10G Verbreij 1.4

457 views
415 views

Published on

:'D

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
457
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
13
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10G Verbreij 1.4

 1. 2. Het is midden in de nacht en het is bijna helemaal stil in huize Verbreij. De enige geluiden die je hoort zijn het tikken van de klok en het druppelen van water in de wasbak. Af en toe hoor je een zacht geluidje uit het kamertje van het jongste familielid maar dat stopt al snel weer als ze ontdekt dat haar ouders haar echt niet komen halen.
 2. 3. Terwijl haar ouders nog steeds diep in slaap zijn blijkt Jamie het niet erg te vinden om steeds harder te gaan roepen, elke keer met een kleine pauze ertussen.
 3. 4. En haar geschreeuw werkt want na een komt een nog halfslapende Cristiaan Jamie uit haar wiegje halen. “Zo kleine draak, dacht je laat ik papa even wakker maken?” Cristiaan tilt Jamie uit haar wiegje en gooit haar in de lucht. “Pawpa! Stwop!” Lacht het meisje terwijl haar vader met haar speelt.
 4. 5. Na een tijdje vindt Cristiaan dat er wel weer genoeg gespeeld is en zet hij Jamie op het potje. “Goed zo lieverd! Vanmiddag nog een keertje en dan denk ik dat je het helemaal door hebt!” Zegt Cristiaan enthousiast als het meisje weer rustig van het potje afglijdt.
 5. 6. Als Jamie klaar is met haar plasje brengt Cristiaan haar naar haar speeltje. Al snel is Jamie helemaal verdiept in de geluidjes die ze uit de kleurrijke stukjes metaal kan krijgen.
 6. 7. Cristiaan besluit Leslie rustig te laten slapen en verkoopt het schilderij dat hij net afheeft gemaakt. Hij krijgt er een enorme som geld voor en hij is natuurlijk superblij!
 7. 8. Intussen is Jamie toch wel moe geworden en kruipt ze op het matrasje dat haar ouders neer hebben gelegd in plaats van het wiegje zodat ze als er nog eens zo een oppas komt zelf kan gaan slapen.
 8. 9. Wanneer Leslie ook wakker is besluit ze wat schoon te maken terwijl Cristiaan aan een nieuw schilderij begint.
 9. 10. Eenmaal klaar met schoonmaken besloot ze een lekkere vruchtencake te maken voor haar en Cristiaan. Terwijl ze dit doet denkt ze na over de laatste keer dat zij en Cristiaan eens hun liefde hadden laten zien, dat was wel een tijdje geleden. Leslie wordt uit haar gedachtes gerukt door het piepje van de oven, voorzichtig haalt ze de hete cake uit de oven. “Lieverd, het eten is klaar!” Zegt ze net hard genoeg om Cristiaan het te laten horen maar Jamie niet wakker te maken.
 10. 11. Cristiaan geniet van de heerlijke cake totdat de claxon van zijn carpool klinkt. Met een stuk cake nog in zijn hand rent hij snel naar de carpool. Leslie grinnikt zachtjes als hij zijn stuk cake per ongeluk op de autostoel laat vallen en de chauffeur hem boos aankijkt.
 11. 13. Als ze na een lange dag de carpool van Cristiaan hoort aankomen besluit ze haar plannetje waar ze al de hele dag naar uitkeek uit te voeren. Cristiaan kijkt verbaast als hij Leslie op het bed ziet liggen wanneer hij de slaapkamer binnenkomt, een grijns komt op zijn gezicht te voorschijn en zonder wat te zeggen gaat hij naast haar liggen en geeft hij Leslie een kus. “Bedankt voor het schilderij, het is prachtig.” Fluistert Leslie nog snel maar als Cristiaan wat terug wil zeggen kust ze hem weer.
 12. 14. Na deze kus volgen er van beide kanten nog een heleboel en het blijft al snel niet meer bij kussen alleen…
 13. 15. En de kleine Jamie? Die is fijn met haar blokken aan het spelen en roept vrolijk als ze haar ouders hoort lachen: “Pawpa, mawme blij!”
