2.5 a

399 views
355 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
399
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2.5 a

 1. 1. 10G Verbreij
 2. 2. ‘ Zo wat gaan jullie vandaag doen? Het is zaterdag dus jullie kunnen doen wat jullie willen.’ Vraagt Olivier aan het ontbijt. ‘Beetje lezen of zo, jij Leen?’ Antwoord Tim, Geïrriteerd kijkt Selene hem aan. ‘Ten eerste, ik heet Selene, niet Leen! Ten tweede, ik ga tv-kijken vandaag is er een soap op tv die ik niet kan missen!’
 3. 3. ‘ Best, Leen.’ Tim onderdrukt een grinnik als hij Selene boos naar hem ziet kijken en met opgeheven hoofd haar bord afwast. ‘Wat ga jij doen pap?’
 4. 4. ‘ Waarschijnlijk ga ik schilderen, en ik ga natuurlijk ook voor jullie broertje en zusje zorgen, hoewel ik niet veel kansen krijg.’ Olivier werpt een blik op Cristiaan die Kyle een flesje geeft en Leslie die Lara een liedje probeert te leren.
 5. 5. ‘ Wees maar blij met onze hulp jongen, als wij er niet waren geweest was je leven een stuk ingewikkelder geweest.’ Cristiaan aait Kyle door zijn haar. ‘Niet waar Kyle?’ Kyle begrijpt het niet maar knikt maar hevig, Olivier lacht.
 6. 6. ‘ Zullen we even wat woordjes oefenen jongen?’ Cristiaan gaat voor Kyle zitten. ‘Zeg mij maar na Kyle, opa, opa.’ ‘Is het niet de bedoeling dat hij eerst papa leert? Of mama? Dat staat altijd in boekjes!’ Roept Tim. ‘Tim, niet alles wat in boekjes staat moet je precies hetzelfde doen hoor.’ Zegt Olivier. ‘Pff, nee gelukkig niet. Dan zou ik nu net zo’n nerd als jou en Nikah zijn.’ Selene steekt haar tong naar Tim uit en loopt naar de woonkamer.
 7. 7. Na een tijdje kan Tim al heel goed praten, Cristiaan besluit nog even een beetje te oefenen met lopen en doet daarna Kyle in bed voor zijn middagsslaapje.
 8. 8. Boven zit Tim te lezen in een van de boeken in de boekenkast op zijn en Selene’s kamer. Lezen vindt hij leuk, hij is toch niet meteen een nerd als hij dat leuk vind?
 9. 9. De volgende ochtend is Selene de planten aan het verzorgen bij de trouwboog, een rotwerkje, maar ze moet iets doen om ervoor te zorgen dat haar ouders haar plan goed vinden.
 10. 10. ‘ Zo mam, de bruidboog staat er mooi bij hé?’ Selene glimlacht lief, Jamie trekt haar wenkbrauwen naar Olivier op. ‘Oké wat wil je?’ Zucht Jamie. ‘Nou ja, eigenlijk.. Zou het niet beter zijn als ik en Tim een eigen kamer zouden hebben? Want we hebben vier badkamers, er kan toch wel eentje omgebouwd worden?’ Jamie schudt haar hoofd, ‘Ik weet het niet hoor.’
 11. 11. ‘ Ik vind het een goed idee, ik heb er zelf ook al vaak over nagedacht. Ik weet niet wat ons bezielde toen we vier badkamers lieten bouwen!’ Enthousiast begint Leslie al te vertellen hoe ze het zou doen. ‘Ik en je vader kunnen best een badkamer met jullie delen, Jamie.’
 12. 12. ‘ Ik weet het niet hoor, jullie kamer is net nieuw. En zo lang geleden was de laatste verbouwing nou ook niet? Is het niet een beetje overhaast?’ Twijfelend kijkt Jamie haar moeder aan. ‘Wat vind jij schat?’
 13. 13. ‘ Ehm, ik vind het wel.. Oh nee we moeten er natuurlijk nog over nadenken!’ Jamie kijkt naar Cristiaan. ‘Jij vindt het vast goed, niet pap?’ Cristiaan knikt.
 14. 14. ‘ Het is toch opa en oma’s huis, zij mogen toch beslissen wat er mee gebeurt?’ Het is niet een vraag die Tim stelt het is een conclusie. ‘Ja dat is waar maar opa en oma zijn niet de enigen die hier wonen. Maar ik zal erover na denken..’
