Virus Informa

399 views
355 views

Published on

Published in: Technology, Health & Medicine
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
399
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Virus Informa

 1. 1. VIRUS INFORMÀTICS
 2. 2. ÍNDEX Definició i funció dles virus informàtics....................1   Què fa un virus.................................................2   Tipus de virus..................................................3,4 Els virus més enviats..........................................5   Tipus de virus segons com estan...........................6,7   Bibliografia...................................................8
 3. 3. DEFINICIÓ I FUNCIÓ D'ELS VIRUS  Un virus informàtic és un programa d'ordinador que pot ser copiat a si mateix i infectar un ordinador. El terme "virus" també és utilitzat per referir-se a altres tipus de programes de malware, adware i spyware que no tenen la capacitat reproductiva. Els virus poden augmentar les seves possibilitats de propagació a altres equips per infectar arxius en un sistema de fitxers de xarx Els virus informàtics tenen la funció de propagar-se, replicant- se, però alguns contenen una càrrega maligna amb diferents objectius, des d'una broma fins a realitzar danys importants en els sistemes, o blocar les xarxes informàtiques.
 4. 4. QUÈ FA UN VIRUS?   El que fa un virus és: S'executa un programa que està infectat, per desconeixement de l'usuari. El codi del virus queda allotjat a la memòria RAM de l'ordinador. El virus despres pren el control dels serveis bàsics del sistema operatius infectant arxius executables que siguin cridats per a la seva execució. Finalment s'afegeix el codi del virus al del programa infectat i es grava al disc.
 5. 5. TIPUS DE VIRUS -Cucs: Ocupant la memòria i fan tornar lent l'ordinador, però no s'adhereixen a altres arxius executables.   -Troians: Són els més perillosos, perque no hi ha moltes maneres d'eliminar-los. Són capaços de mostrar pantalles amb paraules. Ajuden l'atacant a entrar al sistema infectat,per pagines webs o emails.   -Jokes o virus broma: Són virus que creen missatges de broma a la pantalla. També poden executar el lector de CD/DVD obrint-lo i tancant-lo, o controlar el propi ratolí i fins i tot el teclat, sempre amb un fi de diversió i mai de destrucció o dany per al contingut de l'ordinador, encara que a vegades poden arribar a ser molestos.
 6. 6.   -Hoaxs: Són missatges amb una informació falsa, normalment es troben mitjançant el correu electrònic, a vegades amb el fi de crear confusió entre la gent que rep aquest tipus de missatges, o amb una finalitat pitjor: atacar l'ordinador per mitjà de l'enginyeria social, amb missatges com ara esborri aquest arxiu de l'equip. Són virus molt potents; a vegades afecten arxius del sistema.
 7. 7. ELS VIRUS MÉS ENVIATS  Els virus més enviats segons (Informàtic control virus scanner) són:         º TIPUS 1998 2000 2003 2005   Troian 20% 15% 22% 25% s Cucs 22% 20% 25% 27% Boot 5% 1% 4% 2% Altres 52% 64% 49% 46%
 8. 8. TIPUS DE VIRUS SEGONS COM ESTAN  Hi han diferents tipus de virus:   ·Segons l'infectat   Segons alguns autors existeixen dos tipus de virus: 1-Els que infecten arxius. I es classifiquen en: -Virus d'acció directa. En el moment en què s'executen, infecten altres programes. -Virus residents. En executar-se, s'instal·len a la memòria de l'ordiandor i infecten els altres programes. 2-Els que infecten el sector de arrencada. Aquests virus resideixen en la memòria. 3-”multipartite”: és la suma de les dues categories anteriors.
 9. 9.   ·Segons el seu comportament Els grups principals de virus informàtics són: -Kluggers: Aquells virus que en entrar als sistemes d'un altre ordinador es reprodueixen. -Viddbers: Aquells virus que modifiquen els programes del sistema de l'ordinador en el qual entren.
 10. 10. BIBLIOGRAFIA Wikipedia.org

×