 14. 16. Maar als Jamie na een tijdje moe wordt besluit ze maar weer te gaan slapen net zoals haar ouders inmiddels aan het doen zijn.
 15. 17. De volgende ochtend wordt Cristiaan wakker door zachte klanken die hij meteen herkent, Jamie is weer wakker en aan het spelen op haar xylofoon.
 16. 18. Als hij de woonkamer inkomt merkt hij ook al dat Jamie haar luier ook vol is. Hij pakt Jamie op en verschoont de luier voor het eerst sinds Jamie’s peutertijd. “Volgende keer moet je papa maar wakker maken.” Mompelt hij. “Pawpa slape! Mawme slape! Jamie wakkar! Jamie views!” Roept Jamie vrolijk en Cristiaan krijgt een glimlach op zijn gezicht.
 17. 19. Vrolijk loopt Cristiaan de woonkamer weer in, daar zit Leslie aan haar tweede bord salade. “Gaat het wel goed met je schat?” Vraagt Cristiaan bezorgt. “Het… Het gaat prima.” Zegt Leslie met een trillerig stemmetje, Cristiaan merkt dat ze liegt maar besluit er niet op in te gaan, hij heeft geen zin in ruzie.
 18. 20. Rustig loopt Leslie naar de badkamer, maar als Cristiaan haar niet meer ziet trekt ze een sprintje. In de badkamer grijpt ze pijnlijk naar haar buik en hangt ze meteen boven de WC.
 19. 21. Ze maakt snel de toilet schoon en hoopt dat Cristiaan het niet merkt want ze wil hem niet bezorgd maken, ook al is ze dat zelf wel.
 20. 22. Wanneer ze terugkomt ziet ze Jamie op het matrasje klimmen, even kijkt ze naar het kleine meisje. “Mawme houwen van Jawmie?” Vraagt het meisje met een zielig gezichtje. “Ja natuurlijk hou ik van jouw Jamie!” Het gezichtje van de peuter klaart meteen helemaal op. “Maar nu slapen als een grote meid!”
 21. 23. Als ze dit heeft gezegd en het meisje rustig in slaap is gevallen pakt ze een zak chips. Na een paar minuten is deze al leeg.
 22. 24. Maar al snel rent Leslie weer naar de toilet om alle chips eruit te gooien. Cristiaan kijkt bezorgd naar zijn vrouw, ze zal toch niet ziek zijn?
 23. 25. Cristiaan legt zijn schildersspullen neer en loopt de badkamer in waar Leslie druk bezig is om de WC weer schoon te krijgen. “Schat wat is er? Ben je ziek? Heb je hoofdpijn?” Vraagt Cristiaan met een kleine zucht. “Er is niks…” Liegt Leslie weer met een trillerige stem. “Leslie, je kan me niet voor de gek houden. Daar ken ik je te goed voor.”
 24. 26. Zuchtend loopt Leslie achter Cristiaan aan naar de bank. “Ik weet niet wat er is…”
 25. 27. Opeens krijgt Leslie een idee wat er kan zijn. “Wat… Wat nou als ik weer zwanger ben?” Zegt ze zachtjes. Bedenkelijk staart Cristiaan voor zich uit. “Dat zal kunnen, maar waarom ben je nu dan zo ziek? Bij Jamie had je niks alleen wat meer honger.” “Ik weet het niet, ik weet het niet. Het enige dat ik weet is dat ik bang ben Cristiaan.”
 26. 28. Opeens schiet Cristiaan uit zijn trans. “Bang?” Vraagt hij verbaasd, hij snapt het niet, als ze overvallen zou zijn net als hij zou hij het niet zo raar vinden, maar bang? “Het is gewoon zo raar, opeens al dat gedoe terwijl het bij Jamie juist zo goed ging.” Zegt Leslie met tranen in haar ogen. “Het komt allemaal goed lieverd, wees maar niet bang.” Fluistert Cristiaan in haar oor, zachtjes druk hij een kus op haar haren.
 27. 29. Opeens krijgt Leslie weer een misselijk gevoel en rent ze naar de badkamer, tegelijk begin Jamie te huilen. “Honwger!” Krijst Jamie door het huis. Cristiaan geeft Jamie een flesje en besluit Leslie even met rust te laten.
