PORTFOLIOOntwerp namens Ahrend InrichtenHet Markiezenhof, gemeentearchief Bergen op ZoomHet Cambium College, zorgpleinOntw...
GEMEENTEARCHIEF                                                                                             HET MARKIEZENH...
R E S TA U R A N T & Z O R G P L E I N                                                                 CAMBIUM COLLEGE    ...
Ontwerp Ilse Mathijssen                                                             T H E AT E R C A F É WAT E R T O R E N...
Het waterreservoir. Een donkere ruimte met drie ringen. Ringen en dak zijn deels door-broken, het licht van buiten geven o...
Ontwerp Ilse Mathijssen                                                                                                KIO...
De kiosk, op toplocatie in park langs scholen en belangrijkverkeerspunt.Rust & verkeer/ natuur & communicatie gaan hand in...
GEURENWINKELOntwerp Ilse Mathijssen                                                                             V E E M A ...
Een geurwinkel met het parfummerk “Le Labo” dat dicht bij de basis blijft, zowel in product als retailontwerp.De sterke le...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Portfolio ilse mathijssen okt 2012

462 views
392 views

Published on

Portfolio Ilse Mathijssen gedurende studie Ruimtelijk Ontwerp/ Interieurarchitectuur.

Published in: Design
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
462
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Portfolio ilse mathijssen okt 2012

