Stara modrost

1,083 views
991 views

Published on

Published in: Health & Medicine, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,083
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
61
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Stara modrost

 1. 1. Stara mudrost Klikni ovdje da produ žiš
 2. 2. Čovjek, star 92 godine, omalen, ponosnog dr žanja , dobro obu čen i uredno obrijan, koji ustaje svako jutro u osam, uredno po češljane kose , seli danas u stara čki dom. Nakon strpljivog čekanja od nekoliko sati, osmjehnu se prijateljski, kad mu saopštiše da je njegova soba pripremljena . Njegova 70-godi šnja supruga je nedavno umrla i zato mora i on seliti .
 3. 3. Dok se u svojim kolicima lagano kre će prema liftu , opisujem mu malu sobu sa platnom ispred prozora, koje predstavlja zavjesu. “ To je veoma lijepo” , ka že on entuzijazmom osmogodišnjeg dječaka , kome su upravo poklonili š tene. “ Gospodine Winst, pa jo š niste ni vidjeli sobu.”
 4. 4. “ To nema nikakve veze ” , veli on. “ Ja sam u svojoj glavi ve ć odlučio da je moja soba lijepa. To je odluka, koju donosim svaki dan kad se probudim . ” “ Sreća je nešto, što biraš unaprijed . Da li je moja soba lijepa, ne zavisi od namje štaja ili dekoracije. To zavisi ponajprije od toga kako ja zapa žam stvari. ”
 5. 5. “ Ja sam biram hoću li ostati cijeli dan u krevetu i brojati dijelove tijela, s kojima imam problema, ili ću ustati i zahvaliti nebu za one dijelove, koji me još uvijek služe . ”
 6. 6. “ Svaki dan je poklon za sebe i dokle god mogu otvoriti oči, upirem svoj pogled u novi dan i sjećam se sretnih momenata iz svog života. ” “ Starost je kao račun u banci, uzimaš sa njega onoliko koliko ti je potrebno . ”
 7. 7. “ Dakle, moj savjet ti je da na svoj račun sreće stavljaš što više možeš . ” “ Hvala ti na saradnji i prilogu na mom računu . ”
 8. 8. 1. Oslobodi srce mr žnje. 5. Ne o čekuj previš e. 4. Pru žaj puno. 3. Živi jednostavno. 2. Oslobodi glavu briga. Da bi bio sretan upamti slijede ća prosta pravila!
 9. 9. Po šalji ovu poruku na 7 osoba, osim na samog sebe. Sutra će se desiti čudo . Je si li dobro pro čitao(la) šta ovdje stoji ? Sutra će se desiti čudo. Po šalji ovo odmah ! Muzika: L’Amour rêve (André Gagnon) Sakura 14 oktobar 2006 ZELIM TI LIJEP DAN

×