 28. 30. Ondertussen is een uitgeputte en bange Leslie de toilet weer schoon aan het maken. Ze hoopt dat het snel over is met het overgeven zodat ze weer een normaal gesprek kan voeren zonder tussendoor elke keer naar de toilet te rennen.
 29. 31. Cristiaan zet Jamie ook even op het potje en dit keer met succes, Jamie is zindelijk! Met een glimlach van oor tot oor haalt hij Jamie weer van het potje. “Geweldig meisje!” Zegt hij vrolijk.
 30. 32. Niet veel later komt Leslie binnen om te zeggen dat ze gaat slapen, ze is doodmoe.
 31. 33. Cristiaan laat Jamie bij de blokken om ook zelf te gaan slapen en dat vindt Jamie helemaal niet erg…
 32. 34. Ze merkt ook niet dat haar vader schrikt als Leslie niet in het bed ligt maar een klein briefje: ‘ Sorry schat ik ben doodmoe maar ik moest van mijn baas naar mijn werk, ik hou van je! Kus Leslie” “Idioot! Die baas is gewoon een idioot!” Schreeuwt Cristiaan. Hij is doodsbang dat er iets op Leslie’s werk zal gebeuren maar besluit wel zelf te gaan slapen.
 33. 35. En ook Jamie gaat na een tijdje op haar matrasje liggen… Ik hou van die download <3
 34. 36. Als Cristiaan weer wakker wordt maakt hij een boterhammetje met ham, zijn maag knort.
 35. 37. Wanneer hij de carpool van Leslie hoort loopt hij naar buiten, tot zijn grote schrik ligt Leslie te slapen op de stoep.
 36. 38. Hij tilt haar naar het bed en controleert nog even of ze niks heeft, daarna laat hij Leslie rustig slapen.
 37. 39. Hij besluit te gaan schilderen en zo staat hij die nacht de hele tijd rustig te schilderen.
 38. 40. Erg vroeg in de ochtend wordt Leslie wakker, ze kan niet meer slapen. Ze is doodmoe maar de baby in haar buik gunt haar geen seconde rust, hij of zij blijft maar schoppen.
 39. 41. Rustig waggelt Leslie naar de spiegel en glimlacht, ze trekt zo´n moeilijk gezicht dat het hilarisch zo zijn als ze niet echt doodmoe zou zijn. Opeens schiet haar iets te binnen, morgenavond gaat Jamie opgroeien en ze moet nog leren lopen! Gelukkig kan ze al praten en op het potje anders zou ze dat ook nog moeten doen.
 40. 42. Als ze de pyjama uit heeft gedaan en even heeft gedoucht besluit ze gewoon in haar ondergoed te gaan schaken.
 41. 43. Maar al snel verveeld ze zich en gaat ze iets te eten maken.
 42. 44. De dag vliegt zo voorbij en al snel liggen Cristiaan en Leslie samen op het bed. “Weet je…” Zegt Leslie zachtjes. “Nee?” Antwoord Cristiaan. “Dat ik een dikke buik heb betekent niet dat we niet meer plezier kunnen hebben.” Dat laat Cristiaan zich niet twee keer zeggen en even later zijn ze ‘plezier aan het maken’.
 43. 45. En die arme Jamie maar met haar blokken spelen XD.
 44. 46. Maar gelukkig gaat Jamie ook snel naar bed.
 45. 47. De volgende ochtend vroeg is Cristiaan al druk in de weer om alles klaar te maken voor Jamie´s verjaardag. Hij wil zijn vrouw laten uitrusten en valt haar daarom ook nergens mee lastig en laat haar rustig slapen.
 46. 48. Maar Leslie is eigenwijs en zorgt ervoor dat ook zij wat kan doen en wordt ook vroeg wakker. Snel kleed ze zich om en loopt naar Jamie die ook net wakker is. “Weet je wie vandaag jarig is?” Roept Leslie enthousiast. “Ik! Ikke!” Roept Jamie vrolijk. “Maar je moet eerst kunnen lopen voordat je groter mag worden…”
 47. 49. Cristiaan maakt ondertussen eten wat ze als Leslie klaar is met Jamie samen opeten.
