Història

626 views

Published on

Un petit resum de la història per a 2n cicle de primària

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
626
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
323
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Història

 1. 1. HISTÒRIA Prehistòria Edat Antiga Edat Mitjana Edat Moderna Edat Contemporània
 2. 2. PREHISTÒRIAÉs el període de temps des de l’apariciódels éssers humans fins la invenció de laescriptura. És l’etapa més llarga.Fa 2.500.000 anys Fa 5.000 anys
 3. 3. CARACTERÍSTIQUES DE LA PREHISTÒRIAEls primers éssers humans:- Eren nòmades (no tenien un lloc fix per a viure)- Vivien en coves i s’alimentaven del que caçaven i recol·lectaven.- Treballaven la pedra i feien pintures a les coves (anomenades pintures rupestres)- La invenció del foc va ser una de les coses més importants aconseguides en aquesta etapa.
 4. 4. ETAPES DE LA PREHISTÒRIAHi ha dues etapes ben diferenciades- Edat de pedra: Es diu així perquè utilitzaven la pedra per fer molts objectes. - Paleolític (eren nòmades, vivien de la caça, la pesca, i la recol.lecció de fruits) -Neolític (eren sedentaris, cultivaven, cuidaven animals i fabricaven eines)- Edat dels metalls: Utilitzaven els metalls per fabricar objectes.
 5. 5. EDAT ANTIGAAquesta època va començar amb lainvenció de l’escriptura i termina a l’any 409amb la caiguda de l’Imperi Romà.Està formada per:- Època prerromana.- Imperi romà.
 6. 6. ÈPOCA PRERROMANA• EGIPCIS• ÍBERS• FENICIS• TARTESOS• CARTAGINESOS• GREGS
 7. 7. IMPERI ROMÀPels romans la família era molt important. El pare teniamolta autoritat i decidia el matrimoni dels seus fills. Ladona era la que governava la casa i cuidava dels fills.
 8. 8. L’ART ROMÀEncara avui dia trobem molts d’edificis construïts en aquella època.- Termes: llocs públics destinats a l’oci (feresport, rentar-se, relaxar-se,…)- Temples: Edificis per honrar als seusdeus.- Teatres: Per a la representació d’obres.- Anfiteatre: Per fer espectacles i jocs- Aqüeductes: Per dur aigua a les ciutats.- Arcs del triomf: Monuments per commemoraresdeveniments importants.- Calçades: Vies que comunicaven l’imperi romà d’un costat a l’altre.
 9. 9. ROMA A HISPANIAFa 2.000 anys els romans conqueriren la Penínsuladesprés de derrotar als cartaginesos.Els romans la varen dividir en 5 províncies.
 10. 10. EDAT MITJANAÉs l’època dels castells i del desenvolupament de lesciutats. Acaba amb el descobriment d’Amèrica al1492.
 11. 11. AL-ANDALUS (ESPANYA A L’EDAT MITJANA)L’any 711 un grup de musulmans arriba a la PenínsulaIbèrica des del Nord d’Àfrica.Li varen anomenar Al-Andalus i la seva capital eraCórdoba.
 12. 12. ELS REGNES CRISTIANS A AL-ANDALUS.Els regnes cristians ocupaven un petit territori al nordde la Península. Amb el temps varen anar ampliantterritoris i al final d’aquesta època s’havien creat dosgrans Corones: Corona de Castella i Corona d’Aragó.
 13. 13. Al 1479 Isabel I de Castella i Ferran II d’Aragó, elsReis Catòlics, es casaren i varen unir les dues Corones(Castella i Aragó)Al 1492 Cristòfol Colon va descobrir Amèrica.
 14. 14. EDAT MODERNAEl descobriment d’Amèrica al 1492 marca el principide lEdat Moderna, que s’extèn fins la RevolucióFrancesa en 1789.En aquesta època sorgeix l’art del Renaixement.
 15. 15. EDAT CONTEMPORÀNIAComença amb la Revolució Francesa finsels nostres dies. Dins d’aquesta època esprodueix la Revolució Industrial.
 16. 16. FI

×