overzicht workshops en trainingen sociale media Innofun

597 views

Published on

U kunt er niet meer omheen: sociale media is overal. Hoe gaat u daar binnen uw school mee om? Wat doet u als een leerling met een mobieltje een filmpje in de klas maakt en op YouTube plaatst? Weet u om te gaan met conflicten tussen leerlingen die zich op sociale media afspelen? Hoe mediavaardig, mediawijs en mediaweerbaar zijn uw leerlingen? En welke rol speelt de school hierbij? Als u behoefte heeft aan een duidelijke visie, protocol of actieplan? Neem gerust contact op! www.innofun.nl

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
597
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
31
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

overzicht workshops en trainingen sociale media Innofun

  1. 1. de innovatiemotor met ICT en sociale media als brandstofInspirerend en vernieuwendOnze naam zegt het al: wij staan voor fundamentele innovatie van uw onderwijs. Wij helpen scholenom ICT en sociale media op inspirerende wijze in te zetten. Zo wordt onderwijsvernieuwing plezierigom te ervaren: Fun!We werken nauw samen met onze collega’s van de Edux Groep. Zij hebben al jaren een uitstekendereputatie in de hele onderwijssector, van basisscholen tot en met universiteiten. In de brochure maaktu kennis met Innofun. En leest u meer over de trainingen en workshops die Innofun verzorgt voor u alsonderwijsprofessional.
  2. 2. Waarom Innofun?Heeft u vragen over sociale media, interneten onderwijs? De opleidingen, trainingen en workshops van Innofun helpen u bij het vindenvan de antwoorden. U maakt gebruik van hethypermoderne eLab. In het eLab krijgt u input viavideofilmpjes, voorbeelden en opvattingen vanexperts, onderwijsprofessionals en critici. Onzetrainers begeleiden u met oefeningen endemonstraties om antwoorden te formuleren.Zo komt u tot uw eigen mening en visie. U gaat Het eLab: de modernste leeromgevinggegarandeerd met nieuwe inzichten en concrete van de wereldideeën naar huis. Innofun heeft het eLab ontwikkeld om u de wereld van ICT en sociale media te laten ervaren.Wilt u U ziet praktijkvoorbeelden van hoe u sociale • eigentijds en hoogwaardig onderwijs media en internet op verantwoorde wijze in uw bieden aan leerlingen en hun ouders? onderwijspraktijk kunt toepassen. Het eLab • de jongste onderwijsinhoudelijke innovaties bestaat uit verschillende ruimtes. Hier staan integreren in combinatie met ICT en sociale computers en laptops, er liggen tablets, er zijn media? tafels met touchschermen en indrukwekkende• zich onderscheiden als moderne school? mediawanden.• medewerkers ondersteunen met vernieuwen de onderwijsconcepten en toepassingen? Het eLab bevat een kennisbank met vele film-• investeringen in ICT en sociale media laten pjes, praktijkvoorbeelden, websites, artikelen, renderen? demonstraties en oefeningen die zijn afgestemd• leerkrachten energie en inspiratie geven? op leervragen van leerkrachten in heel Nederland. Er is vooral veel ruimte voor een dialoog en omHerkent u zich hierin? Dan maken we graag ervaringen uit te wisselen.kennis met u. We faciliteren de excellentie vaniedereen die bij het leerproces in het basis- Kunt u niet wachten om een kijkje te nemen inonderwijs en voortgezet onderwijs betrokken is: het eLab? Op www.innofun.nl/eLab staat eenleerlingen, leerkrachten, ouders en scholen. videofilmpje voor u klaar. Natuurlijk kunt u ook dePlezier beleven aan leren staat hierbij centraal. QR code hieronder scannen.