 48. 50. Na een lekker ontbijt maken ze zich allebei schoon en daarna duikt Leslie meteen weer in bed, Cristiaan bleef namelijk maar aandringen.
 49. 51. Cristiaan gaat nog even schilderen totdat hij besluit naar de winkels te gaan om een cadeautje voor Jamie te halen.
 50. 52. In de winkel vindt hij na een tijdje iets leuks. Als hij naar de kassa loopt ziet hij iemand van zijn basisschooltijd, een kort gesprek volgt totdat de rij achter hem toch wel erg lang begint te worden.
 51. 53. Thuis maakt hij Leslie wakker en ook Jamie. Dit keer is de eer aan Cristiaan om Jamie te laten opgroeien, volgende keer zal ze het zelf doen… Met tranen in zijn ogen blaast hij samen met Jamie de kaarsjes uit, dan zet hij haar op de grond en moet ze het helemaal zelf doen.
 52. 54. “ Mama, Papa! Ik ben groot! Ik ben supergroot!” Roept Jamie als ze opgegroeid is. “Ja schat je bent inderdaad heel groot.” Zegt Leslie. “Mama, mag ik nog iets vragen?” Vraagt Jamie op haar liefste toontje. “Waarom heb je zo’n dikke buik?” Leslie lacht: “Natuurlijk mag je dat vragen schat! Ik heb zo’n dikke buik omdat er een kindje in zit!” “Dat is cool zeg!” Roept Jamie.
 53. 55. Nadat ze nog even heeft bewonderd hoe groot ze wel is pakt ze een stuk taart. “Dit is echt een lekkere taart!” “Het is ook je eerste stuk taart.” Lacht Leslie. “Wil je ook nog je cadeautjes zien of wil je alleen maar taart eten?” Zegt Cristiaan. “Je cadeautjes zijn in je kamer.”
 54. 56. Snel rent Jamie naar haar kamer en ziet hoe mooi die is gemaakt door haar vader. Ze trekt de nieuwe kleren aan en pakt meteen de microfoon. “Dit is een lied voor mijn vader en moeder omdat ze superlief zijn!” Roept ze in de microfoon. I just want you close Where you can stay forever You can be sure That it will only get better You and me together Through the days and nights I dont worry cause Everything's gonna be alright People keep talking They can say what they like But all I know is everything's gonna be alright No one no one no one Can get in the way of what I'm feeling No one no one no one Can get in the way of what I feel for you You you Can get in the way of what I feel for you When the rain is pouring down And my heart is hurting You will always be around This I know for certain You and me together Through the days and nights I dont worry cause Everything's gonna be alright People keep talking They can say what they like But all I know is everything's gonna be alright No one no one no one Can get in the way of what I'm feeling for youúúúúú
 55. 57. Om 9 uur vindt Cristiaan het genoeg geweest en moet Jamie naar bed. Ze gaat nog even naar de toilet.
 56. 58. En daarna gaat ze braaf naar bed, ze mocht maar boffen met zulke lieve ouders heeft.
 57. 59. In de badkamer is er een gesprek dat erg op Jamie’s gedachten lijkt maar dan over Jamie. “We boffen maar met zo’n lieve dochter!” Zegt Cristiaan, daar is Leslie het helemaal mee eens.
 58. 60. Na een tijdje gaan ook Leslie en Cristiaan naar bed.
 59. 61. s’ Ochtends wordt Jamie als eerste wakker en besluit ze te gaan schilderen, ze wil later net zo goed als haar vader worden.
 60. 62. Cristiaan maakt een lekker ontbijt voor de hele familie.
 61. 63. Ook al is het ontbijt nog zo lekker Jamie moet toch op tijd naar de schoolbus. En Cristiaan moet eigenlijk ook naar zijn werk…
 62. 64. Zenuwachtig stapt Jamie in de bus. “H… Hallo.” Zegt ze tegen de vrouw met blonde haren. “Kom maar zitten!” Zegt deze.
