0G Verbreij 2.3A

304 views
245 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
304
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
15
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

0G Verbreij 2.3A

 1. 1. 10G 2.2 A Bij Aidan 
 2. 2. Hoofdschuddend kijkt Lisa naar Aidan die voor zich uit zit te staren, zo gaat het de laatste paar maanden al de hele tijd. De weinige dingen die Aidan doet zijn op de bank zitten en als hij een goede dag heeft studeert hij of leest hij een van de vele opvoedboeken die door het huis rondslingeren.
 3. 3. Lisa staart met een uitdrukkingsloos gezicht voor haar uit, ze heeft de laatste tijd veel geprobeerd om Aidan weer wat op te vrolijken maar alles wat ze deed leek niet tot Aidan door te dringen. Ze hadden een baby kamer gemaakt, waren naar de echo geweest maar niks hielp. Grappige baby verhalen van Jamie en Olivier, het maakte niet uit hij bleef dezelfde zombie die Lisa elke dag moest aanzien, wat haar hart in stukken scheurde, elke keer weer.
 4. 4. Lisa´s gedachten worden onderbroken door een heftige pijn in haar buik, met een gil springt ze op en grijpt naar haar buik. Aidan kijkt geschrokken op en wordt uit zijn trance getrokken. ‘Wat is er aan de hand?’ Vraagt Aidan in paniek. ‘Wat denk je idioot?!’ Schreeuwt Lisa, met tranen in haar ogen van de pijn gooit ze haar frustratie van de laatste tijd eruit. ‘Ons kind wil eruit! Dus kom van die klere bank af!’ Paniekerig rent Aidan naar Lisa toe.
 5. 5. ‘ Oke. Uhm, rustig denk ik!’ Aidan staat paniekerig voor Lisa die hem boos aankijkt. ‘Ik zie jou dit niet doen!’ Schreeuwt ze. ‘Oh mijn..’ Gillend staat Lisa voor een geschokeerde Aidan.
 6. 6. Na wat wel uren leek te duren staat Lisa daar eindelijk met een kindje in haar handen. Met tranen in haar ogen kijkt ze naar het kleine kindje en houdt het hoog in de lucht.
 7. 7. Aidan staat vol ongeloof te kijken, zijn gedachten razen door elkaar. Zijn ogen prikken en hij beseft hoeveel pijn hij Lisa de laatste tijd heeft gedaan, en waarover ging het nou eigenlijk? Was hij bang Lisa nog eens te verliezen?
 8. 8. Lisa kijkt naar het kindje, het kindje lacht naar Lisa. Lisa kijkt stralend van trots en liefde met een grote glimlach terug. ‘Welkom Nikah, welkom op de wereld.’ Lisa ziet de tranen in Aidans ogen. Ze ziet dat hij beseft wat hij de laatste tijd heeft gedaan. ‘Kijk, dat is je papa Nikah.’ Fluistert ze zachtjes, ze ziet Aidan opkijken.
 9. 9. Zachtjes loopt Lisa naar Aidan toe en geeft Nikah aan hem. ‘Dat is papa Nikah.’ Zegt ze nog een keer.
 10. 10. Aidan knuffelt Nikah en geeft hem een kus op zijn kleine hoofdje. ‘Ja, dit is papa.’ Zegt hij met een trillende stem. Lisa kijkt voorzichtig toe en lacht zachtjes als Nikah begint te brabbelen.
 11. 11. Nikah begint zachtjes te huilen, hulpeloos kijkt Aidan Lisa aan. Lisa wenkt lachend naar de koelkast. Een beetje verbaasd opent Aidan de deur van de koelkast en ziet dat daar al een flesje in klaar staat.
 12. 12. Aidan brengt het flesje naar Nikah’s mond en Nikah begint meteen gulzig te zuigen. Al snel is de helft van het flesje op en duwt Nikah het flesje zachtjes weg. Slaperig kijkt Nikah naar zijn vader die glimlacht. ‘Kijk, dat begrijp ik.’ Lacht hij.
 13. 13. Aidan brengt Nikah naar zijn kamer en legt hem in zijn wiegje. ‘Lekker slapen hé kleine vent?’ Fluistert hij. Lisa kijkt toe hoe Aidan Nikah instopt en hem een kusje geeft.
 14. 14. Aidan draait zich om en ziet dan Lisa staan, betrapt kijkt Lisa naar de grond. Aidan loopt zachtjes naar haar toe, voorzichtig legt Aidan zijn handen om Lisa’s hoofd alsof ze van porselein is en geeft haar een snel kusje. Lisa kijkt voorzichtig op, bang om Aidans zachte handen van haar gezicht te laten komen. Toch trekt Aidan zijn handen terug en pakt Lisa’s hand en geeft daar nog een kus op. ‘Kunt u mij vergeven voor mijn idiote daden schone dame?’ Zegt hij plechtig, Lisa grinnikt. ‘Dat beschouw ik als een ja.’ Aidan kijkt Lisa vol verwachting aan en Lisa knikt. ‘Idioot.’ Grinnikt ze. ‘Hé! Ik ben wel idioot hé?’ Aidan lacht met Lisa mee, net alsof er nooit iets gebeurd is.