  3. 3. Overzicht workshops en trainingenDe dienstverlening van Innofun bestaat uit trainingen, workshops, innovatiesessies en advies. Voor wie?Een brede groep onderwijsprofessionals: leerkrachten, onderwijskundigen, directeuren en bestuurders.Zowel individueel als in teamverband. Wij stemmen de inhoud van alle sessies af op de vragen en doelstel-lingen van uw school. Iedere sessie bevat maatwerk. Practicum sociale media (individueleinschrijving)Tijdsinvestering: 1 dagdeelKorte omschrijving: Workshop in het eLab inBreda. Sociale media in de praktijk, hoe werkthet? U ervaart de mogelijkheden en gaatgeïnspireerd naar huis.Leeropbrengst: U leert accounts in sociale Training Excellente Leerkrachtmedia aanmaken en activeren. Koppelingen in Sociale medialeggen naar uw schoolwebsite. Videofilmpjesmaken en op YouTube presenteren. Doelgroep: Leerkracht (individueel)Kosten: 250 euro per persoon. We organiseren Tijdsinvestering: In totaal 40 uur, verdeeld overdeze workshop minimaal 1 keer per maand. Op 4-12 weken, waarvan 1 dag in het eLab.onze website vindt u een planning. Korte omschrijving: Training in toepassing van sociale media in het onderwijs. Met certificaatMediacoach Excellente Leerkracht Sociale media.Tijdsinvestering: 20 uur, verdeeld over 3 weken, Leeropbrengst:waarvan 1 dag in het eLab in Breda. • U heeft een beargumenteerde opvatting over waarom u sociale media al dan niet toepast in Korte omschrijving: U maakt kennis met de uw onderwijspraktijkmeest voorkomende sociale media en u gaat met • U kent de 4 verschillende soorten sociale andere cursisten in discussie over verantwoorde media uit het Innofun onderwijsvizier en hun toepassing op school. Informatie op waarde toepassingsmogelijkhedenschatten en prettige omgangsvormen creëren • U beheerst basisvaardigheden zoals het staan centraal. aanmaken van een account, privacy- instellingen en uploaden van documentenLeeropbrengst: • U kunt een veilige internet-omgeving voor uw • u kent de 4 verschillende typen sociale media leerlingen creëerener zijn en verdiept u zich in de voor- en • U kunt betrouwbare informatie selecterennadelen• u werkt een concrete les uit met behulp van TELS is maatwerk. U kiest zelf op welke de inzet van sociale media resultaten u het accent legt.• u leert hoe u een veilige internetomgeving voor uw leerlingen kunt creëren Kosten: 900 euro per persoon. We organiseren• u werkt u een advies uit voor uw school over deze training minimaal 1 keer per maand. Opde omgang met sociale media. onze website vindt u de planning. U kunt TELS ook samen met uw collega’s volgen. U kiest danKosten: 700 euro per persoon. We organiseren zelf welke dag in het eLab uw voorkeur heeft. Alsdeze workshop minimaal 1 keer per maand. Op u met meerdere collega’s tegelijk komt, dan zijnonze website vindt u een planning. de kosten per deelnemer voordeliger.
  4. 4. Practicum sociale media (in groepsverband) Inspirerende verkenningssessieDoelgroep: Leerkrachten en directie (in Als u het lastig vindt om te kiezen welke workshopteamverband), ideale groepsgrootte 8 tot 12 of training het meeste oplevert voor uw school,personen kies dan voor een inspirerende verkenningsses- sie. U krijgt een rondleiding door het eLab enTijdsinvestering: 1 dagdeel uitgebreide toelichting op het programma. Onze adviseur bespreekt de vraagstukken van uw schoolKorte omschrijving: Workshop in het eLab in of bestuur met u en geeft aan welke trainingsmo-Breda. Sociale media in de praktijk, hoe werkt dules daar bij passen. De sessie duurt 2 uur, vindthet? U ervaart de mogelijkheden en gaat plaats in het eLab en levert u een concreet plangeïnspireerd naar huis. van aanpak op. De kosten bedragen 350 euro. DezeLeeropbrengst: U leert accounts in sociale kosten brengen wij in mindering op uw vervolgop-media aanmaken en activeren. Koppelingen dracht.leggen naar uw schoolwebsite. Videofilmpjesmaken en op YouTube presenteren.Kosten: € 1000 Onze school Doelgroep: Leerkrachten en directie (in teamverband), ideale groepsgrootte 10 tot 25 personen Tijdsinvestering: 1 dagdeel Korte omschrijving: Workshop in het eLab in Breda. In deze workshop staat de vraag centraal: Hoe gaat uw school om