 63. 65. Ook Cristiaan stapt in zijn carpool, Jamie heeft al een aardig meisje ontmoet en zegt vol trots: “Dat is mijn vader!” Het meisje naast Jamie zegt onder de indruk: “Wow jouw vader heeft een chauffeur!” “Ja!” Zegt Jamie. “En die chauffeur haalt hem iedere dag!”
 64. 66. Leslie zit binnen een boek te lezen, ze wil graag als ze weer aan het werk kan een promotie. En zo zit ze een beetje te lezen totdat ze naar bed gaat.
 65. 67. Intussen is ook Jamie terug van school, ze heeft een briefje bij haar dat ze maar snel wegstopt. Straks staat er iets ergs in!
 66. 69. Vrolijk vliegt Jamie haar vader om de hals. “Papa het was superleuk! Ik heb heeééél veel vriendinnetjes!” Roept ze. “Goed dat het zo leuk was.” Lacht Cristiaan.
 67. 70. Dan loopt Jamie naar binnen om alles over haar dag op school tot in de kleinste details aan haar knuffelbeer te vertellen. “En toen ging ik weer naast haar zitten in de bus en bracht de bus ons naar huis!” Besluit Jamie haar verhaal.
 68. 71. Als de knuffelbeer niet antwoord geeft ze hem nog een kusje en loopt dan naar de woonkamer. “Papa? Wil je me helpen met mijn huiswerk?” Vraagt ze aan haar vader. “Natuurlijk schat!” Zegt Cristiaan.
 69. 72. Haar huiswerk is al weer snel klaar en Cristiaan zegt tegen Jamie dat ze even moet douchen omdat het al erg laat is en ze zo naar bed moet. Jamie huppelt vrolijk naar de douche.
 70. 73. Jamie probeert nog een beetje tijd te rekken maar al snel gaan haar ogen dicht.
 71. 74. Cristiaan pakt er een boek bij voor zijn laatste promotiepunt en zit ondertussen erg te stressen. “Wat nou als ik er niet ben als de baby komt?” Zegt hij in paniek. “Maak je maar geen zorgen,” Stelt Leslie hem gerust, “bij Jamie ging het goed dus het zal nu ook wel goed gaan. Met of zonder jouw, lieverd…”
 72. 75. Gerustgesteld door zijn vrouw stapt Cristiaan later in zijn carpool, maar nog steeds met een beetje stress.
 73. 76. En vervelend genoeg voor Cristiaan bevalt Leslie die avond als hij weg is. Ze schreeuwt van de pijn en, ook al zei ze dat ze het niet erg vond, kan ze het niet laten om te schreeuwen: “Waar ben je in hemelsnaam als je nodig bent, Cristiaan!”
 74. 77. Jamie wordt wakker door het geschreeuw van haar moeder. “Mama, wat is er aan de hand?” Vraagt ze zachtjes. “OGEN DICHT! NIET KIJKEN!” Schreeuwt Leslie hard, Jamie doet wat haar moeder zegt en doet haar ogen dicht. Jamie vindt het vreselijk om te moeten horen dat haar moeder pijn heeft maar niet te mogen helpen.
 75. 78. Maar als haar moeder eindelijk zegt dat ze weer mag kijken is ze niet boos meer maar heel erg blij. “Wow! Waar komt die baby vandaan?” Zegt ze nieuwsgierig. “Uit mijn buik.” Lacht Leslie terwijl ze naar de kleine baby in haar armen kijkt. “Is het een meisje of een jongen mam?” Jamie kijkt met grote ogen naar haar moeders buik. “Een jongen… Hij heet Aidan, Aidan Verbreij.” Zegt Leslie.
 76. 79. Na een tijdje haar kleine wondertje te hebben bewonderd legt ze hem in zijn wiegje. Jamie staat erbij en vuurt voordurend allemaal vragen op haar moeder af. “Waarom is hij zo klein? Waarom praat hij niet? Waar is papa? Waarom leg je hem in een kooi?” Ratelt ze. Leslie moet lachen en antwoord dan, “Hij is een baby en die zijn klein en praten niet. Papa is op zijn werk en dit is geen kooi maar een wiegje, daar slaapt Aidan in.”
