Business Case Den Haag Marketing Strategiedag

621 views
543 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
621
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Stichting met publiek-privaat karakter > Collectieve marketing van de stad. Niet de marketing van individuele attracties/hotels. Richt zich op bezoekers > Marketing bezoekers wel. Niet naar de inwoners, studenten en bedrijven. Dat laatste doet de afdeling Citymarketing van de gemeente. Verantwoordelijk voor marketingstrategie, uitvoering en advies > Strategie & uitvoering marketing tav de bezoeker. Niet het toeristisch beleid van de gemeente Den Haag. Advies grote evenementen. Niet zelf organiseren. In aansluiting op de citymarketingvisie van de gemeente hebben wij de volgende strategische keuze gemaakt: 1. We spelen in op de behoefte aan luxe, beleving en comfort en het kwalitatief hoogstaande aanbod van Den Haag; We willen de trend naar dichtbijverblijf (nationaal en internationaal) beter uitnutten met de in Noordwest-Europa unieke combinatie van stad en strand. 2. We willen – in marketingtermen - het gat tussen imago en identiteit verkleinen. Of – huiselijk gezegd – laten zien dat Den Haag veel leuker is dan veel mensen denken. 3. We willen maximaal gebruik maken van de grote nationale- en internationale evenementen; een intensievere samenwerking met de markt; en de samenwerking ook buiten de stadsgrenzen zoeken in de metropoolregio (met name Delft en Rotterdam).
 • In het kader van de uit te werken opdracht, die we jullie aan het einde meegeven, richten we ons in deze presentatie op die eerste, de recreatieve toerist. De zakelijk gast vereist een andere aanpak.
 • Onderdeel van landelijke database van het Uitburo-netwerk. Bevat alle Haagse events en locaties waar deze activiteiten plaatsvinden. API. Distributie via tal van kanalen, bv. ook via de nieuwsbrieven.
 • Op Flickr houden we een fotoblog bij van (culturele) evenementen die in Den Haag plaatsvinden.
 • Diverse Twitter-kanalen.
 • Een fotowedstrijd waarbij fotografen op Flickr werd gevraagd foto ’ s van culturele locaties te maken en die in een daarvoor opgerichte groep te plaatsen. De winnende twee foto ’ s staan nu in het UITmagazine. Daarnaast heb ik die pagina weer op Flickr geplaatst op de cirkel rond te maken. Reacties op dit initiatief waren heel erg positief. > waarderen > respecteren > platform bieden (in dit geval eigen magazine)
 • UGC-platformen zoals love.holland.com
 • Kissmetrics infographic met stats van Facebook Timing geldt ook voor nieuwsbrieven: die worden ook beter in het weekend geopend.
 • Foursquare-page van het Haags Uitburo
 • VVV informatie-applicatie voor gebruik op de iPhone en iPad en informatiezuilen voor VVV-punten in Den Haag. Voor deze informatiepunten is een webbased applicatie ontwikkeld waarop de bezoeker snel en gemakkelijk in meerdere talen de hotspots van Den Haag kan vinden, een routebeschrijving kan inzien/printen en meer informatie kan krijgen over de betreffende attractie of hotspot.
 • Relatie met influencers aangaan om hen ertoe te zetten je merk uit te dragen.
 • Relatie met influencers aangaan om hen ertoe te zetten je merk uit te dragen.
 • Relatie met influencers aangaan om hen ertoe te zetten je merk uit te dragen. Voorbeeld van Amerikaanse reporter.
 • Van online naar offline en terug. Ambassadeurs Flickr-voorbeeld uit 2008 Nieuwe voorbeelden bv Theatertweetups Persoonlijk
 • Case die Den Haag Marketing voorlegt. DMO = destinatiemarketingorganisatie. Uiteindelijk doel is om meer nationale en/of internationale toeristen naar je stad te krijgen.
 • Dank voor het luisteren! Zijn er vragen?
 • Business Case Den Haag Marketing Strategiedag

  1. 2. Den Haag Marketing
  2. 3. Recreatief & zakelijk
  3. 4. Speerpunten <ul><li>Database </li></ul><ul><li>Social media </li></ul><ul><li>Mobiel </li></ul><ul><li>Ambassadeurs </li></ul><ul><li>Online <> offline </li></ul>
  4. 5. Database
  5. 6. Agenda-distributie
  6. 7. Social media
  7. 8. Fotoblog
  8. 10. USER GENERATED CONTENT <ul><li> </li></ul>
  9. 12. Timing
  10. 13. Mobiel
  11. 14. Locatieve media
  12. 15. UIT-app
  13. 16. Mobiele stadsgids
  14. 17. VVV Den Haag app
  15. 18. Ambassadeurs
  16. 19. Monitoren & luisteren
  17. 20. Relatie met influencers
  18. 21. Relatie met influencers
  19. 22. On- en offline
  20. 23. #theatertweetup
  21. 24. The Hague Festivals
  22. 25. Opdracht Hoe zet je als citymarketingorganisatie met behulp van nieuwe media op structurele en efficiënte wijze lokale ambassadeurs in, zodat dit een meetbaar resultaat heeft op het aantal toeristen?
  23. 26. Mijke Braam @smijk Maurice Haak @filosoof

  ×