 15. 15. Aidan loopt naar de slaapkamer en pakt de penselen uit de kast, het voelt vertrouwt om na al die tijd weer met de verf over het doek te gaan, de verflucht te ruiken en het beeld van hoe het schilderij gaat worden in zijn hoofd te hebben. Hij hoort Lisa fluitend een boterham smeren en lacht in zichzelf, vrolijk zijn is beter dan hoe hij zich de laatste tijd voelde.
 16. 16. Als hij Lisa hoort roepen legt hij snel zijn penselen neer en loopt de slaapkamer uit. De frisse lucht overspoelt hem en hij denkt aan de geur van de verf. Dat zal binnenkort ook wel wat anders moeten besluit hij voordat hij zich in een stoel laat zakken en aan zijn boterham begint.
 17. 17. Die avond komen Aidans ouders en de rest van de familie naar Nikah kijken. Aidan is blij om zijn ouders weer te zien en laat ook vol trots Nikah zien.
 18. 18. Femke krijgt de eer Nikah als eerste vast te houden van het bezoek. ‘Wat een schatje!’ Roept ze meteen als ze het kleine jongetje ziet. Lucas begint te lachen. ‘Volgens mij vind jij elke baby schattig!’
 19. 19. De rest van de avond verloopt normaal, er wordt gelachen, gepraat en gegeten. Aidan en Jamie maken gebruik van het feit dat ze de laatste tijd elkaar toch wel aardig blijken te vinden en praten bijna de hele avond met elkaar. Femke is vooral met Nikah bezig en Lucas praat wat met Lisa.
 20. 20. De tijd vliegt voorbij en al snel moet er afscheid genomen worden. Leslie geeft Aidan een stevige knuffel en zucht. ‘Jullie worden zo snel groot.’
 21. 21. Iedereen neemt afscheid van elkaar en al snel zijn Aidan en Lisa met zijn tweeën. ‘Rust!’ Lacht Aidan. ‘Zo ja, wat kan die Lucas praten.’ Lisa trekt een gezicht. ‘Daniëlle dit, Daniëlle dat. Oh en vergeet niet wat over Daniëlle te vertellen hé?’ Lisa glimlacht.
 22. 22. ‘ Ik geef de voorkeur aan Lisa dit, Lisa dat.’ Zegt Aidan, lachend geeft Lisa hem een kus. ‘Ik ga naar bed.’ Meldt Lisa. ‘Het was een lange dag.’ Zegt ze met een blik op de klok die net op 12 uur springt. Aidan wast nog even snel wat borden af en gaat dan ook naar bed. Het was inderdaad een lange dag.
 23. 23. Na de geboorte van Nikah lijken de dagen voorbij te vliegen voor Aidan en Lisa. Ze hebben het erg druk met hun studie, het verzorgen van Nikah en ook nog wat tijd voor hun zelf te maken. Maar Aidan blijkt een geweldige vader en Lisa komt haast niet aan de beurt om een luier te verschonen of midden in de nacht Nikah een flesje te geven.
 24. 24. Aidan zorgt perfect voor zijn twee schatten, hij probeert zoveel tijd mogelijk met zij allen door te brengen. En natuurlijk geeft Lisa ook veel aandacht aan Nikah, ze is dol op hem.
 25. 25. Maar ook examens moeten worden gedaan, en gelukkig lukt dat elke keer. Ook al moet er soms gehaast worden.
 26. 26. .
 27. 27. Al snel is het de verjaardag van Nikah. Lisa beseft opeens wat Leslie bedoelde met wat groeien ze snel op, ze voelt zich precies zo nu. Ze ziet hoe Aidan nog snel een flesje voor Nikah pakt en kijkt naar de taart, hij is mooi versiert door de bakker.
 28. 28. Na Nikah’s flesje geeft Aidan hem aan Lisa, snel pakt hij een toeter en begint te blazen. ‘Hoort erbij.’ Lacht hij als Lisa hem niet begrijpend aankijkt.
 29. 29. Lisa blaast de kaarsjes uit en gooit Nikah in de lucht. Lachend kijkt hij zijn moeder aan.
 30. 30. Hij komt als een lieve peuter weer in Lisa’s armen terecht. ‘Mawa!’ Roept hij vrolijk. ‘Bijna goed lieverd.’ Lacht Lisa. ‘Zullen we maar snel je haartjes veranderen?’
 31. 31. Zo gezegd, zo gedaan. Met wat gel in Nikah’s haren ziet hij er weer goed uit.
 32. 32. Lisa zet hem meteen maar op het potje, dan begint hij dat dan ook maar snel te leren.
 33. 33. .
 34. 34. De hobbykamer waar Aidan aan dacht wordt ook al snel door een klusbedrijf gebouwd. Aidan is meteen te vinden bij de technische werkbank, hoewel hij er nog niet zoveel van begrijpt.
 35. 35. Aidan geeft het dus maar snel op en probeert Nikah te leren praten, het verbaasd hem dat Nikah meteen doorheeft wat Aidan van hem verwacht. Al snel praat Nikah Aidan perfect na.
 36. 36. Aidan besluit zijn geluk op de proef te stellen en begint met looptraining. Tot zijn verbazing lukt het erg goed en heeft Nikah ook dit snel door. ‘Ik naar bed!’ Zegt Nikah met een pruillipje, Aidan zet Nikah in zijn wiegje en al snel is Nikah in dromenland.

×