 77. 80. Jamie kijkt haar moeder aan. “Mam wat moet ik nu doen?” Vraagt ze. “Slapen dan maar weer hé?” Antwoord Leslie. “Maar ik ben niet moe! Ik wil samen met jouw een spel spelen!” Roept ze. Leslie knikt en loopt naar de playstation en doet het spel erin. Even later zitten ze als een gek op de knopjes te drukken.
 78. 81. Ondertussen laat Aidan weten dat hij het niet helemaal eens is dat zijn moeder niet meteen naar hem toe rent als hij een vieze luier heeft en begint hard te huilen. Leslie gaat snel naar hem toe en verwisselt zijn luier.
 79. 83. Leslie legt Aidan weer in zijn wiegje en geeft hem een kus. Ze loopt ook nog even naar de woonkamer om Jamie naar bed te brengen.
 80. 84. Tevreden stapt ze even later in bed, eindelijk was haar tweede kindje geboren. Wat gaf dat een geweldig gevoel, even spookte de gedachte door haar hoofd van een derde kind maar deze liet ze maar achterwege – voor nu.
 81. 85. Cristiaan gaat nog even onder de douche met een fantastisch humeur, een promotie, twee lieve kinderen en een schat van een vrouw. Wat heeft hij een fantastisch leven!
 82. 86. De volgende ochtend is Leslie als eerste wakker, tenminste dat denkt ze. Ze is vandaag in een tophumeur en ze merkt dat deze bevalling wel iets makkelijker was gegaan dan die van Jamie hoewel de zwangerschap moeizamer was geweest.
 83. 87. Ook Jamie is wakker geworden, ze is superblij dat ze een broertje heeft, misschien kan ze wel een keer als hij wat groter is met hem spelen!
 84. 88. Samen met haar moeder gaat Jamie naar een kookprogramma kijken, ze probeert alles goed te begrijpen zodat ze later ook heel lekker kan koken voor haar moeder en vader als die oud zijn.
 85. 89. Al snel moet Jamie naar school na een lekker ontbijt. Vrolijk rent ze de bus in om op haar vaste plekje te gaan zitten.
 86. 90. En ook Leslie gaat naar haar werk, ze voelt dat het goed voor haar is om te gaan werken ondanks alle zorgen van Cristiaan.
 87. 91. Cristiaan is vandaag vrij en zorgt voor de kleine Aidan.
 88. 92. “ Dit… is… moeilijker… dan… ik… me… herinner…” Zegt hij tegen zichzelf na een tijdje touwtje springen, toch gaat hij door want hij heeft de punten nodig voor ijn volgende promotie.
 89. 93. In de middag komt Jamie weer thuis, ze heeft een briefje bij haar dat ze bijna helemaal zelf kan lezen. “Jamie doet het goed op school.” Leest ze een van de regels die ze begrijpt.
 90. 95. Jamie rent blij naar haar moeder toe en laat het briefje zien. “Het is toch een goed briefje mam?” Zegt Jamie een beetje bang. “Ja heel goed!” Zegt Leslie en ze geeft Jamie een knuffel.
 91. 96. “ Ik ben best wel moe, maar misschien vindt mama het raar als ik ga slapen…” Zegt Jamie even later zachtjes tegen haarzelf. Ze besluit toch maar te gaan slapen.
 92. 97. En haar vader en moeder doen precies hetzelfde!
 93. 98. “ 15 x 2 = 30 8 x 8 = 64 99 + 5 = 104 Klaar!” Zegt Jamie moeiteloos terwijl ze haar antwoorden opschrijft, ze begint het steeds beter te snappen dat rekenen. Ze slaat het blaadje om en begint met de schrijfopdracht.
 94. 99. Het huiswerk is snel klaar en Jamie loopt naar de badkamer om te gaan douchen, ze is een beetje boos op de douche als er een grote plas op de tegels blijkt te liggen. Ze ruimt het snel op en hoopt dat haar moeder niet boos zal zijn.
 95. 100. Dan gaat ze schilderen, ze hoopt dat het heel mooi wordt en dat ze het dan kan verkopen voor heel veel geld en dat geld geeft ze dan aan haar moeder want haar moeder is zo lief en aardig.