met sociale media? Leeropbrengst: U ervaart de verschillende soorten sociale media, u luistert en kijkt naar ons verhaal, maar u gaat ook zelf aan de slag en bespreekt de mogelijkheden met elkaar. Zo komt u tot een manifest over de inzet van sociale media op uw school. De basis voor een protocol, visie en beleid.Klavertje 4 Model (#K4M) Kosten: € 1950Innofun hanteert het Klavertje4 Model (#K4M) omtot een integrale aanpak van sociale media te ko-men. U kijkt dan verder dan alleen cyperpesten.En verder dan alleen nieuwe middelen om metouders te communiceren. Dit aan de hand van devier blaadjes van het klavertje 4.Het Klavertje4 Model is een eenvoudig en krachtig model om sociale media een blijvendeen relevante plek te geven in het onderwijs. In dewhitepaper “De (onderwijs)wereld draait door!”leest u onze visie op onderwijs. En ontvouwt hetKlavertje4 Model zich als geluksbrenger voor hetonderwijs.Geïnteresseerd? Vraag de whitepaper gratis aanvia onze website!
  5. 5. Eye openerDoelgroep: Multidisciplinaire werkgroep leer-krachten, ICT-c oördinatoren, directie en bestuur.Ideale groepsgrootte 15 tot 30 personenTijdsinvestering: Intake door onze consultantbij u op school, 1 dagdeel in het eLab en achterafeen rapport en evaluatiegesprek.Korte omschrijving: Workshop over beleidrondom sociale media binnen uw school (-bestuur) InnovatiesessieLeeropbrengst: U ontdekt sociale media door Doelgroep: (Bovenschools-)managers, directieverschillende oefeningen en gaat gericht in dis- en bestuursleden, ideale groepsgrootte 8 tot 12cussie. Met onze begeleiding komt u in 1 dagdeel personentot een kant-en-klaar rapport over hoe en metwelke consequenties uw school sociale media Tijdsinvestering: 2 dagenkan inzetten in haar beleid en hoe u dat doorver-taalt naar de onderwijspraktijk. Korte omschrijving: Een tweedaagse sessie voor een groep leidinggevenden in het eLab. OnzeKosten: € 2750 consultant bereidt de onderwerpen in overleg met u voor. Deze sessie is maatwerk. Leeropbrengst: Op verrassende wijze wordt u ondergedompeld in vooraf gekozen onderdelen van het eLab. We prikkelen u om out-of-the-box te denken over structurele onderwijsinnovaties. U ontwikkelt vervolgens een concreet plan van aan- pak voor de beoogde innovaties. Kosten: offerte op maatMeer informatieWilt u uitgebreide informatie over de workshopsen trainingen? Vraag dan een brochure aan. Of bespreek direct uw vragen met een van onze consultants. Indien gewenst maken wij een afspraak bij u op school.T: 076 - 524 55 65E: info@innofun.nl
  6. 6. Kenniscentrum houdt toezicht op kwaliteitInternet en sociale media zijn dagelijks in ontwikkeling. Daarom heeft Innofun het KenniscentrumOnderwijs en Sociale media (KOS) opgericht. Het KOS verzamelt en beheert systematisch en gestruc-tureerd alle nieuwe toepassingen van sociale media in de onderwijspraktijk. Het KOS publiceert iederkwartaal een inhoudelijk rapport. Innofun, het eLab en het KOS staan onder toezicht van een AdvisoryBoard met experts als prof. dr. Robert-Jan Simons en Erno Mijland.Op de hoogte blijvenBent u geïnteresseerd geraakt in Innofun? En wilt u de laatste ontwikke- lingen volgen? Dan hoeft u alleen maar gebruik te maken van een van deonderstaande mogelijkheden. Volg Innofun op twitter via @innofun Wordt lid van de LinkedIn groep “Onderwijs en Sociale media” Volg onze nieuwsberichten via rss Abonneer u op onze nieuwsbrief via www.innofun.nl Innofun: fundamentele innovatie Innofun en het eLab vindt u hier: in onderwijs Stadionstraat 20, 4815 NG Breda Innofun brengt internet, sociale media en T: 076-524 55 65 de onderwijspraktijk samen en zorgt dat ICT-investeringen renderen. Innofun is, Parkeren kunt u naast het NAC-stadion naast Edux onderwijsadvies en Citowoz, onderdeel van de Edux Groep, dé partner in onderwijsontwikkeling. Meer weten? www.innofun.nl

×