 15. 15. De rest van de dag verloopt als een normale luie zondag, Olivier leert Lara lopen en Cristiaan gaat met Kyle’s vaardigheden aan de slag.
 16. 16. s’ Avonds belt Leslie de Chinees en bestelt eten voor iedereen, enthousiast rennen Selene en Tim naar een stoel. Leslie zet voor iedereen een bakje neer en Tim begint met de stokjes slierten uit zijn bakje te halen.
 17. 17. Twijfelend staart Selene naar de twee stokjes. ‘Kan ik ook gewoon bestek krijgen?’ Vraagt ze beschaamd. ‘Ik denk niet dat ik met stokjes wat in mijn mond ga krijgen..’
 18. 18. ‘ Het is niet zo moeilijk hoor lieverd.’ Olivier heeft zijn zin net afgemaakt als alles tussen zijn stokjes weer in zijn bakje valt. ‘Ik pak bestek.’ Lacht hij.
 19. 19. ‘ Mam heb je er nou over nagedacht?’ Vraagt Selene zeurderig, Jamie maakt een hopeloos gebaar. ‘Ik weet het nog steeds niet hoor, maar als jullie het zo graag willen..’ Ze zucht, Selene juicht.
 20. 20. De volgende ochtend staan de carpool van Jamie en de schoolbus al weer vroeg voor de deur. Lachend rennen de twee kinderen naar de bus, hoe sneller ze weg zijn, hoe sneller hun kamer wordt verbouwd!
 21. 21. Leslie belt al snel een klusjesbedrijf. ‘Dus u kunt zo al komen? Geweldig!’ Blij legt ze de hoorn weer neer en maakt alles klaar.
 22. 22. En het resultaat mag er zijn! Een kleine maar mooie kamer voor Tim, in het thema strand.
 23. 23. En een grote meisjesachtige kamer voor Selene, precies zoals ze beide wouden.
 24. 24. .
 25. 25. Verbaasd slaat Selene een hand voor haar mond als ze haar kamer ziet. ‘Oh mijn god, zo cool!’ Gilt ze, enthousiast springt ze op en neer. ‘Een keybord!’ Blij rent Selene naar het roze apparaat.
 26. 26. Overenthousiast begint Selene aan alle knoppen aan het apparaat te draaien, een vreselijk kerstmelodietje klinkt uit het apparaat. Lachend begint Selene mee te spelen, het klinkt nog slechter dan het melodietje zelf.
 27. 27. Leslie komt met een grote glimlach de kamer binnen. ‘Volgens mij vind jij je nieuwe kamer wel leuk.’ Geconcentreerd knikt Selene en verplaatst haar aandacht weer naar het keyboard.
 28. 28. Als het melodietje afgelopen is springt Selene op en omhelst haar oma. ‘Het is echt perfect! Nog beter dan ik in gedachte had!’ Roept ze. ‘Dat is mooi, we gaan trouwens eten. Ik ga even naar je broertje.’ Zegt Leslie terwijl ze weer wegloopt.
 29. 29. Nadat ook Tim is ingelicht over het eten en enthousiast zijn oma heeft bedankt voor zijn kamer zit iedereen aan hun bord spaghetti.
 30. 30. ‘ Vanavond groeien Lara en Kyle toch op?’ Vraagt Selene, Olivier knikt. ‘Ja vanavond worden ze alweer kinderen..’ Zucht hij, Tim grinnikt. ‘Gaan we sentimenteel doen?’ ‘Gaan we moeilijke woorden gebruiken?’ Selene kijkt Tim niet begrijpend aan.
 31. 31. ‘ Sentimenteel betekend iets als emotioneel.’ Legt Olivier uit, Selene haalt haar schouders op. ‘Maakt mij wat uit.’ Mompelt ze.
 32. 32. Even later is het tijd voor de tweeling om op te groeien, enthousiast moedigt iedereen ze aan. Lara springt als eerste de lucht in en Kyle volgt.
 33. 33. Als twee leuke kinderen komen ze neer, hun ouders geven hun een knuffel en de twee oudste kinderen kijken blij naar de twee nieuwe speelkameraden.

×