 96. 101. Leslie wordt ook wakker en Jamie verteld snel wat er is gebeurd, Leslie loopt naar de badkamer en repareert de douche.
 97. 102. Dan pakt Leslie een boek voor een paar punten voor een promotie. Want lerares is niet de baan die ze echt heel erg leuk vind want ze wil de kinderen liever niet straffen…
 98. 103. Cristiaan wordt wakker van de huilende Aidan en merkt al gauw wat er mis is…
 99. 104. Leslie stuurt Jamie na een tijdje weer naar bed om nog een beetje te slapen, Leslie wilt niet dat Jamie straks op school in slaap valt.
 100. 105. En ook kleine Aidan valt weer in een rustige slaap zodat zijn ouders weer wat tijd voor elkaar kunnen hebben in de woonkamer.
 101. 106. s’ Ochtends vroeg zit de hele familie behalve de nog slapende Aidan aan tafel met een kom cornflakes. “… En toen gaf ik het goede antwoord! Want 5 x 5 = 25 maar het was dan nog eens keer 2 en dat was bijna iedereen vergeten.” Verteld Jamie enthousiast over wat gisteren op school was gebeurd. “En iedereen vindt mij aardig! Maar ik vindt Carlijn niet zo aardig want zij doet altijd onaardig tegen mijn vriendinnen.”
 102. 107. Na een uurtje arriveert de schoolbus en gaat Jamie vrolijk naar school.
 103. 108. Cristiaan ontfermt zich over Aidan zodat Leslie haar ook even klaar kan maken voor haar werk.
 104. 109. En zo ging Leslie naar haar werk - inspiratieloos… XD
 105. 110. Inspiratie teruggekeerd ;’) Cristiaan belde het verbouwbedrijf om een extra verdieping erop te gaan maken, hij had het er gister over gehad met Leslie en zij was dolblij dat ze er genoeg geld voor hadden om die verdieping erbij te bouwen.
 106. 111. Terwijl het bedrijf druk bezig is zet Cristiaan Aidans wiegje buiten en gaat hij een beetje touwtjespringen.
 107. 112. En zo is het geworden… Alleen een bovenverdieping erop en verder was er bijna niks veranderd op de begaande grond.  Boven
 108. 113. Blij met het resultaat legt Cristiaan Aidan in zijn wiegje in zijn nieuwe kamer. Het was een ruime en lichte kamer geworden die door de daken van de begaande grond werd ‘omsingelt’.
 109. 114. Vrolijk smeert hij een broodje voor zichzelf, het was nog altijd het zelfde en dat vond hij wel fijn. Het was hun oude huis gebleven met een klein beetje meer ruimte.
 110. 115. De rest van de ochtend is Cristiaan bezig om het huis opgeruimd te hebben voor Leslie en Jamie terug komen.
 111. 116. Als dat hem is gelukt gaat hij een nieuwe manier uitproberen als vervanger voor het touwtje springen. En tot zijn verbazing lukt het ook nog wel aardig.
 112. 117. Vrolijk komt Jamie de bus uit gerend, vandaag had ze haar rapport gekregen! “ Mama! Ik heb een tien!” Roept ze blij als ze de bus uit is en haar moeder ziet staan. “Goed zo meisje van me!” Zegt Leslie.
 113. 118. Leslie pakt wat te eten terwijl Jamie een beetje aan het schilderen is.
 114. 119. Alsof iemand de tijd verzet heeft is het erg snel alweer donker en gaat Leslie naar bed.
 115. 120. Ook Jamie is moe en gaat naar bed, ze hoopt dat haar vader snel thuis komt zodat ze hem alles kan vertellen over haar rapport.
 116. 121. Een half uurtje later komt haar vader thuis, hij is erg moe en vindt het tot s’ avonds laat werken maar niks… Hij hoopt op een promotie.
 117. 122. Hij besluit ook te gaan slapen als hij ontdekt dat niemand meer wakker is.
 118. 123. Leslie wordt wakker door de babyfoon, Aidan heeft weer een vieze luier. Ze loopt zachtjes de trap op en verschoont de luier en legt Aidan dan weer in bed.