  1. 1. PORTFOLIOOntwerp namens Ahrend InrichtenHet Markiezenhof, gemeentearchief Bergen op ZoomHet Cambium College, zorgpleinOntwerp vanuit studie Ruimtelijk ontwerp / interieurarchitectuurDe watertoren Breda, theatercaféKiosk/ Billboard architectuurRetailontwerp Geurenwinkel
  2. 2. GEMEENTEARCHIEF HET MARKIEZENHOF Het gemeente archief van Bergen op Zoom verhuist naar het prachtige monumentale stadspalies Het Markiezenhof. De nieuwe locatie bood minder ruimte voor het archief en voor het personeel. Dit hield een andere werkwijze, minder archiefstukken op voorraad en minder persoonlijke ruimte voor de werknemers in. De klant heb ik hiervan bewust gemaakt en geholpen met het maken van essentiële keuzes. Want een prachtige ruimte, heeft ruimte nodig om de schoonheid ervan in te zien. De ruimte beladen met meubilair en boeken was geen optie. De kernwoorden voor het meubilair en het maatwerk zijn licht en luchtig zodat het in combinatie met de boeken niet als massief en zwaar ervaren wordt. De authentieke en monumentale delen van het interieur krijgt de ruimte. DE AUTHENTIEKE EN MONUMENTALE DELEN VAN HET INTERIEUR KRIJGT DE RUIMTEOntwerp Ilse Mathijssen, namens Ahrend Inrichten
  3. 3. R E S TA U R A N T & Z O R G P L E I N CAMBIUM COLLEGE Aanbesteding inrichting Cambium College, het Zorgplein Het Cambium College is een traditioneel ingestelde school die het complete voortgezet onderwijs aanbiedt. Voor de leerlingen van het VMBO is er een zorgplein ontworpen waar leerlingen uit de sector zorg en welzijn hun toekomstige beroep kunnen leren dat gebaseerd is op de praktijk. Het zorgplein is onderverdeeld in vijf beroepsgroepen; ouderenzorg, minder validenzorg, kinderzorg, uiterlijke verzorging en de horeca. De vijf afdelingen in het zorgplein worden elk voorzien van een eigen decor, passend bij de beleving en het imago van de beroepsgroep. Het decor verrast, inspireert en laat de leerlingen de toekomstige praktijk ervaren. DE OPEN PLEINEN KRIJGEN EEN EIGEN KARAKTER DIE DE BELEVING VAN DE LEERLING ONDERSTREEPTOntwerp Ilse Mathijssen, namens Ahrend Inrichten
  4. 4. Ontwerp Ilse Mathijssen T H E AT E R C A F É WAT E R T O R E N BREDA-BELCRUMOpgave:Ontwerp theater in het waterreservoir van de watertoren in de wijk Belcrum te Breda.De watertoren is, vanwege de architectuur, kenmerkend voor de culturele wijk De Belcrum waar meerdere kunstvormen worden beoefend.De wijk en de culturele instellingen missen een presentatie ruimte waar zij op een laagdrempelig maar op een hoog niveau hun werk kunnenpresenteren. Een theatercafé is voor deze wijk en voor deze locatie op het lijf geschreven. Of er nu een dansvoorstelling, een toneelvoorstellingof een galerie plaats vindt, het Theatercafé legt zich niet vast op één kunstvorm.Voor meer informatie omtrent project zie volgende paginaHET THEATERCAFÉ WATERTOREN STAAT SYMBOOL VOOR DE CULTURELE WIJK DE BELCRUM
  5. 5. Het waterreservoir. Een donkere ruimte met drie ringen. Ringen en dak zijn deels door-broken, het licht van buiten geven originele ringen weer.Het theater. In midden van binnenste ring staat het theater, een toegevoegde bolvor-mige ruimte. Het daglicht vanuit het dak geeft een glinsterend theater in de binnenstering. Het daglicht komt gebundeld het theater binnen. Deze vormt het podium, doormiddel van een natuurlijke spot die zich als een zon gedurende de dag verplaatst in deruimte.Het café. Het café is gelegen in de middelste ring. Het beton, de roestbruine kleur, hetdonker, de schaduw van de ringen en de ringen zelf zorgen voor de beleving van de Ontwerp Ilse Mathijssenoriginele ruimte én functie van de watertoren. ORIGINELE RUIMTE EN FUNCTIE STAAN CENTRAAL BIJ ERVARING VAN DE RUIMTE
  6. 6. Ontwerp Ilse Mathijssen KIOSK BILLBOARD ARCHITECTUUROpgave:Ontwerp kiosk voor een eigen gekozen locatie in Breda; Kruising De la Reyweg - Claudius Prinsenlaan.Bewust leven en eten staan centraal bij studerende jongeren. Ook imago speelt bij deze doelgroep een erg grote rol. Vormgeving & architectuur speeltdaarbij ook een belangrijke rol, de architectuur bepaalt mede het succes van de kiosk. Langs het gekozen kruispunt liggen 3 onderwijsinstellingen.Het bepaalde kruispunt vormt een druk verkeerspunt. Forenzen die in de stad werken komen langs dit kruispunt. Billboard architectuur refereert zichaan de stad en vormt een uniek en interessant ontwerp voor de gemeente Breda. Tevens worden er vele mensen bereikt via de communicatie van hetbillboard.Voor meer informatie omtrent project zie volgende paginaDE KIOSK BENADRUKT HET IMAGO VAN STUDENTEN EN HET IMAGO VAN DE STAD BREDA
  7. 7. De kiosk, op toplocatie in park langs scholen en belangrijkverkeerspunt.Rust & verkeer/ natuur & communicatie gaan hand inhand... Dit wordt benadrukt in de architectuur van kiosk,door vormentaal en materiaalgebruik.Vorm: In deze V vormige kiosk communiceert buitenzijde metverkeer, in de binnenzijde ervaar je de rust van het parkMateriaal: De houten gevel refereert zich aan de natuurwaardoor de architectuur onderdeel wordt van het park,terwijl het oplichtende billboard communiceert met hetlangskomende verkeer.De kiosk. In de spits belangrijk communicatiemiddel voorforenzen en stad de Breda, overdag gezonde maaltijd voorde studenten.OVERDAG FUNGEERT HET ONTWERP ALS KIOSK DIE TRANSFORMEERT NAAR EEN BILLBOARD Ontwerp Ilse Mathijssen
  8. 8. GEURENWINKELOntwerp Ilse Mathijssen V E E M A R K T S T R A AT B R E D A Opgave: Ontwerp winkel met thema persoonlijke verzorging voor het pand aan de Veemarktstraat 15 Breda. Gekozen is voor het merk Le Labo. Een merk dat dicht bij de basis van geur blijft en afstand houdt van de glitter & glamour industrie. Een retail ontwerp vraagt om op te vallen. De reguliere parfumzaken trachten op te vallen door middel van een overdaad aan glans en glitter. Net zoals de brand iden- tity van Le Labo zal ook het retailontwerp dicht bij de basis blijven. Voor meer informatie omtrent project zie volgende pagina NET ZOALS HET MERK “LE LABO” ZAL OOK HET RETAILONTWERP DICHT BIJ HAAR BASIS BLIJVEN
  9. 9. Een geurwinkel met het parfummerk “Le Labo” dat dicht bij de basis blijft, zowel in product als retailontwerp.De sterke lengterichting van de architectuur, die een associatie vormt met bloemenvelden, geeft vorm aanhet conceptontwerp. Het interieur heeft dezelfde sterke lineaire karakter waarbij haar effect is gemaximali-seerd door de horizontaal oplopende productopstelling en het gefaseerd verlagende plafond. Wat ontstaatis een horizon op ooghoogte met een centraal perspectief dat vanwege het zuigende effect letterlijk eenblikvanger vormt en de klant naar binnen lokt, de eerste stap in de winkel is gezet...DE ARCHITECTUUR WORDT VERSTERKT IN HET INTERIEUR MET ALS RESULTAAT EEN ZUIGENDE WERKING Ontwerp Ilse Mathijssen Doorsnede A

×