Pinterest för marknadsföring i social media

 • 548 views
Uploaded on

Föreläsning om hur den social

Föreläsning om hur den social

More in: Business
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Be the first to comment
No Downloads

Views

Total Views
548
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1

Actions

Shares
Downloads
9
Comments
0
Likes
1

Embeds 0

No embeds

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  No notes for slide

Transcript

 • 1. People will forget. What you said and what you did.But they will never forget how you made them feel.
 • 2. Digital mediestrateg# Jag hjälper människor och organisationer att skapa och utveckla digitala mediekanaler# Jag erbjuder föreläsningar, workshop,och innehållsstrategier
 • 3. Vi litar på varandra Litar påLitar inte på Källa: Nielsen Rapport
 • 4. Bloggen fick oss att börja skriva, Pinterest fick oss att slut #Bloggen fick vem som helst att börja skriva och publicera texter. #Facebook gav alla en hemsida och gjorde dem till bloggare. #Twitter kortade ner våra texter till SMS-storlek 140 tecken #Pinterest och Instagram har fått oss att skippa text och bara använda bilder. Förstärks av mobilitet Källla: William J. Ward, social media professor at Syracuse University.
 • 5. 10 miljoner medlemmar i världen 80 % kvinnor *Källa: Google AdPlanner
 • 6. Shape Magazine (US)
 • 7. 1. Bygger varumärke – Registrera kontot under rätt företagsnamn eller personnamn – Bilder, länkar, taggar, ämnesord, kategorier = definierar ditt varumärke2. Driver trafik, mycket trafik – Besökarna tillbringar i snitt 15 min/dag på Pinterest – Koppla ditt Facebook- och Twitterkonto till Pinterest (klicka på FB & TW-knapparna, det är busenkelt). Då hittar dina Facebookvänner dig på Pinterest och dina Pinterestföljare dig på Facebook, Twitter och hemsidan/bloggen.
 • 8. 3. Visa upp ditt sortiment. Samma bild under ämne ochvarumärke – ÄMNE; Raw food – Varumärke; Holistic.4. Ge inspiration med olika teman – Årstider, användningsområden, målgrupper; unga/gamla/kvinnor/män/prisjägare/lyxsökare
 • 9. Marcus Tagesson, Babyshop (e-handel)– Vi själva publicerar bilder och videos på sådant som vi gillar och tyckerär roligt inom mode för baby och barn. Sen har vi möjliggjort för allavåra kunder att pinna enskilda produkter på vår sida.För att ta vara på våra riktiga ambassadörer, alltså de som genomför ettköp hos oss, så kan man också pinna alla produkter man köper när manhar slutfört köpet och kommit till tacksidan.Vi tycker att Pinterest fångar upp kärnan i det vi håller på med. Det ärpopulärt att visa och dela bilder på fina barn som har en skön klädstiloch då blir det naturligt för oss att gå i framkant och göra detlättillgängligt för våra kunder att dela med sig.Det har visat sig att det dels är ett bra sätt att driva intresse och trafikoch dels är det ett bra verktyg som träffar helt rätt i vår målgrupp. Vi fåri dagsläget dagligen trafik från Pinterest och vi ser att det hela tiden ökarså det är definitivt ett verktyg att titta närmare på om man inte har gjortdet redan.
 • 10. Martin Smeding, Interflora AB– För oss är Pinterest en ny kanal i vår digitala kanalmix. Vi har nyligenkommit igång i mindre skala där vi nyfiket följer utvecklingen med attständigt utveckla, testa, analysera och förbättra vår närvaro.För våra produkter så har vi skapat en funktion som ser till att varje nyprodukt som läggs till på Interflora.se automatiskt får rätt pin.Det är intressant för oss att även kunna erbjuda en direktlänk till ettanpassat erbjudande och vår e-handel på Interflora.se när användare påPinterest söker på bilder för inspiration, rekommendationer ochprodukter som relaterar till vår bransch. Just nu är det få som följer oss, men våra produktbilder har repinnatsflera gånger. Det är för tidigt för oss att dra slutsatser kring effekten menvi ser en trafikökning från Pinterest till Interflora.se.
 • 11. Monia Magnusson, Tampongshopen– TampongShopen har en fansida på Facebook,www.Facebook.com/TampongShopen, och där har vi alla våra boards såman kan gå in därifrån och kika.Det som pinnas delas också på Twitter, www.Twitter.com/TampongShopen,och det ska in PinIt-knappar på alla artiklar i butiken så det blir busenkeltför besökare att pinna till sina sidor.Nu är ju inte tamponger och mensskydd det första man pinnar men dethandlar om att kommunicera med kunder och framför allt att dela med sigav saker man tycker är bra. Om det så är kläder, knep och knåp, smaskigarecept, humor, heminredning eller trädgårdstips.Vi har fått lite trafik från det vi pinnat själva och några har varit inne ibutiken och pinnat våra bilder. Och det utan att vi hunnit få dit PinIt-knappar på alla artiklar än. Det visar att vi är på rätt spår så vi pinnar på.
 • 12. People will forget. What you said and what you did.But they will never forget how you made them feel.
 • 13. Jacqueline Kothbauer