banking o genèricament banca electrònica, és la banca a la qual es pot accedir mitjançant Internet. Poden ser entitats amb sucursals físiques o que només operen per Internet o per telèfon.
  • SEGURETAT A INTERNET
   Al món, cada vegada hi ha més gent a Internet, per tant és difícil mantenir una certa confidencialitat.
   Aprofitant-se d’això, cada vegada podem trobar més tipus d’estafes per Internet, entre les quals destaquen el “phishing” el “pharming” i el “spoofing”.
   Per això cal saber que són aquests tipus d’estafa.
   Phishing:El phishing és un terme informàtic que denomina un tipus de delicte enquadrat dintre de l'àmbit de les estafes cibernètiques, i que es comet mitjançant l'ús d'un tipus d'enginyeria social caracteritzat per intentar adquirir informació confidencial de forma fraudulenta.
  • Pharming:És l'explotació d'una vulnerabilitat en el programari dels servidors DNS (Domain Name System) o en el dels equips dels propis usuaris, que permet a un atacant redirigir un nom de domini (domain name) a una altre màquina distinta.
   Spoofing:En termes de seguretat de xarxes fa referència a l'ús de tècniques de suplantació d'identitat generalment amb usos maliciosos o d'investigació.
  • MÈTODES DE PROTECCIÓ
   La majoria de tècniques per evitar les amenaces es basen en contrasenyes i filtres, o xifrar els documents.
   • Diferents mètodes per protegir el nostre equip:
   L’encaminador o router:És el primer element que es troba a les cases abans d’arribar a l’ordinador. Té la NAT que serveix per filtrar accessos exteriors a adreces internes de la xarxa.
   Tallafoc o firewall: És un programa que bloqueja els accessos no desitjats i permet els accessos permesos als ports de comunicació.
  • Antivirus:Programa que cerca arxius amb patrons de codi maliciós pensat per dur a terme diferents accions.
   Cavall de Troia: Programa que permet l’accés a usuaris externs.
   Cuc: Programa que llegeix dades i les envia a un usuari extern.
   Virus: Programa que introdueix accions de funcionament incorrecte a l’equip.
   Programa antiespia o antispyware: Conjunt de programes pensats per recollir dades de com navaguem per enviar-les a una empresa
   Programa espia o spyware: Recull dades de la nostra navegació per enviar-les sense permís a una empresa
   Programari de publicitat o adware: Recull informació i va aparèixer publicitat sense que l’usuari se n’adoni.