IT Week - Drustvene mreze u poslovne svrhe

1,576 views
1,475 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,576
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
8
Actions
Shares
0
Downloads
25
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

IT Week - Drustvene mreze u poslovne svrhe

 1. 1. Društvene mreže uposlovne svrhe Jasna Kamatović www.jasnakamatovic.com twitter.com/JKamatovic
 2. 2. „Možete vi da se nebavite internetom ali seon već bavi vama“ Miloje Sekulić„Možeteznanja koja su Pratite vi da se nebavite internetom ali seaktuelna u 2012. a ne daon većznanja iz 1980“imate bavi vama“ Dragan Varagić
 3. 3. Mreža kao platforma već menjapercepciju vrednosti tehnologijadanašnjice od strane korisnika inedvosmisleno je postavlja u centarinovacija.„Mreža“ je u tolikoj merievoluirala da je prevazišla uloguinfrastrukture i već sada pružapersonalizovana iskustva kakvakorisnici očekuju.
 4. 4. „The Next 5000 Days of the Internet„ From the TED talks Kevin Kelly
 5. 5. „Svako od nas je jedinstveno, neponovljivo biće“
 6. 6. 81. faza slušanja (osluškivanja) na Web-u Ne raditi ništa! Društveni mediji – jer svi su na2. Praćenje pominjanja (objava) brenda netu!3. Idetifikacija rizika i mogućnosti4. Poboljšanje efikasnosti online kampanja5. Merenje zadovoljstva korisnika6. Odgovaranje na korisničke upite7. Poboljšanje razumevanja korisnika8. Biti proaktivan i predviđati potrebe korisnika!
 7. 7. Društvene mediji Društveni mediji• Najbrži rastući – jer svi su na netu!• F “Svaki pojedinac• T na internetu ima neki uticaj”• L• Y• Blog!
 8. 8. www.briansolis.com
 9. 9. Parametri na osnovu kojih seprocenjuje korisnik: Društveni medijiPRISUSTVO – jer svi su na netu!Da bi smo negde moglinešto da vidimo, čujemo,uradimo (…), treba dabudemo prisutni i da uopšteimamo svest o tome kolikoje važna naša prisustnost.
 10. 10. Parametri na osnovu kojih seprocenjuje korisnik: Društveni medijiIDENTITET – jer svi su na netu!Individualne karakteristike naosnovu kojih se određuje osoba.„Građenje digitalnogidentiteta se ne radi u parnedelja ili meseci“Pretražiti Google sa frazom “digitalni identitet”.
 11. 11. Parametri na osnovu kojih se Društveni medijiprocenjuje korisnik: – jer svi su na netu!KREDIBILITETKvalitet i obim poverenjaodnosno verovanja koji jekorisnik izgradio svojim onlineaktivnostima.
 12. 12. Parametri na osnovu kojih seprocenjuje korisnik: Društveni mediji – jer svi su na netu!AUTORITETKorisnik sa odličnim znanjemi iskustvom iz neke oblasti čijase mišljenja uzimaju kaorelevantna (ispravna).
 13. 13. Parametri na osnovu kojih seprocenjuje korisnik: Društveni mediji – jer svi su naUTICAJ netu!Dejstvo aktivnosti korisnika nadruge korisnike, njegova “moć”da (svesno ili nesvesno) ostvariefekat svojih aktivnosti nadruge, bez prisile ili bilo kakvevrste naređivanja.
 14. 14. IZGRADNJA POVERENJApojedinca (ili organizacije) Društveni medijidovodi do – jer svi su na netu!KREDIBILITETAa kredibilitet doUTICAJAStvara se mogućnost da se izazovumerljive akcije i predviđeni ishodi tihakcija na internetu.
 15. 15. BLOG blog BLOG Blog weblog Wblog BLOGDruštvene mreže u poslovne svrheJasna Kamatovićwww.jasnakamatovic.comtwitter.com/JKamatovic

×