Eurosocialnetwork bg
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Eurosocialnetwork bg

on

 • 288 views

 

Statistics

Views

Total Views
288
Views on SlideShare
288
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Eurosocialnetwork bg Eurosocialnetwork bg Presentation Transcript

  • Проектът е одобрен от област Тоскана с пост. н. 1975 от 22/04/2010 пор Об. 2 2007-2013 Ос V Извъннационални и Междуобластни проекти. Извъннационални проекти представени от провинциалните/прилежащи към област Тоскана градове.Изпълнително юридическо лице Атс, съставено от провинция Флоренция (начело), Ирекооп(партньор) EuroSocial Network
  • Общо представяне на проекта Операцията Еверопейска социална мрежа , има за цел да остойностти извън пределите на страната, общественият и частен опит отнасящат се към управлението и стопанисването на социално-здравните услуги и тези в сферата на възпитанието на територията на Провинция Флоренция, разпростирайки също така добрата методология и върху територии извън Италия (Швеция, Испания, България) където все още не се е състоял преходът към частния сектор в управлението на специални услуги (домове с обгрижване, домашен патронаж, детски ясли, закрила на децата, и т.н.), поради което опитът в социалното коопериране или по общо казано този в третия сектор би представлявал интерес от иновативен характер. EuroSocialNetwork възнамерява също така да бъде отправната точка за изработване на модел за социално предприемачество споделен с извъннационални партньори, който да може да бъде оценен на европейско ниво посредством партнирането с кооперативни международни асоциации.
  • ОСНОВНИ ЦЕЛИ НА ПРОЕКТЪТ Проектът има за цел да улесни обмяната на методология и полезни практики в различни системи прилагани в различни страни ( като например Швеция, Испания, България) и съответно в системата на социалните грижи и политики . Особено през последните месеци на 2009 година, в следствие от срещи между чуждестранни мрежи съставени от предприемачески и местни институции се установи значим интерес към познаването и обмена на положителни практики- както към такива свързани със социалното коопериране, така и към касаещите обществено административната система в ролята й на реализатор на социалните политики (Общини,Областни градове, Области, и т.н.)
  • Действия , съставляващи проектът Планирано действие Реализиране Адресат Проучване (Разпознаване) на нормативното състояние на Социалната система и Социалните дейности с подчертан интерес към социално-възпитателния и патронажен сектор. Посещение за обмяна на опит в България+пътуването. Заплата за срок от 6 месеца+разходи по храна и квартира. Конкурс за обществен подбор на кадри. 1 млад вишист/ка по икономика или съпоставима специалност с добро владеене на английски език. Участие в среща с чуждестранни партньори и посещение на място. 20 човека, измежду които роботници в социалния и социално-възпитателен сектор ,в областта на трудовите политики и подготовка (държавен и частен сектор) Обмяна на опит в Андалусия с продължителност 3 дни+ пътуването Участие в среща с чуждестранни партньори и посещение на място. 20 човека, измежду които работници в социалния и социално-възпитателен сектор, в областта на трудовите политики и подготовка ( държавен и частен сектор) Обмяна на опит в Швеция с продължителност 3 дни + пътуването. Участие в среща с чуждестранни партньори и посещение на място. 20 човека, измежду които работници в социалния и социално-възпитателен сектор, в областта на трудовите политики и подготовка ( държавен и частен сектор) Извъннационална мобилна заетост Стажуване при обмяна на опит както и натрупване на трудов опит в различни дейности и институции касаещи третия сектор, обществени институции, с продължителност от 1 седмица. 15 човека Заети в обществения и частен сектор в сферата на социалните и трудови политики Извъннационален стаж Стажуване в предприятия, държавни институции,представителни органи в сектора на социалното предприемачество, третия сектор с продължителност 3 месеца. Предвидена е подготовка от 30 часа преди началото на стажа целяща езикова и социално-културална адаптация към реалносттие на дадената държава. 15 човека Млади вишисти или завършили средно образование.
  • Действия предназначени за Държавните и Частни Оператори в Сферата на Социалната Политика, Социално-Възпитателната, Трудовите политики и Подготовката. Планрани действия Реализиране Адресати Период: Посещение за обмяна на опит в България с продължителност от 3 дни+ пътуването. Участие в среща с чуждестранни партньори и посещение на място. 20 човека Работници в социалния и социално -възпитателен сектор, политики от третия сектор и подготовка ( държавен и частен сектор). Месец май 2011 година Посещение за обмяна на опит в Андалусия с продължителност от 3 дни+ пътуването. Участие в среща с чуждестранни партньори и посещение на място. 20 човека Работници в социалния и социално -възпитателен сектор, политики от третия сектор и подготовка ( държавен и частен сектор). Месец април 2011 година Посещение за обмяна на опит в Швеция с продължителност от 3 дни +пътуването. Участие в среща с чуждестранни партньори и посещение на място. 20 човека Работници в социалния и социално -възпитателен сектор, политики от третия сектор и подготовка ( държавен и частен сектор). Месец юни 2011 година. Извъннационална мобилна заетост Стаж при обмяната на опит натрупване на опитност към предприятия и институции опериращи в третия сектор, държавни институции с продължителност от 1 седмица. 15 лица Заети в обществения и частен сектор на третия сектор както и в трудовите политики и подготовката. В ход на активиране от април 2011г. до декември 2011г.
  • Приключване на Дейностите Договор ната конвенция между провинция Флоренция и област Тоскана предвижда приключването на всички дейности да се извърши до 3 февруари 2012 година.
  • Полезна Информация За всякаква информация по темата може да се обърнете към: IRECOOP TOSCANA VIA VASCO DE GAMA 27 50127 FIRENZE TEL. +39 055 4368388 WWW.IRECOOPTOSCANA.IT [email_address] Референти: DOTT.SSA CLAUDIA ZANIERI, [email_address] DOTT.SSA DAISI MANESCALCHI, [email_address]