 119. 124. Als Leslie weer naar beneden loopt hoort ze Jamie zachtjes met haar teddybeer praten.
 120. 125. Ze loopt naar binnen en vraagt aan Jamie waarom ze midden in de nacht wakker is. “Ik was wakker geworden omdat ik niet moe meer was en ik wist niet wat ik moest doen en dacht dat ik maar op mijn kamer moest blijven...” Antwoord Jamie. “Maar wil je me helpen met mijn huiswerk mama?”
 121. 126. Leslie zegt natuurlijk ja en zo legt ze even later een paar dingen uit die Jamie nog niet helemaal snapt, zo is Jamie’s huiswerk al snel klaar.
 122. 127. Leslie besluit maar een boek te lezen omdat ze nu toch klaarwakker is en ze kan de punten goed gebruiken.
 123. 128. Jamie besluit nadat ze even heeft gedoucht haar moeders voorbeeld te volgen en gaat ook een boek lezen.
 124. 129. Cristiaan wordt ook wakker en neemt een lekkere warme douche om een beetje wakker te worden.
 125. 130. Leslie pakt ondertussen een kant-en-klaar-maaltijd en drinkt deze op. Jamie zit nog steeds het boek te lezen wat ze heel leuk vindt.
 126. 131. Cristiaan maakt twee kommetjes havermout waarvan Jamie een op haar schoot opeet terwijl ze nog steeds leest in het boek.
 127. 132. Na een tijdje komt de schoolbus en moet Jamie vertrekken, ze vindt het helemaal niet erg.
 128. 133. Ook Leslie moet naar haar werk en zelfverzekerd stapt ze in, ze zit dicht bij een promotie dus misschien is het vandaag wel haar geluksdag!
 129. 134. Cristiaan doet die ochtend weer de normale dingen, hij verschoont Aidan ,geeft hem een flesje…
 130. 135. En maakt schoon in en om het huis.
 131. 136. Totdat hij zelf naar zijn werk moet en hij Aidan bij de oppasser laat, hij werpt nog even een blik op een jongetje dat duidelijk aan het spijbelen is en stapt dan in.
 132. 138. Gillend van blijdschap rent Jamie naar haar moeder toe. “Mam! Ik had een 10, alweer!” Roept ze met een grote glimlach op haar gezicht. “En de juf wenste Aidan ook een leuke verjaardag. Ik zei dat hij heel lief is en de juf zei toen dat hij misschien een keer bij haar in de klas komt. Kan dat?” “Ja dat kan, maar ik denk het niet.” Antwoord Leslie terwijl ze Jamie een knuffel geeft.
 133. 139. Leslie kleedt haar even om en loopt dan naar boven om Aidan te halen, want het is inderdaad zijn verjaardag! “Wel jammer dat Cristiaan er niet bij kan zijn.” Zegt Leslie tegen haarzelf.
 134. 140. Eenmaal beneden heeft Jamie de taart klaargezet, Leslie loopt zachtjes naar de taart. Weer een kind een beetje groter, zal er nog eentje bijkomen of was dit het? Even aarzelt Leslie maar dan gooit ze Aidan toch in de lucht, Jamie kijkt met grote ogen hoe haar kleine broertje groot wordt.
 135. 141. Leslie vangt Aidan makkelijk weer op. Even kijkt ze naar zijn haar en dan zegt ze: “Laten we dat maar eens veranderen kleine man!” Met Aidan op haar arm loopt ze naar de badkamer.
 136. 142. En even later is dit het resultaat, en dat resultaat is een stuk beter dan dat het eerst was! Romée bij oude plaatje: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! GOD NOOO! Ik heb toestemming om Romée’s geweldige woorden hier neer te zetten (A)
 137. 143. Genoten? Nee? Jammer dan  Ja? Mooi, deze update danken jullie aan Romée die mij op msn even motiveerde om te gaan schrijven en foto’s nemen  Dus bedank Romée ! *Applaus voor Romée* Volgende dia = verschil ‘oude’ Aidan en de ‘nieuwe’
 138. 144. Zie het verschil! <  Before - After  >

×